Hrana 29. studenoga 2019.

Cheesecake kocke s komadićima voća i bijelom čokoladom

Foto: Guliver Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Voće možeš i ne moraš staviti, najbolje odgovaraju maline ili borovnice, a kako im sada nije sezona, možeš koristiti i odmrznute.

Sastojci

  •     300 grama (3 šalice) Digestive keksa ili graham krekera, izlomljenih na komade
  •     115 grama (1/2 šalice) maslaca
  •     500 grama (2 i 1/2 šalice) punomasnog krem sira, sobne temperature
  •     100 grama (1/2 šalice) šećera (možeš i neki s niskim glikemijskim indeksom primjerice ksilitol)
  •     1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  •     3 velika jaja, sobne temperature
  •     120 ml (1/2 šalice) kiselog vrhnja, sobne temperature
  •     100 grama (2/3 šalice) bijele čokolade, grubo nasjeckane
  •     125 grama (1 šalica) svježih malina
Možda te zanima... Cheesecake zalogajčići bez pečenja obogaćeni začinima Hrana

Možda te zanima... Cheesecake s limunom i niskim udjelom ugljikohidrata Hrana


Upute

  • Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva C. Protvan obloži papirom za pečenje.
  • Samelji kekse, rastopi maslac na pari ili u pećnici i pomiješaj s keksima. 
  • Utisni dobivenu smjesu u pripremljeni protvan i stavi u hladnjak.
  • U veliku zdjelu stavi sir i miješaj ga dok ne postane kremast. Dodaj šećer i vaniliju i ponovno muti smjesu mikserom. Zatim dodaj i jaja, jedno po jedno neprestano izrađujući smjesu mikserom.
  • Dodaj kiselo vrhnje, komade bijele čokolade i svježe voće po želji i miješaj dok krema ne postane glatka (nemoj pretjerano dugo i revno miješati).
  • Izlij kremu na koru i peci od 40 do 45 minuta ili dok ti čačkalica zabijena u sredinu kolača ne izađe čista.
  • Ostavi cheesecake u pećnici sa zatvorenim vratima (s isključenom pećnicom) najmanje jedan sat.
  • Izvadi i ostavi da se malo ohladi na stalak za hlađenje prije prebacivanja u hladnjak.
  • U hladnjaku treba stajati najmanje tri do četiri sata ili preko noći dok se ne ohladi i postane čvrst.

Jedan komad sadrži 432 kalorije.

Izvor: Sweetest Menu

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.