Pravi proljetni, lagani, sočan kolač bez glutena od kokosova i kestenova brašna idealan za ove tople proljetne dane. Recept ti donosi naša gastro blogerica Marija Cossi.
Sastojci za biskvit:
- 4 jaja
- 100 g extra djevičanskog kokosova ulja
- 80 g kokosova šećera (šećer kokosova cvijeta)
- 1 žličica bourbon vanilije
- 250 g ricotta sira
- 60 g kokosova brašna
- 100 g kestenova brašna
- ribana korica jednog limuna u sastojcima
Dodaci:
- zaleđene višnje uvaljane u kokosovo brašno + žlica kokosova šećera
Priprema:
Odvoji žumanjke od bjelanjaka. Istuci bjelanjke u snijeg sa mrvicu Himalajske soli. Otopi kokosovo ulje na laganoj vatri. Žumanjke istuci sa kokosovim šećerom i vanilijom. Dodaj ricotta sir i ponovo miksaj. Ulij otopljeno kokosovo ulje, zatim dodaj i brašna. Sve dobro izmiksaj pa ručno umiješaj snijeg od bjelanjaka. Lagano miješajući, sjedini sve sastojke i ulij smjesu u namašćen i pobrašnjeli kalup ili obložen masnim papirom. Prije pečenja sipaj višnje po cijeloj površini smjese.
Peci u pećnici na 180 stupnjeva Celzijevih otprilike 40-ak minuta u kalupu promjera 24 ili 26 cm. Izvadi, ostavi ga da se malo ohladi u kalupu zatim ga možeš izvaditi, pustiti da se još malo ohladi i poslužiti.
Mariju i njene zdrave recepte možeš pronaći na njezinom blogu Make it Healthy i na Facebooku.