Puding od kruha s Alpro napitkom od Lješnjaka. Nareži (stari) kruh na kvadratiće veličine otprilike 2x2 cm i stavi ih u zdjelu za miješanje, zajedno s cimetom, smeđim šećerom, jajima, đumbirovim kruhom i namočenim grožđicama. Prelij smjesu za kruh Alpro napitkom od lješnjaka, dobro promiješaj, a zatim dodaj male komadiće čokolade
Sastojci:
- 600 ml Alpro napitka od lješnjaka
- 100 g grožđica
- 400 g starog bijelog kruha
- 1 žličica cimeta
- 80 g smeđeg šećera
- 3 jaja
- 3 kriške đumbirova kruha
- 100 g tamne čokolade
- 1 žlica margarina
- 1 žlica brašna
- šećer u prahu
Priprema
- Zagrij pećnicu na 170 ° C. Zagrij Alpro napitak od lješnjaka na laganoj vatri. U međuvremenu namoči grožđice u vodi.
- Nareži (stari) kruh na kvadratiće veličine otprilike 2x2 cm i stavi ih u zdjelu za miješanje, zajedno s cimetom, smeđim šećerom, jajima, đumbirovim kruhom i namočenim grožđicama.
- Prelij smjesu za kruh Alpro napitkom od lješnjaka, miješajte dok ne bude dobro promiješana, a zatim dodaj male komadiće čokolade.
- Ulij smjesu u namašćenu i pobrašnjenu posudu za pečenje, ravnomjerno rasporedi i peci sat vremena. Kada je pečeno ostavi da se ohladi i serviraj posuto s malo šećera u prahu.