Ako tražiš inspiraciju za brzi domaći desert, probaj bakine kolače s nugatom. Poseban okus kolačima daje Kotanyi mješavina začina za kolače s mirisom cimeta i klinčića, a uz ovu mješavinu začina možeš se upustiti i u pripremu kompota
Domaći kolači pripremljeni po receptima naših baka, uvijek te vraćaju u dane djetinjstva. Miris cimeta i klinčića u Kotanyi mješavini začina za bakine kolače podsjećaju na blagdane i obiteljska okupljanja. Uz ovu mješavinu začina možeš uživati u pripremi svih vrsta keksa, kolača i kompota.
Sastojci (za 1 kalup)
- 150 g maslaca
- sok i ribana korica 1 limuna
- 100 g šećera u prahu
- šest žumanjaka
- vrećica Kotanyi mješavine Bakinih kolača
- 150 g mljevenih badema
- 80 g mljevenih lješnjaka
- 6 bjelanjaka
- 80 g kristalnog šećera
- 100 g gotove nugat smjese ili namaza od lješnjaka
Priprema
- Pjenasto izmiješaj maslac s limunovim sokom, ribanom koricom limuna i Kotanyi mješavinom začina za bakine kolače.
- Postepeno dodaj šećer u prahu i žumanjke, te bademe i lješnjake.
- Napravi snijeg od bjelanjaka i pred kraj dodaj kristalni šećer te umiješaj u smjesu.
- Tijesto stavi u kalup za pečenje i peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva oko 40 do 45 minuta. Ostavi da se ohladi.
- Ugrij nugat smjesu te je rasporedi po kolaču.
Savjet više
Na topli nugat stavi nasjeckane pistacije.