Pripremi salatu od kvinoje, kukuruza, cherry rajčica i krastavaca za samo pola sata. Ovo osvježavajuće jelo u vrućim ljetnim danima možeš pripremiti prije posluživanja glavnog jela. Sastojci navedeni u receptu dovoljni su za 3 porcije
Sastojci
- 1 šalica kvinoje
- 2,5 šalice vode
- sol
- 2 žlice jabučnog octa
- 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 nasjeckane lukovice češnjaka
- 220 g nasjeckanog dimljenog tofua (ili dimljenog sira ili omiljenog pikantnog suhog mesa)
- 300 g ekološkog kukuruza u zrnu
- 1 šalica nasjeckanih cherry rajčica
- 1 šalica nasjeckanog krastavca
- 1/2 šalice svježeg peršina
- desetak listova bosiljka
Priprema
- U vodu potopi kvinoju, zagrij na umjerenoj vatri i pusti da proključa. Tek tada posoli prstohvatom soli, smanji vatru na najmanji plamen i kuhaj oko 15-20 minuta, dok kvinoja ne upije svu vodu.
- Usitni dimljeni tofu, cherry rajčice i krastavce, dodaj kukuruz i ohlađenu kvinoju.
- Salatu prelij preljevom od maslinovog ulja, češnjaka i jabučnog octa koji si prethodno izmiksala u blenderu. Ako je potrebno dodatno posoli, dobro promiješaj i posluži posipano nasjeckanim bosiljkom i peršinom.
Osnovni podaci
- Broj porcija: od 2 do 3
- Trajanje pripreme: 30 min
- Vrsta jela: salata
- Glavni sastojak: kvinoja
- Način pripreme: kuhanje
- Slijed: glavno jelo
- Sezonski recept: ljeto
Recept je preuzet s portala Gastro.hr.