Jednostavan i brz kolač s kremom od sira i jagoda idealan je za toplije dane i sezonu omiljenih crvenih plodova.
Biskvit zamijeni keksima, a kuhanu kremu onom jednostavnijom, od sira i jagoda. Spoji dvije komponente, ohladi i oduševi baš svakog tko će ovaj kolač isprobati.
Umjesto da ih isjeckaš, jagode možeš i smiksati u pire te ih dodati u kremu sa sirom, a umjesto šećera, koristiti možeš i med ili agavin sirup. Također, već gotov kolač možeš preliti i umakom od voća. Jednostavno prokuhaj voće sa šećerom i malo vode, kada je dovoljno gusto, skloni s vatre i poprskaj po gotovom kolaču. I to je to, vrijeme je za slatko uživanje!
Potrebno ti je:
- 250 g keksa
- 125 g maslaca
- 500 g krem ili svježeg kravljeg sira
- 250 ml vrhnja za šlag
- 100 g šećera u prahu
- 1 žličica limunove korice
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 500 g jagoda
Postupak pripreme:
- Usitni kekse pa ih pomiješaj s otopljenim maslacem.
- Utisni smjesu prstima u kalup za torte, s pomičnim obručem, promjera 24 cm i spremi u hladnjak dok pripremaš kremu.
- Svježi sir ocijedi te izmiksaj sa šećerom u prahu, limunovom koricom i aromom vanilije. U drugoj posudi umuti vrhnje za šlag pa izmiksaj s kremom od sira. Premaži kremu ravnomjerno po podlozi od keksa.
- Nasjeckaj jagode i ubaci ih u kremu. Lagano umiješaj.
- Rasporedi kremu po podlozi i ukrasi ostatkom jagoda.
- Ohladi barem sat vremena u hladnjaku prije posluživanja.