Hrana Hrana kao lijek 06. studenoga 2017.

Crno vino može ti pomoći u liječenju prehlade?!

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Boriti se protiv prehlade umjesto u krevetu - na šanku? Zvuči kao svakako zanimljiviji način. Crno se vino u svojoj bogatoj povijesti pokazalo kao iznimno učinkovito kod raznih kardioloških oboljenja,poboljšanja pamćenja, anti- age tretmana i sličnog, a po novome tjera i prehladu!

Ovo je samo još jedan od razloga zašto bi se svakodnevno trebala počastiti čašom crnog vina.

Možda te zanima... Potvrđeno je: 2 čaše vina prije spavanja pomažu u gubitku kilograma Zdravlje

Naime, stručnjaci i razni doktori su godinama istraživali pozitivne efekte crnog vina na organizam te otkrili kako je savršeno za zdravlje srca, kolesterol, pamćenje i kontrolu težine.

No, crno vino ti može pomoći i u borbi protiv nadasve dosadnih zimskih bolesti, poput prehlade, koje te drže prikovanu za krevet u izmaglici bacila, kašlja i temperature.

Novo istraživanje

Nedavno istraživanje Sveučilišta u Aucklandu pokazalo je kako antioksidansi koje sadrži vino (isti kao i u zelenom čaju i nekom povrću) mogu značajno smanjiti rizik od prehlade. 

Ovakva vrsta antioksidansa ima anti - upalna  i anti - virusna svojstva koja pomažu imunološkom sustavu boriti se protiv bacila i bakterija. 

Zato, uzdravlje protiv prehlade, ali ne pretjeruj i nikako ga ne miješaj s lijekovima.
Možda te zanima... 100-godišnjakinja otkriva da je vino tajna njezine dugovječnosti Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.