Za pripremu ovih browniesa dovoljna je jedna zdjela, možeš koristiti kestenovo brašno ili kesten pire kao osnovnu smjesu. U receptu nisu navedeni orašasti plodovi, ali pola šalice će se odlično uklopiti i kolaču dati dodatnu privlačnost.
Sastojci
- 200 g kestena, kuhanih i oljuštenih ili otprilike 1 šalica kesten pirea (pakiran je u blokovima kao maslac) ili 1 1/2 šalice kestenova brašna
- 3 velika jaja, sobne temperature
- 1/4 šalice tople vode
- 1/2 šalice maslaca ili kokosovog ulja
- 3/4 šalice sirovog meda
- 1/2 čajne žlice jabučnog octa
- 1 žlica vanilije
- 6 žlica kakaa u prahu
- 1/4 čajne žlice soli
- 1/4 čajne žlice sode bikarbone
Priprema
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva C.
- Pripremi kvadratni protvan promjera 20 cm i obloži ga papirom za pečenje tako da su pokriveni i rubovi.
- Ako koristiš cijele kestene samelji ih u fini prah.
- U procesor za hranu ili posudu za miješanje dodaj jaja, vodu, maslac, zaslađivač, ocat i vaniliju.
- Miksaj dok smjesa ne postane glatka i kremasta.
- Dodaj kakao u prahu, sol, sodu i dobro promiješaj do teksture slične pudingu.
- Izlij tijesto u protvan.
- Peci 40 - 45 minuta, dok sredina ne omekša.
- Ostavi da se ohladi 15 minuta prije rezanja na kvadrate i posluživanja.
- Tekstura ovih kesten Brownieja je vlažna i slična je kolačima.