Ova sirova torta jednostavno se priprema, a obiluje supernamirnicama. Izvrsna je za svečane prigode ili opušteno popodne. Čokoladna sirova torta ima niz zdravstveno poželjnih svojstava - ne sadrži gluten, paleo je, sirova je i sadrži superfood.
Sastojci:
- 500 g oraha
- 4 pune žlice sirovog kakaa
- 1/2 žličice cimeta
- 1/2 žličice morske soli
- 20 oguljenih i otkoštenih datulja
- naranča
- aroma naranče
- 1 žličica arome vanilije
Sastojci za čokoladnu kremu:
- 2 avokada
- 6 datulja ili 1/4 javorovog ili agavinog sirupa
- 1/2 šalice kakaa
- 1/4 šalice vode ili bademova ili kokosova mlijeka
- 1 žličica arome vanilije
- prstohvat soli
- malo voda koliko je potrebno da se sastojci pomiješaju
Priprema:
- Pomiješaj orahe, kakao, cimet i sol.
- Miksaj u multipraktiku dok se ne usitne i zatim dodaj datulje, aromu naranče i vanilije.
- Miksaj dok se ne prožmu svi sastojci.
- Zatim dodaj sok jedne ili polovice naranče i ponovno miksaj.
- Dobivenu smjesu utisni u kalup promjera 15 cm. Prije nego što utisneš smjesu kalup obloži papirom za pečenje.
- Stavi u hladnjak najmanje na dva sata, a možeš i preko noći.
- U multipraktiku pomiješaj sastojke za čokoladni preljev dok ne postane kremast.
- Sat vremena prije serviranja drži tortu hladnjaku.