Voće možeš i ne moraš staviti, najbolje odgovaraju maline ili borovnice, a kako im sada nije sezona, možeš koristiti i odmrznute.
Sastojci
- 300 grama (3 šalice) Digestive keksa ili graham krekera, izlomljenih na komade
- 115 grama (1/2 šalice) maslaca
- 500 grama (2 i 1/2 šalice) punomasnog krem sira, sobne temperature
- 100 grama (1/2 šalice) šećera (možeš i neki s niskim glikemijskim indeksom primjerice ksilitol)
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- 3 velika jaja, sobne temperature
- 120 ml (1/2 šalice) kiselog vrhnja, sobne temperature
- 100 grama (2/3 šalice) bijele čokolade, grubo nasjeckane
- 125 grama (1 šalica) svježih malina
Upute
- Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva C. Protvan obloži papirom za pečenje.
- Samelji kekse, rastopi maslac na pari ili u pećnici i pomiješaj s keksima.
- Utisni dobivenu smjesu u pripremljeni protvan i stavi u hladnjak.
- U veliku zdjelu stavi sir i miješaj ga dok ne postane kremast. Dodaj šećer i vaniliju i ponovno muti smjesu mikserom. Zatim dodaj i jaja, jedno po jedno neprestano izrađujući smjesu mikserom.
- Dodaj kiselo vrhnje, komade bijele čokolade i svježe voće po želji i miješaj dok krema ne postane glatka (nemoj pretjerano dugo i revno miješati).
- Izlij kremu na koru i peci od 40 do 45 minuta ili dok ti čačkalica zabijena u sredinu kolača ne izađe čista.
- Ostavi cheesecake u pećnici sa zatvorenim vratima (s isključenom pećnicom) najmanje jedan sat.
- Izvadi i ostavi da se malo ohladi na stalak za hlađenje prije prebacivanja u hladnjak.
- U hladnjaku treba stajati najmanje tri do četiri sata ili preko noći dok se ne ohladi i postane čvrst.
Jedan komad sadrži 432 kalorije.
Izvor: Sweetest Menu