Kada bi bezglutenski cookie (keks s mrvicama čokolade) i paleo brownie imali dijete to bi bio brookie. Iskušaj spoj dva popularna kolača i uživaj.
Sastojci:
Za kolačiće od čokoladnih komadića bez glutena
- 1 šalica bademovog brašna
- 2 žlice kokosovog brašna
- 2 žlice brašna od tapioke
- 1/2 žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 5 žlica maslaca na sobnoj temperaturi
- 1/2 šalice plus 1 žličica kokosovog šećera
- 1/2 žličice vanilije
- 1 jaje (neka prije upotrebe odstoji na sobnoj temperaturi)
- 1 žlica bademova mlijeka
- 1/2 šalice čokoladnih komadića
Za Paleo Browniese
- 1/4 šalice maslaca od kikirikija
- 1/4 šalice + 2 žlice kokosovog šećera
- 1/3 šalice javorovog sirupa
- 1/4 šalice rastopljenog kokosovog ulja
- 3/4 šalice kakao praha
- 1 žličica vanilije
- 2 jaja
- 1/2 šalice bademovog brašna
- prstohvat soli
Priprema:
Kolačići s čokoladnim mrvicama bez glutena
- Zagrij pećnicu na 325 stupnjeva.
- U srednjoj zdjeli pomiješaj brašno od badema, kokosovo brašno i brašno od tapioke. Zatim dodaj prašak za pecivo prstohvat soli.
- U posebnoj zdjeli, pomiješaj maslac, kokosov šećer i vaniliju.
- Dodaj ovu smjesu mješavini brašna i pomiješaj. Na kraju dodaj jaje i bademovo mlijeko i sve dobro umuti.
- Dodaj čokoladne mrvice.
- Stavi u posudu 8x8 koju si prethodno obložila masnim papirom.
Paleo Brownies
- Pomiješaj maslac od kikirikija, kokosov šećer, javorov sirup i kokosovo ulje. Kada umutiš smjesu, postupno dodaji kakao paralelno miješajući.
- Dodaj vaniliju, jaja, bademovo brašno i prstohvat soli. Dobro promiješaj.
- Prelij preko tijesta za kolačiće i peci 33 do 36 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista.
- Pusti da se ohladi, izreži i posluži!