Ova đavolja jaja napravljena su uz pomoć grčkog jogurta umjesto majoneze i stoga ne samo da su zdravija, već su i lakša za konzumaciju, što će ti omogućiti više mjesta za pokoji uskršnji kolačić.
Sastojci:
- 6 velikih tvrdo kuhanih jaja
- 125 g grčkog jogurta
- 1 žlica Dijon senfa
- 1/4 žličice soli
- 1/8 žličice papra
- 1/4 žličice dimljene paprike
- 1/8 žličice kajenske ili chilli paprike
Priprema:
- Izreži svako jaje na polovice. Izvadi žumanjke u malu zdjelu. Složi bjelanjke na tanjur za posluživanje.
- Vilicom razmrvi i napravi pire od žumanjaka.
- Žumanjcima dodaj grčki jogurt, senf, sol, papar, dimljenu papriku i kajensku papriku.
- Dobro promiješaj, dok ne dobiješ glatku smjesu. Ako ti se smjesa čini previše suhom, dodaj još grčkog jogurta.
- Uz pomoć žlice ili vrećice i nastavka za šlag bjelanjke napuni smjesom od žumanjaka. Po vrhu pospi dimljenu papriku. Posluži odmah ili stavi u hladnjak. Izvadi iz hladnjaka 30 minuta prije posluživanja.
U slast!