Hrana Zdravi recepti 27. ožujka 2019.

Brookie (brownie + cookie) i to bez glutena

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kada bi bezglutenski cookie (keks s mrvicama čokolade) i paleo brownie imali dijete to bi bio brookie. Iskušaj spoj dva popularna kolača i uživaj.

Sastojci:

Za kolačiće od čokoladnih komadića bez glutena

  •     1 šalica bademovog brašna
  •     2 žlice kokosovog brašna
  •     2 žlice brašna od tapioke
  •     1/2 žličice praška za pecivo
  •     prstohvat soli
  •     5 žlica maslaca na sobnoj temperaturi
  •     1/2 šalice plus 1 žličica kokosovog šećera
  •     1/2 žličice vanilije
  •     1 jaje (neka prije upotrebe odstoji na sobnoj temperaturi)
  •     1 žlica bademova mlijeka
  •     1/2 šalice čokoladnih komadića

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock


Za Paleo Browniese

  •     1/4 šalice maslaca od kikirikija
  •     1/4 šalice + 2 žlice kokosovog šećera
  •     1/3 šalice javorovog sirupa
  •     1/4 šalice rastopljenog kokosovog ulja
  •     3/4 šalice kakao praha
  •     1 žličica vanilije
  •     2 jaja
  •     1/2 šalice bademovog brašna
  •     prstohvat soli
Možda te zanima... Sočni brownie sa samo tri sastojka: Batat, bademi i čokolada Hrana


Priprema:


Kolačići s čokoladnim mrvicama bez glutena

  •  Zagrij pećnicu na 325 stupnjeva.
  •  U srednjoj zdjeli pomiješaj brašno od badema, kokosovo brašno i brašno od tapioke. Zatim dodaj prašak za pecivo prstohvat soli.
  • U posebnoj zdjeli, pomiješaj  maslac, kokosov šećer i vaniliju.
  • Dodaj ovu smjesu mješavini brašna i pomiješaj. Na kraju dodaj jaje i bademovo mlijeko i sve dobro umuti.
  • Dodaj čokoladne mrvice.
  • Stavi u posudu 8x8 koju si prethodno obložila masnim papirom.
keto kolač Možda te zanima... Recept za keto cheesecake brownie ukusan kao nikad do sad Hrana


Paleo Brownies

  • Pomiješaj maslac od kikirikija, kokosov šećer, javorov sirup i kokosovo ulje. Kada umutiš smjesu, postupno dodaji kakao paralelno miješajući.
  • Dodaj vaniliju, jaja, bademovo brašno i prstohvat soli. Dobro promiješaj.
  • Prelij preko tijesta za kolačiće i peci 33 do 36 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista.
  • Pusti da se ohladi, izreži i posluži!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.