Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Mislim da nikada nije bilo više alergija kao proteklih desetak godina. Samo u mojoj obitelji tri su osobe alergične na sve i svašta. Više i ne znam na što sam sve alergična. Sestra mi je jedva preživjela od alergije na
…prikaži još! prašak za rublje. Ja sam postala odjednom alergična na pelud, najlonke, ultraljubičasto zračenje, ambroziju. Neke mirise uopće ne podnosim. Nisam ni znala da postoje prirodni dezodoransi. Priznajem. Voljela bih isprobati ovaj proizvod. I dok ovo pišem "pere" me alergija. Ne znam na što više. Ljudi oko mene sve češće se žale na nove i nove alergije. Užas. Nešto smo poremetili u prirodi. To je očito. Zato nam se sada vraća.
ima dana kišnih i nikakvih baš poput ovog danas kad se osjećam jadno,bezvezno i nevoljeno ...znam ,samo loš dan i on će proći... iza kiše dolazi sunce kažu i uvijek je tako.već sutraću se osjećati bolje.valjda.sad u nedostatku iskrenih prijatelja,prijatelja
…prikaži još!a koji bi me razumjeli,koji bi me nasmijali,koji bi me već nekako oraspoložili -ja sam na stranicama zdrave krave-i na komentarima za dezić.vidim prirodan je i hvalite ga.možda bi mi on uljepšao dan da ga imam jer nekako mislim da smo svi već otrovani raznim kemikalijama iz proizvoda za njegu,šampona,krema...možda su zbog apsorpcije svih tih silnih štetnih tvari ljudi postali takvi kakvi jesu,možda nam prirodne tvari pomognu da se osjećamo bolje i da budemo bolji jedni prema drugima.očito priroda zna najbolje.zato eto pozdravljam sve proizvode koje ne sadrže štetne tvari.da ih barem ima više.i pozdravljam zdravu kravu -portal koji promiče važnost prirode i zdravlja.
Dobila sam na poklon komplet koji je uključivao i roll-on dezodorans. Mirisao je savršeno i ja sam bila oduševljena, jer sam i sam osjetila kako lijepo mirišim. Već drugi dan korištenja mojeg "fatalnog" roll-ona osjetila sam peckanje ispod ruke, ubrzo
…prikaži još! to nije bilo peckanje nego nešto puno gore. Dobila sam plikove i završila kod doktorice koja me je blago ukorila i savjetovala da ne koristim te, za nju gluposti. Strašno je što sam par dana hodala "ko rambo" sa rukama blago podignutim, jer bi me jako peklo kada bi spustila ruke. Trenutno koristim drugi roll-on, jer bez njega nemam samopouzdanja (u današnje vrijeme stresova svi se dosta znojimo), nemam infekcije, ali bi voljela probati ovaj.
Moji problemu su već godinama isti, alergijske reakcije na britvice, i dezedoranse, konstantno cvenilo, prištići. stalna muka.
spremna sam za promjenu. :-)
već duže vrijeme tražim takav roll-on jer imam jako osjetljivu kožu.
ovo je prava stvar za mene. hvala vam što ste ponudili takvo nešto.
spasili bih me peckanja poslije upotrebe neodgovarajućih roll-ona.
na zalost imam grozne reakcije na sastojke dezodoransa a kako je nemoguce ne koristiti ih, vec dugo sam na mukama koji odabrati a da mi ne izazove alergijsku reakciju. prabati cu ovaj u nadi da ce ga moja koza prihvatiti...
Moja iskustva sa korištenjem dezodoransa su poprilično loša, jer većina me razočarala i nije ispunila moja očekivanja. Još uvijek tražim idealni dezić za sebe koji neće ostavljati ružne tragove, da ne sadrži aluminijeve soli u sebi, da nije testiran na
…prikaži još! životinjama, da sadrži isključivo prirodne sastojke i da ima diskretan miris. :)
Možda je Urtekram roll-on baš taj...tko zna... :D
Svakako bih ga volio isprobati :)
Koža mi je osjetljiva i ne podnosi sintetičke raznorazne deo mirise,
baš bi voljela probati Urtekram rol on. Bude li se sreća meni
osmjehnula ovaj puta?!...
sve dok nisam rodila, nisam imala problema sa znojenjem i neugodnim "mirisima", međutim, to se, na moju veliku žalost, promijenilo. počela sam upotrebljavati drugi stick,jer sam mislila da mi onaj moj stari možda više ne odgovara, a onda još jedan,
…prikaži još! pa još jedan, pokušala sam i s mineralnim kamenom... uglavnom, moja je koža pretrpjela poveći broj sintetičkih napada... s obzirom da radim u školi, itekako vodim računa da mi se ne dogodi neugodan miris pa se ekstra zaštitim stickom, a k tome bavim se i plesom, što znači dodatno znojenje, a onda i dodatno korištenje preprata koji sprečavaju neugodne mirise i mrlje ispod pazuha... ufufuf!!! vrijeme je za nešto prirodno...
Mislim da je ovo nešto što sam zapravo odavno trebala otkriti i barem probati jer bi mi se povremeno pojavile iritacije zbog negativnih utjecaja raznoraznih "popularnih" dezodoransa,za moju kožu ipak pretjeranih, iako nisam znala da su upravo oni tome uzrok,
…prikaži još! vjerojatno zbog svojih prekomjernih sintetičkih sastojaka,itd.. Iako sam do sada jednom probala dezodorans na prirodnoj bazi (i priznajem da nisam bila posebno oduševljena) Nordic Birch mi se čini idealan ne samo zbog toga što je stvoren od potpuno prirodnih sastojaka poznatog "čudotvornog" i ljekovitog drveta nego i što sadržava upravo eterična ulja koja su nezaobilazna u mojim tajnim ritualima zdravlja, ali i ono što je zaista (barem meni) važno je da nije testiran na životinjama (zbog čega neće biti na mojoj "crnoj listi")... :)
doma imam nepreglednu kolekciju dezića, uglavnom, dosta se znojim ljeti, pa bez obzira što stavila često imam mokre mrlje ispod ruke....koje ne 'mirišu' neugodno po znoju, ali su vidljive i izgledaju ružno....I nikako ne mogu pronaći pravi dezić za sebe
…prikaži još! (nije mi bio dobar ni onaj obični deo kristal, u spreju su mi svi preblagi). Trenutno koristim dezić u sticku ali mi se ne sviđa što ostavlja bijele mrlje po odjeći. :(
Tako da sam trenutno još uvijek u potrazi za nekim idealnim roll-on stickom koji će spriječiti moje znojenje, a istovremeno blagotvorno djelovati na moju kožu ispod pazuha i spriječiti nastanak alergijskog osipa u tom području.
Zahvaljujem Zdravoj Kravici na nagradi, uz nadu da će po dospijeću dezića moje pazušne jamice postati prpošne poput onog malca iz Gangnam Style-a:)) Beautiful, loveable... :***
ja bih ovaj dezić poklonila svojoj seki koja ima ogromnih problema s kožom i odabirom dezodoransa.. dosad je svašta probala, ali limfni čvorovi i dalje nateknu čak i od provjerenih marki dezodoransa. a kako ona studira, a ja radim za
…prikaži još! mršićevu plaću, nije baš da možemo previše eksprimentirati s kvalitetnijim proizvodima. ovo bi joj baš dobro došlo. i da, nije testirano na životinjama, i naša mala kujica bi ga odobrila! :)
Evo, da s vaam podijelim svoje neugodno iskustvo kada sam na teži način saznala da sam alergična na neki sastojak u dezodoransima i parfemima. Bilo je to prije 10 godina i spremala sam na maturalno putovanje. Kako je to bio
…prikaži još! ljetni period, kupila sam novi antiperspirantni dezić koji prije nisam imala, jer mi se svidio miris (epic fail, ali tko bi u tim godinama čitao išta što piše na pakovanju). I tako, dok smo bili tisućama kilometara daleko od Hrvatske (i mog doktora), isprobala sam dezodorans. Mislim da nikada neću zaboraviti burnu reakciju moje kože na taj proizvod, plakala sam od muke, bola, crvenila i iritacije. A interesantno je to što nikada prije nisam na ništa bila tako osjetljiva niti alergična. Nakon tog neugodnog iskustva uslijedio je period intenzivnog istraživanja dezororansa i roll-onova koji pašu mojoj koži i došla sam do zaključka da je Dove marka za mene. Već dugo nisam isprobala ništa novo, jer nemam puno povjerenja u klasičnu ponudu deo-stickova u drogerijama. A nakon toliko vremena korištenja jedne te iste marke, rado bih isprobala nešto novo, kao što je Urtekram. Glavno da je testirano, prirodno i bez ikakvih sintetičkih sastojaka, jer agoniju s maturalca ne želim ponovno prolaziti.
Probao sam većinu roll-on-ova koje sam mogao naći na našem tržištu. Moja potraga za "onim pravim" traje već punih godinu i pol dana i još uvijek ga nisam pronašao, jer niti jedan dosad nije uspio ispuniti moje male ali bitne
…prikaži još! zahtijeve, a to su: da ne ostavljaju nikakve mrlje na odjeći i da savršeno ukloni svaki neugodan miris znoja ispod pazuha (pa i nakon cijelog dana i malo teže fizičke aktivnosti). Budući da roll-on Urtekram nisam dosad testirao, volio bih ga osvojiti, je možda je on upravo to "skriveno blago" koje uzaludno tražim već mjesecima...
Kao i večina dezodorans koristim svakodnevno, police drogerija i ljekarni su ih prepune kao i svih drugih proizvoda te se izborom kozmetike koja je najbolja za mene i moju kožu lagano gubim. Što više isprobavam razne sastojke i mirise, marke...
…prikaži još!. primječujem sve veću nepodnošljivost tih sastojaka na svojoj koži nisu čak ni previše učinkoviti kak se predstavljaju, puno se proizvoda naziva prirodnim a to ustvari nisu te se osječam razočarano, a moji pazusi prevareno. Voljela bi kad bih imala proizvod koji opravdava sve što je navedeno na etiketi a i cijenom bio prihvaljiv mojim šupljim đepovima.
S obzirom da često dobijem osip nakon nanošenja dezodoransa i parfema zaključila sam da sam alergična na neki sastojak.
Me znam na što točno pošto nisam bila na alergo testu
Budući da se depiliram svaki dan, koža mi je često nadražena. Nakon depilacije, nanošenje dozodoransa je trauma: idućih pola sata osjetim žarenje ispod pazuha, iako je na deklaraciji navedeno da sadrže 0% alkohola i da imaju pH prilagođen koži. Uz
…prikaži još!z to, većina majica mi je uništena zbog bijelih mrlja, čak i kod ovih "novijih" dezića koji garantiraju da se upravo to neće dogoditi.
Voljela bih imati mogućnost probati nešto novo, prirodno, bolje i doista drugačije jer mi je svaki dan nova borba s vjetrenjačama!
Prirodni dezodorans štiti od alergija
Komentari 58
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.