Pogledaj video i doznaj kako običnu palentu možeš pretvoriti u pravu delikatesu. Ukusnu i laganu palentu sa sušenim rajčicama možeš poslužiti uz mahunarke, jela s roštilja ili ju ohladiti i narezati kao kruh
Makronovina kuharica Dunja Gulin, koja nam je ovoga puta pripremila začinjenu palentu sa sušenim rajčicama ističe kako je prije svega važno odrediti pravi omjer vode i palente. Za palentu srednje gustoće na šalicu palente stavi tri šalice vode, savjetuje.
"Suhe rajčice svakako prije kluhanja namoči u vodi i nasjeckaj ih na sitne komadiće, jer imaju intenzivan okus. Uz njih u jelo možeš dodati dimljenog tofua ili neki začin, ali nikako ne svježe povrće. Za finu aromu dodaj još svježe mljeveni papar", poručuje Dunja.
Recept za začinjenu palentu
Sastojci:
- 1 šalica instant kukuruzne krupice
- 3 šalice vode
- 6 sušenih rajčica
- Svježe mljeveni papar
- Sol
- Maslinovo ulje
Priprema:
Sušene rajčice namoči 20 minuta u toploj vodi. Ocijedi i nasjeckaj ih na kockice. Zavrij vodu, posoli pa mutilicom umiješaj krupicu. Dodaj sjeckanu rajčicu i svježe mljeveni crni papar. Promiješaj i poklopi. Pusti na laganoj vatri nekoliko minuta.
Serviraj odmah, ili vruću palentu prebaci u nauljenu vatrostalnu posudu, pa nakon što se ohladi režite na kocke. Prelij s malo maslinovog ulja.
Palentu možeš poslužiti s nekom mahunarkom, na primjer s crnom lećom...