Iskoristi sezonu bundeva i napravi ove sočne cheesecake kuglice za koje nećeš potrošiti puno vremena. Zgodne su za poslužiti, ako ovih dana imaš goste, a za njihovu pripremu dovoljno ti je sat vremena. Od sastojaka navedenih u receptu možeš dobiti 14 kuglica.
Sastojci
- 3/4 šalice zdrobljenog đumbira, podijeli na dva dijela
- 3/4 šalice graham krekera ili Digestive keksa, zdrobljenih, podijeli ih na dva dijela
- 110 g krem sira
- 2 1/2 šalice otopljene bijele čokolade, podijeli na dva dijela
- 1/2 šalice pirea od bundeve
- žlica pumpkin pie spice (cimet, đumbir u prahu, klinčići, muškatni oraščići, piment - jamajkanski papar)
- prstohvat soli
- žlica kokosova ulja
Priprema
- Lim obloži papirom za pečenje.
- U maloj zdjeli pomiješaj dio đumbira i grahama. Izdvoji dvije žlice te smjese sa strane, trebat će ti za glazuru.
- Umuti sir dok ne postane kremast i pahuljast i dodaj 1/2 šalice rastopljene bijele čokolade, pire od bundeve, začine i sol i muti dok se ne sjedine. Pomiješaj s ostatkom krekera.
- Smjesu nareži na kuglice veličine žlice i stavi u zamrzivač na 30 minuta ili dok ne postanu čvrste.
- Preostale dvije šalice otopljene bijele čokolade pomiješaj s kokosovim uljem, a zatim tom smjesom prelij kolačiće i pospi smjesom od đumbira i i krekera.
- Ostavi u hladnjaku najmanje 20 minuta ili dok ne budu spremni za posluživanje.
Izvor: Delish