Hrana 08. srpnja 2024.

Caprese složenac od tikvica

Foto: Freepik Ilustracijska fotografija
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Isprobajte omiljeni ljetni specijalitet na talijanski način – složenac od tikvica u kombinaciji s rajčicama, mozzarellom i bosiljkom. Uživajte u ukusnom i zdravom prilogu koji vam može biti i cijeli obrok.

U ovom jelu možete koristiti obične tikvice ili ljetne tikvice ili ih čak kombinirati zajedno. Prije posluživanja, ukrasite složenac svježim bosiljkom i prelijte balzamičnim octom.

Sastojci:

  • 2 srednje velike tikvice, narezane na ploške
  • 2 srednje rajčice, narezane na ploške
  • 1/4 šalice sitno nasjeckane ljutike
  • 1/4 šalice nasjeckanog bosiljka plus 2 žlice, podijeljeno
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice mljevenog papra
  • 3/4 šalice nasjeckanog svježeg sira mozzarella
  • 1 žlica balzamičnog octa
Možda te zanima... Popečci od tikvica i parmezana bogatog okusa Hrana

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 ˚C stupnjeva. Premažite posudu za pečenje uljem.
  2. Tikvice i rajčice lijepo rasporedite u redove u pripremljenu posudu.
  3. Pomiješajte ljutiku, 1/4 šalice bosiljka, ulje, sol i papar u maloj posudi. Žlicom rasporedite smjesu po povrću. Ravnomjerno pospite mozzarellom.
  4. Pecite dok povrće ne omekša i dok se sir ne otopi, oko 30 minuta. Pospite s preostale 2 žlice bosiljka. Po želji prelijte balzamičnim octom.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.