Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Svojim ukućanima vrlo često pečem fino i friško slane kiflice.
To najviše vole, nisam pekla sa ovim brašnom a baš bi probala.
Eto ... ako bude sreće možda i budem.
Lijepi pozdravi
Kiflice,pereci,kruščići i slanci, vole ih svi,pa čak i starci! Al problem je ako za to nema brašna, histerija zatim to je strašna! Brzo u eko-dućan po potrebne stvari, jer EKOZONA za naše potrebe mari! Mješaj,mjesi,valjaj,peci, tko je napravio najbolji kruh,reci?
…prikaži još!ji kruh,reci?
..............................................
Tako da ne bude više histerije u mojoj kuhinji,voljela bi EKOZONA brašno ;)))
Uf, bila bih jako sretna da dobijem brašno, jer sam pročitala da vode računa o tome da je ekološki uzgojen, da nije tretirano kemikalijama, a meni je to najvažnije. Da sve raste prirodno i normalno kao nekad kako su naše
…prikaži još! bake uzgajale. I naravno, rado bih ispekla domaći kruh, mmmmmm, to bi bilo fino. Pozdrav!!!
Nema boljega osječaja od onoga, kada dođeš kući nakon radnog dana, a kuća miriše na svježe pečeni kruh.Mmmmmm........Nema ljepšega mirisa od toplog domačeg kruha... Moja mama i ja se konstantno trudimo našim ukučanima pružati upravo to ˝zadovoljstvo˝ :) Pošto jako
…prikaži još!ko pazimo, da su namirnice svježe, ekološki uzgojene, bez aditiva i pesticida, uvijek kupujemo i takovo brašno!
Sada pokušavamo (čitaj prvi put smo pokušale, a sada se trudimo recept nekoliko ˝ispiliti˝;)) praviti i kruh ˝a la˝ KAYU pa bi nam brašno EKOZONE jako dobro došlo!! Bio bi onda čak i više sličan vašem NAJBOLJEMU KRUHU (za mene i moju mamu je to naime daleko najbolji kruh, koji smo ikada jele!!!...A i tata, koji i nije baš za punovrijedno je oduševljen pa ga stalno koristi :)) :)
Ako dobijem brašno...obečavam, da ču se potruditi napraviti najbolji moguči kruh! A možete ga i kušati...ako budete željeli naravno ;)
Obožavam pripremati razno-razna slatki i slana peciva,koja moji najmanji ukućani još topla pušu i sa smješkom grickaju jer ne mogu dočekati da se ohlade.Naravno do sada sam koristila standardne tipove brašna,koja se nalaze na policama gotovo svih dućana ali ovo
…prikaži još! je uistinu nešto za mene novo,svakako bih voljela isprobati Ekozona brašno jer svojoj djeci uz dobar okus njihovih omiljenih peciva,želim i da unose dovoljnu količinu vitamina i minerala kojih u običnom bijelom brašnu nažalost nema!
Doma jako volimo peći kiflice i slične proizvode, pa bi nam super došlo da probamo nešto drugačije. A i meni kao mladoj kuharici bi bio doživljaj raditi peciva sa ovim brašnom. Još kad iznenadim svoje doma...odlično. :-)
Vjerojatno sam u nekom od prošlih života bila pekarica, stalno nešto spravljam od dizanog tijesta, slane i slatke varijacije. Obožavam isprobavati nove receptete mislim da bi sa Ekozona brašnom zasigurno bili još bolji i ukusniji.
Kruh, kiflice sa šunkom i sirom volim radit ja u tome mi je kulinarska sreća sva. Brašno bijelo, polubijelo, ovo, ono, koristim sve ali Ekozona pšenično brašno ne. Iskreno, i prvi puta čuh za njega isprobati ga, ne bi bilo
…prikaži još!bi bilo zgorega.
Papati kiflice u kojima će biti minerala i vitamina
a kažu i celuloznih vlakana i proteina!
Eto, razloga zašto baš ja želim ovo brašno,
da se hranim zdravo i onako pravo, slasno!
Ekozona brašno pretvorili bi uz pomoć našeg pekača u fini, mirisni i zdravi kruh i peciva. Sada kad smo konačno naučili i savladali prave mjere, možemo i uživati u kruhu. Prvih tjedan dana bilo je raznih pokušaja, a neke od
…prikaži još! njih je naš pas zakopao na nepoznato mjesto nakon što ih je koristio za lopticu. :)
Uz pečenje vlastitog kruha spoznali smo i da svako brašno nije brašno. Razmišljali smo i o uzgoju vlastitih žitarica i kukuruza jer bi tada naš kruh sigurno bio savršen.
Zato što mi je brašno osnovna namirnica u kuhinji, gotovo svaki dan pečem kruh, peciva, kolače itd. Smatram da strojno pripremljeno tijesto izgubi pravi okus, stoga ih radim ručno. Probala sam integralno brašno od ekozone i ostala zadivljena jer sam
…prikaži još! inače alergična na njega, a od ekozoninog mi nije bilo ništa. Nikad nisam ništa napravila s polubijelim brašnom, jer sam doznala za praksu bojenja bijelog brašna i nazivanja tog proizvoda polubijelim brašnom, voljela bih se još jednom razuvjeriti kao što sam s integralnim, a ako ijedno brašno to može onda je to sigurno od ekozone.
Ja sam jedna baka koja kuha cijeli život. Prije mirovine sam se profesionalno bavila kuhanjem, a sada kuham mojoj djeci. Najsretnija sam kada se lijepo napapaju i kada su svi sretni i zadovoljni. Često spremam kolače koje svi vole i
…prikaži još! uvijek me pohvale, a ja to tako volim...
Voljela bi ja dobiti i ovo eko brašno kako bi zdravo hranila moju najdražu obitelj.
Moja dvogodišnja kćer poprilično je izbirljiva po pitanju hrane. Jede praktički sve, ali ne kad bih ja to htjela, već kad ona odluči što joj se jede. Međutim, kad mama ispeče domaći kruh ili neko pecivo, mala buntovnica odjednom nema
…prikaži još!a nikakvih prigovora, sve popapa i uvijek traži još. Bila bih jako sretna kada bih svom malom zlatu mogla pripremiti omiljenu vrstu hrane od zdravih i potpuno prirodnih sastojaka, a vjerujem kako bi i ona bila zadovoljna :)
prošlu zimu sam započela peći sama kruh u rerni, klincima se to jaaako svidjelo. Naravno s toplim vremenom sam napravila pauzu. Ali sam se razveselila kada me je prije par dana moj mlađi petogodišnji sinak upitao:"Mama a kad ćeš ti
…prikaži još! opet nama praviti onaj fini kruh?" Bilo bi savršeno da s hladnijim danima prvi ovojesenski kruh bude i fin i kvalitetan od ovako zdravog brašna :-)
Ova nagradna igra je veoma interesantna, a i poklon je veoma kvalitetan. Od kako znam za sebe imam problema sa kilazom i oduvijek sam imala taj ''visak'' kilograma. Prije nekoliko mjeseci sam se ulogovala na ovaj sajt i vidjela kako
…prikaži još! se zdravo hraniti (a pritom se ne izgladnjivati), i ojacati svoj organizam, i od tada sam skinula 10kg! Sada pravim i konzumiram samo zdravu hranu, hranu sa mnogo vitamina, minerala i proteina. Nadam se da sam uspjela obrazloziti zasto bih htjela osvojiti paket Ekozona brasna. Jos jednom hvala Zdravoj kravi! :)
Evo jednog recepta Jadranke Boban Pejić kojeg sam isprobala i mogu ga preporučiti svima jer je jako ukusno, jednostavno za pripremiti i što je najbitnije zdravo! Idealno za doručak. Jedino što nisam koristila je Ekozona brašno pa se nadam, ukoliko
…prikaži još! osvojim nagradu, da će pržolice biti još bolje. Dobar tek svima!
Pržolice
• 8 kriški kruha
• 120 g tofua
• 1 šalica mlijeka
• 1 žlica aru praha
• 4 žlice brašna tip 850
• ½ žličice kurkume
Smiksajte tofu s mlijekom, aru prahom, brašnom i kurkumom. Svaku krišku umočite u smjesu i pržite na malo ulja s jedne i druge strane. Ocijedite na papirnatom ubrusu.
Voljela bih dobiti Ekozona brašno jer sam članica eko udruge Živa zemlja, živim u Slavoniji za koju kažu da je žitarica Hrvatske, a ne mogu nigdje kupiti brašno koje je uzgojeno bez kemije. Svojoj obitelji pokušavam koliko god je moguće
…prikaži još! pružiti zdravu hranu i svake godine proširujemo svoj jelovnik novim namirnicama. Trudim se nabaviti što više starih sorti povrća, isprobati neke egzotične kao što su batat, aronija, goji, amarant, a od starih baka uzeti zaboravljene recepte i ponovo ih oživjeti. Moja djeca su bila oduševljena kad sam prvi puta ispekla proju, domaći kruh od kukuruznog brašna bez kvasca. Od tada nam je često na stolu, a najviše za večeru nariban u toplom mlijeku. Za blagdane obavezno pečem domaći kruh obogaćen neobičnim dodacima. Tako smo isprobali kruh s rogačem, koprivom, cimetom, slaninom, kikirikijem i još svim i svačim. Ovaj paket bi mi baš dobro došao da mogu još više isprobavati.
Htjela bi probati ovo brašno zbog njegovih sastojaka, posebice jer nije GMO i ne sadrži šećer. Volim peći domaći kruh, pogotovo u ovim hladnim danima, tako da bi ovaj poklon bio zaista dobro potrošen.
Moja mama je oboljela od karcinoma prije godinu dana. Od tada se sve promijenilo...cijeli život se okrenuo naglavačke. Odlučili smo joj svi pomoći, a ponajviše ona sama sebi. Sve što smo pronašli, a da je dobro u borbi protiv ove
…prikaži još! opake bolesti, mi smo joj nabavili. Ovo brašno još nije probala, a mislim da bi joj jako dobro došlo! Ona jede samo prirodno, ništa tretirano kemikalijama i ništa GMO. Ponekad si i sama peće kruh, pa mislim da bi se jako obradovala da joj poklonim ovo brašno, jer izgleda savršeno!Nešto novo, zdravo i za moju mamu!Prava stvar!
Ekozona brašno puno vitamina
Komentari 42
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.