Proučivši studije koje su se bavile terapeutskom moći određene hrane istraživači su došli do zaključka koje namirnice treba redovito konzumirati za dulji životni vijek i pomoć u smanjenju bolesti srca i upalnih stanja. Autori studije ističu da odabrane namirnice smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti za 75 posto, naravno ako se konzumiraju u predloženim količinama.
- Crno vino koje valja svakodnevno konzumirati u količini od 0,3 do 1,5 dcl
- Tamna čokolada koju dnevno možeš pojesti u količini od 30 do 60 g
- Orašasti plodovi se svakodnevno moraju naći na jelovniku u količini od 60 g
- Jedan režanj češnjaka mora postati tvoja svakodnevica
- Ribu je potrebno konzumirati 3 puta tjedno u količini od 90 do 150 g
- Sirovo voće i povrće dnevno treba unijeti u količini od 4 šalice
Provjeri svoje znanje o oraštim plodovima.