U veljači, nakon blagdanskog uživanja u hrani dobro dođe malo laganija hrana i upravo zato, tu je divan, lagan, ali zasitan spoj batata i kozjeg sira. Prenosimo recept blogerice s portala gastro.hr Olja's Kitchen.
Polako se budimo iz zimskoga sna i krećemo u ostvarivanje svojih novogodišnjih odluka. Ovaj recept će ti u tome sigurno pomoći. Izrazito je bogat bjelančevinama, dok ugljikohidrata gotovo da niti nema.
Vrlo je jednostavan za napraviti i za 20 minuta je spreman za posluživanje. Ovim zalogajčićima možeš utažiti želju za slatkim, a da se nakon toga ne osjećaš loše. Moja obitelj je ostala oduševljena. Nadam se da ćeš i ti.
Trebat će ti:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 veliki batat
- 20 g kozjeg sira
- 2 žlice mlijeka
- 1 žličica svježeg ružmarina
- 2 žlice sjeckanih indijskih oraščića
- 2 žlice suhih brusnica
- med
- sol i papar
Postupak pripreme:
- Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva.
- Batat izreži na kolutove debljine 5 mm te ih začini s maslinovim uljem, soli i paprom.
- Stavi ih u pleh u koji si prethodno stavila papir za pečenje i peci ih u pećnici 10 minuta.
- Zatim ih okreni i pusti da se peku još 8-12 minuta.
- Za to vrijeme u posudu stavi kozji sir, mlijeko, ružmarin, sol i papar te s mikserom izmiksaj dok ne dobiješ glatku smjesu.
- Smjesu rasporedi na batat i dodaj brusnice i sjeckane indijske oraščiće.
- Ako možda imaš oraha bilo bi ih super staviti umjesto indijskih oraščića.
- Ja ih nisam imala, pa sam morala naći zamjenu.
- Sve to zasladi s malo meda.