Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Bucmasti dobrovoljci mozemo se dopisivati i davati si međusobnu podrsku. Ovo je moj mail: sibilacs@gmail.com
Pisite!
"U meni vrišti jedna mršava ženskica koja hoće izaći. Obično je mogu ušutkati
keksima." -Autorica nepoznata
Mislim da ne postoji dijeta kojom se kg nikada ne vracaju. Ako posle bilo koje dijete nastavimo sa prejedanjem, normalno da ce se sve vratiti. Ako neko zeli da odrzi zeljenu kilazu mora non stop da se trudi, pazi na ishranu i vezba.
Ako se netko zdravo hrani, to ne znači da jede manje nego što bi trebao da smršavi. Što znači zdrava prehrana? Ja mogu pojesti 2 kile naranči i reći, super, kak se ja zdravo hranim i jedem puno voća, ali
…prikaži još! važna je i količina.
Ako je već netko na dijeti, preporučam da se informira koliko što ima kcal. Danas na internetu postoje i mnoge stranice gdje svaki dan možeš unositi što si jeo. Pa će se ljudi osvijestiti malo. A tri krumpira za večeru su užaš, to je oko 500 kcal ničeg pametnog osim škroba.
Računica je jednostavna: 1 kg izgubiš ako si u deficitu 7000 kcal. Pa rasporedite tu u tjedan, dva, kolko hoćete i sigurno ćete smršaviti. Brojke nikada ne lažu.
Ona hrana u kojoj ima previše soli ili šećera nije zdrava.Jaja (žumanjak) je pun kolesterola stoga na 3 jaja pojedite samo jedan žumanjak. Pržena hrana sama po sebi nije zdrava no i ona se mora konzumirati. Ako se želite zdravo
…prikaži još! hraniti Vi i Vaša djeca onda im prženo dajte što manje. Najgore je jesti pržene lignje i krumpire. Mediteranska prehrana je zdrava samo nije način na koji se ta hrana priprema. Salata od hobotnice, školjke rakovi-sve je puno kolesterola. Najzdravije je jesti ribu, piletinu, puretinu, nemasnu govedinu i teletinu, bjelance jajeta, mlijeko, crnu čokoladu, rižu, tjesteninu, tamnu rižu (malo se duže kuha i ima čudan okus zbog cjelovitog zrna), puno voća i povrća i dovoljno vode preko dana.1,5-2 litre i više ako se bavite sportom. Kuhati meso na vodi a kada se skuha odliti vodu i može se malo na maslinovom ulju lagano preokrenuti par puta. Ljudi koji jedu više puta na dan manju količinu hrane pokrenu katabolizam tj. proces mršavljenja. Imate osjećaj da ste stalno gladni no ne smijete puno jesti i tada organizam troši svoje masne rezerve.(savjet bodybuildera). Prehrana treba biti bazirana na piletini i puretini ako bez mesa ne možete. Neki "stručnjaci" preporučuju dnevno 5 porcija voća, kada to jesti ako radite u uredu, zbog toga jedite manje obroke svega ali češće. Ako organizmu dnevno dajete 1-2 ili 3 obilna obroka on se nauči da dobije u velikih razmacima hranu i čuva sve zalihe masti-ne troši ih. U DM-u možete kupiti izolat mliječne sirutke što Vam u uredu može biti dobra zamjena za jedan obrok (2 žlice u 3 d.c.l. vode ili soka jabuke.) Preko dana jedite bademe, lješnjake, banane a pogotovo svaki dan po 2 jabuke jer su zdrave, jabučni sok pomaže mršavljenju kao i jabučni ocat ( 1 žlice sa 2 d.c.l vode a sa mineralnom ima okus na gemišt-fora). Izbacite iz prehrane ( i prehrane djece) pržene lignje, puno slatkoga, )gumene bombone pogotovo), ćips-pun soli, masnu, slanu i začinjenu hranu i hranite se kao sportaš i bar dnevno 20-30 minuta se razgibavajte, istežite i lagano vježbajte ili idite 3 puta tjedno u teretanu-30 min bicikl ili steper i osnovne vježbe.Hranite se kao builder i izgledajte kao oni jer je prehrana kod sportaša 70% zaslužna za izglede i uspjeh a samo 30 % vježbanje. Probajte promijeniti prehrambene navike i uživajte u novoj snazi i izgledu a i na plaži budu to primijetili.
Masti NE treba izbaciti iz prehrane nego ju samo smanjiti na 25 % dnevnog unosa ili manje jer ako izbaciš mast iz prehrane organizam ne dobije nove masti i stare čuva kao zalihu a pri vježbanju se troše nagomilane masti tj organizam se treba smanjenim unosom hrane dovesti u deficit ugljikohidrata tako da dođe u stanje kada troši zalihe u organizmu. Pij dnevno 1,5-2 litre vode ovisno o godišnjem dobu ali obvezno 1,5 i kada ne vježbaš.Pij uvijek po malo vode. Ne dozvoli da osietiš žeđ jer onda je voda u organizmu u "crvenom". Pij i kada nisi žedna. Probaj količinu hrane koju unosiš u organizam podijeliti tako da jedeš 5-6 ili više puta po malo na dan, nikada se nemoj najesti da možeš reći da si sita.Time organizmu daješ malu količinu hrane koja mu nije dovoljno i on troši onda nagomilane zalihe. Smanji na najmanju mjeru unos tjestenine, bihelog kruha, mliječne čokolade ( crna ili za kuhanje ti je dobra za srce i živce-slatko treba i mozgu i puni rezerve u mišićima), a probaj iz prehrane izostaviti kekse,slani krumpir, masnu svinjetinu, punomasni sir, suhomesnate proizvode, salame (pune su soli), kobasice, peštete, hrenovke, gazirana pića. i.td. Vježbaj svaki dan kod kuće pola sata ili u teretani tri puta tjedno osnovne i izolacijske vježbe. Nadam se da se budete "zategli".Sretno.
Jedan od glavnih uzroka povećanju tjelesne težine je usporen stanični metabolizam koji posljedično nastaje zbog snižene koncentracije hormona štitnjače (T4 i T3), takozvane hipotireoze. Ako si imala upalu štitnjače zbog toga je vjerojatno smanjila izlučivanje hormona.
Draga Sibila, znam da svojom porukom nisi htjela nikog uvrijediti niti išta loše, i da se u ovom slučaju radi o stihu neke druge nepoznate osobe, ali moje malo pravilo je da izbjegavamo psovke u bilo kojem obliku. Nadam se
…prikaži još! da se slažeš sa mnom :)
Dragi moji! Citajuci vase komentare vidim da je svima lako davati savjete kako lako smrsaviti a da se kile ne vrate.. To su sve lazi i zabluda.. Dva puta sam skinula 40 kg u rasponu od 8 mj..prvi puta prije
…prikaži još! 4 god i onda sam prije 2 ostala trudna pa sam nabila 30 kg i sada sam u 8 mj skinula 40 kg.nije bitno koliko brzo mrsavis vec je bitno da kad smrsavis ne pocnes normalno i nekontrolirano jesti. U 6 mj.nisam dobila niti jedne kile a priustim si i slatko i konkretno.. Al poanta je ako 2 dana grijesis onda 2- 3 dana pazis i to je cisti balans. I da ...dok sam skidala kile misam gladovala, samo nisam jela tjestenine i slatko..jako brzo gubim kile a isto tako ih brzo dobijem ako se ubijam u hrani ko kad sam trudna bila :)
Preporučujem žlicicu mljevenog lana na dan za i održavanje težine i ubrzavanje metabolizma...i za jos puno pozitivnih učinaka :)..da ne pišem cijele eseje o tome, prosurfajte internetom, ima par savjeta o uporabi i dobrih ideja kako ga konzumiati...i jeftinije je
…prikaži još! nego kojekakve guarane i kojekakvi preparati...
Pet dijetnih pravila svake bucke
Komentari 11
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.