Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Nekada sam koristila dezodoranse u spreju, onda sam ih napustila radi okoliša, danas koristim standardne kuglica roll-on dezodoranse bez kojih svaki dan jednostavno ne mogu. Nisam najsretnija sa tim industrijski rađenim losionima, no u nedostatku ponude prirodnih losiona ili ponude
…prikaži još! istih po previsokoj cijeni, i klasični dezodorans dobro dođe. Nisam se sretala sa drastičnim alergijama na dezodoranse, ali sam osjetila da određeni dezodoransi čak vrlo razvikanih brandova ponekad po malo iritiraju kožu. Voljela bih konačno probati dezodorans na prirodnoj bazi.
Mislim da nikada nije bilo više alergija kao proteklih desetak godina. Samo u mojoj obitelji tri su osobe alergične na sve i svašta. Više i ne znam na što sam sve alergična. Sestra mi je jedva preživjela od alergije na
…prikaži još! prašak za rublje. Ja sam postala odjednom alergična na pelud, najlonke, ultraljubičasto zračenje, ambroziju. Neke mirise uopće ne podnosim. Nisam ni znala da postoje prirodni dezodoransi. Priznajem. Voljela bih isprobati ovaj proizvod. I dok ovo pišem "pere" me alergija. Ne znam na što više. Ljudi oko mene sve češće se žale na nove i nove alergije. Užas. Nešto smo poremetili u prirodi. To je očito. Zato nam se sada vraća.
Ja nemam klasičnih problema s alergijom, ali me muči što već godinama ne mogu naći deodoran/roll on koji bi ublažio moje prekomjerno znojenje i njime popraćene "mirise". Probala sam više vrsta i tipova, promijenila način prehrane ali i dalje mi
…prikaži još! stvara velike probleme. Naime, bez obzira na roll on koji stavila ne smijem nositi ništa od sintetike (što je u današnje vrijeme teško naći) pa čak niti debeli pamuk jer na sve reagiram...ako mislite da mi ovaj proizvod može pomoći rado bi ga isprobala...
S obzirom da često dobijem osip nakon nanošenja dezodoransa i parfema zaključila sam da sam alergična na neki sastojak.
Me znam na što točno pošto nisam bila na alergo testu
Većinu dezića koje sam koristila nisu mi nikada izazvali nikakav osip jedino mi je problem što kad se izdepiliram ispod pazuha i kad nanesem dezić nijedan mi nije dovoljno dobar jer imam problema sa prekomjernim znojenjem i bez obzira koji
…prikaži još! koristila uvijek imam neugodni miris na svakoj majici koju sam imala na sebi.
Budući da se depiliram svaki dan, koža mi je često nadražena. Nakon depilacije, nanošenje dozodoransa je trauma: idućih pola sata osjetim žarenje ispod pazuha, iako je na deklaraciji navedeno da sadrže 0% alkohola i da imaju pH prilagođen koži. Uz
…prikaži još!z to, većina majica mi je uništena zbog bijelih mrlja, čak i kod ovih "novijih" dezića koji garantiraju da se upravo to neće dogoditi.
Voljela bih imati mogućnost probati nešto novo, prirodno, bolje i doista drugačije jer mi je svaki dan nova borba s vjetrenjačama!
Evo, da s vaam podijelim svoje neugodno iskustvo kada sam na teži način saznala da sam alergična na neki sastojak u dezodoransima i parfemima. Bilo je to prije 10 godina i spremala sam na maturalno putovanje. Kako je to bio
…prikaži još! ljetni period, kupila sam novi antiperspirantni dezić koji prije nisam imala, jer mi se svidio miris (epic fail, ali tko bi u tim godinama čitao išta što piše na pakovanju). I tako, dok smo bili tisućama kilometara daleko od Hrvatske (i mog doktora), isprobala sam dezodorans. Mislim da nikada neću zaboraviti burnu reakciju moje kože na taj proizvod, plakala sam od muke, bola, crvenila i iritacije. A interesantno je to što nikada prije nisam na ništa bila tako osjetljiva niti alergična. Nakon tog neugodnog iskustva uslijedio je period intenzivnog istraživanja dezororansa i roll-onova koji pašu mojoj koži i došla sam do zaključka da je Dove marka za mene. Već dugo nisam isprobala ništa novo, jer nemam puno povjerenja u klasičnu ponudu deo-stickova u drogerijama. A nakon toliko vremena korištenja jedne te iste marke, rado bih isprobala nešto novo, kao što je Urtekram. Glavno da je testirano, prirodno i bez ikakvih sintetičkih sastojaka, jer agoniju s maturalca ne želim ponovno prolaziti.
Tako sitan, a tako bitan! Dezić! Zamislite život bez njega...pfuf... Urtekram je zajednički naziv za sve moje probleme - sadrži prirodne sastojke, bez konzervansa (imam osjetljivu kožu i vrlo često dobijem crveni osip), smanjuje rizik od alergija (alergija na ambroziju
…prikaži još!ju mi je sasvim dovoljna), ima blagi miris prirodnih aroma ( gotovo uvijek koristim parfem, a takve kombinacije s "jakim" dezodoransima mogu otjerati i najmilije). Ukratko, to je idealan proizvod kojeg vrijedi isprobati!
Dezići? Znam da nisu zdravi, ali još nisam pronašla onaj pravi. Lijepe se, peckaju, al'mirišu fino... i zato ih volimo, stalno ih kupujemo. Bilo bi lijepo imati jedan "bio", s veseljem bi ga nanosila i znala da je mojoj koži
…prikaži još!je mojoj koži mio.
Još ako nježan miris ima,
auuu, sreći mojoj kraja nema,
mirisat ću se njime umjesto parfema. :)
Tragikomedija o ekcemu Ima tome dvije i pol godine kako sam koristila stanoviti dezodorans glasovita imena, a čija upotreba me koštala nesnosnog svraba i zajedljivog peckanja. Kako mi to žene volimo često činiti, tako sam i ja dobra tri mjeseca
…prikaži još!seca ustrajala u glumljenju nadriliječnice koja će svojim travkama zavidati ružne stanare pazušne jame. Borba s tvrdokornim neprijateljem potrajala bi možda još i kudikamo duže da nisam jednog dana, smišljajući putem nove metode ratovanja, išla na ultrazvuk dojke. Na tom pregledu, koji je sam po sebi već dovoljno stresan liječnica me razrogačenih očiju, uprtih ravno na postrojenje ispod pazuha upitala: "Jel vam to dolje od dezodoransa? " Je, je, kako znate? Muku mučim već mjesecima..." promrmljala sam kroz bradu. A ona će meni, utvrdivši prije toga da su mi i limfne žlijezde bile natečene od toga: "Ne koristiti deo u spreju, niti antiperspirante- to vam je živi otrov." Upitah: "Pa što vi, doktorice, koristite, jer prema mome iskustvu svi ti neutralni (joj što ne volim neutralce...) dezići ne mogu ni neku osrednju fizičku aktivnost izdržati dulje od školskog sata." A ona će meni majčinskim glasom: " Mila, žlijezde moraju biti prohodne, tijelo mora izbacivati znoj - to vam je ključno za zdravlje limfe i grudi!" Grudi, kažete... Aj, žene moje,iskreno i pošteno, koja od vas nije spremna isprobati sve proizvode koji nam i tako iskaču iz pašteta, samo kada su u pitanju grudi? Male, velike, čvrste ili viseće, bitno da su zdrave. E, da... poanta je da se itekako isplati uložiti u kakav zgođušni, medicinski dezić. Još ako fino miriši... Hm... Vuk sit, a ovce na broju. :))
P.S. Uz par jednostavnih savjeta gore spomenute liječnice, moja borba s ekcemima okončana je u moju korist. Pobjedu sam proslavila isprobavanjem novog medicinskog dezodoransa. I čokolade naravno ;)
Dezodoranssi, koliko sam ih samo isprobala... Nisam jedna od onih koja u trgovinama otvara i miriše pa se tako dogodilo da sam nekoliko puta kupila a miris...jao.. Uglavnom, uvijek nešto. Lijepo miriše, ali ostavlja trag, ne miriše baš ali je
…prikaži još! nježan prema odjeći..-to je ono što sam nekad gledala a sada kao neki manijak, kad god kupujem bilo koji proizvod, samo isčitavam sastojke i sat/ima sam u dućanu ako se radi o mjesečnoj nabavci. I kad konačno pronađem neki zadovoljavajući, imam osjećaj da više ne djeluje kao prvog dana, kao da to više nije to. Znam da mnogi od njih imaju hrpu štetnih sastojaka koji mi unaju kožu nadražiti ali jedna od bitnih stavki mi je da nemaju, između ostalog, sastojak Aluminum.
Dezodoransi toliko čari u maloj bočici. Danas ih ima toliko da se teško odlučiti. Većina se vodi za mirisom, a manje brine o sastojcima. Jedino oni koji imaju problema sa alergijama i neželjenim reakcijama. Do sada nisam imala problema sa
…prikaži još! dezićima, naravno imam svoje favorite koje koristim godinama, tako da nema iznenađenja.
Godinama sam tražila roll-on dezić koji će odgovarati mojoj osjetljivoj koži. Kada sam ga pronašla, ostavljao mi je bijele tragove na odjeći. Imam sad jedan koji koliko-toliko zadovoljava moje prohtjeva, ali nisam 100% zadovoljna. Voljela bi pronaći bolji.
Dobila sam na poklon komplet koji je uključivao i roll-on dezodorans. Mirisao je savršeno i ja sam bila oduševljena, jer sam i sam osjetila kako lijepo mirišim. Već drugi dan korištenja mojeg "fatalnog" roll-ona osjetila sam peckanje ispod ruke, ubrzo
…prikaži još! to nije bilo peckanje nego nešto puno gore. Dobila sam plikove i završila kod doktorice koja me je blago ukorila i savjetovala da ne koristim te, za nju gluposti. Strašno je što sam par dana hodala "ko rambo" sa rukama blago podignutim, jer bi me jako peklo kada bi spustila ruke. Trenutno koristim drugi roll-on, jer bez njega nemam samopouzdanja (u današnje vrijeme stresova svi se dosta znojimo), nemam infekcije, ali bi voljela probati ovaj.
Još i sad mi je pred očima prekrasno pakiranje roll-on dezića. Uz privlačno pakiranje i miris je bio "taman po mom ukusu". Ljubičica je moj omiljeni miris, a ovaj uvozni dezić je mirisao upravo tako. Uživala sam svako jutro kada
…prikaži još! bi ga nanosila, osjećala se sigurnotijekom dana. Moj ljubimac je ipak imao jedan nedostatak. Ostavljao je bijele mrlje na odjeći i uskoro su sve moje tamne majice i košulje imale njegov trag na sebi. Odlučila sam da ćemo se moj ljubimac i ja rastati. Sada tražim drugog mirisnog ljubimca...
Kad sam počela paziti na zdrave i nezdrave stvari u kozmetici,vidla sam da postoji velika štetnost od "običnih " dezdoransa i roll on-a. Osobno nisam osjetljiva na sintetičke sastojke ,ali sigurno su štetni za moje zdravlje ,zato sam krenula isprobavati
…prikaži još! prirodne ,koji bi bili zdravi i učinkoviti (da sprječe neugodne mirise nakon znojenja).Tu sam naišla na problem...ima puno prirodnih dezdoransa ali rjetko je koji učinkoviti i da ugodno miriši,postoje i dakako razlike u cijeni od prirodnih do prirodnih dezdoransa.Mogu reći da sam probala i Utekremove i ti su bili jedni od onih koji su zadovoljili i finim mirisom i učinkovitošću.
Moji problemu su već godinama isti, alergijske reakcije na britvice, i dezedoranse, konstantno cvenilo, prištići. stalna muka.
spremna sam za promjenu. :-)
Prirodni dezodorans štiti od alergija
Komentari 58
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.