Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Kruh, kiflice sa šunkom i sirom volim radit ja u tome mi je kulinarska sreća sva. Brašno bijelo, polubijelo, ovo, ono, koristim sve ali Ekozona pšenično brašno ne. Iskreno, i prvi puta čuh za njega isprobati ga, ne bi bilo
…prikaži još!bi bilo zgorega.
Papati kiflice u kojima će biti minerala i vitamina
a kažu i celuloznih vlakana i proteina!
Eto, razloga zašto baš ja želim ovo brašno,
da se hranim zdravo i onako pravo, slasno!
Nema boljega osječaja od onoga, kada dođeš kući nakon radnog dana, a kuća miriše na svježe pečeni kruh.Mmmmmm........Nema ljepšega mirisa od toplog domačeg kruha... Moja mama i ja se konstantno trudimo našim ukučanima pružati upravo to ˝zadovoljstvo˝ :) Pošto jako
…prikaži još!ko pazimo, da su namirnice svježe, ekološki uzgojene, bez aditiva i pesticida, uvijek kupujemo i takovo brašno!
Sada pokušavamo (čitaj prvi put smo pokušale, a sada se trudimo recept nekoliko ˝ispiliti˝;)) praviti i kruh ˝a la˝ KAYU pa bi nam brašno EKOZONE jako dobro došlo!! Bio bi onda čak i više sličan vašem NAJBOLJEMU KRUHU (za mene i moju mamu je to naime daleko najbolji kruh, koji smo ikada jele!!!...A i tata, koji i nije baš za punovrijedno je oduševljen pa ga stalno koristi :)) :)
Ako dobijem brašno...obečavam, da ču se potruditi napraviti najbolji moguči kruh! A možete ga i kušati...ako budete željeli naravno ;)
Vjerojatno sam u nekom od prošlih života bila pekarica, stalno nešto spravljam od dizanog tijesta, slane i slatke varijacije. Obožavam isprobavati nove receptete mislim da bi sa Ekozona brašnom zasigurno bili još bolji i ukusniji.
Mene jako veseli kada sebi i svojoj obitelji mogu spraviti zdrave i ukusne obroke i jako uživam u ,,kreiranju,, svakog jela. Trudim se birati namirnice koje su zdrave i ekološki uzgojene. Uživam kada sa svojom kćerkicom radim razne kiflice, peciva,kruh...
…prikaži još!...
Uvijek kada mijesimo tijesto za izradu peciva i kruha pridodamo razne sjemenke poput suncokretovih,bučinih,lanenih i dr.
Ponekad ne radimo ,,klasična,, peciva,nego i mala ,,remek djela,, od tijesta poput pužića,ježića,zečeka i sl., tako da nam je izrada peciva i kruha ujedno igra i zabava u kojoj obje uživamo.
No najbitnije je ipak koristimo kvalitetno brašno koje ima kvalitetnu prehrambenu vrijednost. Obično bijelo brašno izbjegavam koristiti, i jako bi voljela isprobati Ekozona pšenično polubijelo brašno,jer ono sadrži mnogo vitamina, minerala, proteina i celuloznih vlakana,a ujedno je potpuno prirodno bez aditiva i pesticida, što je uistinu jako važno.
Veseli me i to što se na pakiranju,dodatno nalaze i osnovne informacije,ali i recepti za pripremu namirnica, vodećeg hrvatskog stručnjaka za prirodnu prehranu, Jadranke Boban Pejić,koje bi rado isprobala.
Dodatan razlog zašto bi voljela osvojiti Ekozona pšenično polubijelo brašno je taj što se uskoro u vrtiću moje djevojčice obilježavaju ,,Dani kruha,, i jako želim da za svu tu dječicu spravim kvalitetnan kruh i peciva, i da oni sami već pomalo uče o vrijednosti i važnosti kvalitetnih namirnica u svakodnevnoj prehrani,kao što nam nudi Ekozona,svojim mnogim za zdravlje vrijedim pšeničnim,ali i drugim proizvodima.
Nisam baš stručnjak za pravljenje pekarskih proizvoda pa uvijek završim u obližnjoj pekarnici i pojedem neko napuhnuto pecivo od kojeg se i ja napuhnem ko balon. Kada bi dobila ovo brašno više bi se potrudila da moj kruh iz pećnice
…prikaži još! uspije pa možda jednog dana otvorim pekarnicu?
Momentalno sam u zdravstvenim problemima, koji će najvjerojatnije prijeći u trajno stanje, pa se sve više zanimam za zdrave i ekološki uzgojene namirnice. A koliko shvaćam i ovo brašno je jedna od njih. Voljela bi naučiti peći kruh, a bez brašna to ne mogu.
obožavam svojoj obitelji ispeći kiflice i razna peciva te domaći kruh kad god sam u mogućnosti jer toplinu doma čine i mirisi svježe ispečenog kruha i peciva
Ja sam jedna baka koja kuha cijeli život. Prije mirovine sam se profesionalno bavila kuhanjem, a sada kuham mojoj djeci. Najsretnija sam kada se lijepo napapaju i kada su svi sretni i zadovoljni. Često spremam kolače koje svi vole i
…prikaži još! uvijek me pohvale, a ja to tako volim...
Voljela bi ja dobiti i ovo eko brašno kako bi zdravo hranila moju najdražu obitelj.
prošlu zimu sam započela peći sama kruh u rerni, klincima se to jaaako svidjelo. Naravno s toplim vremenom sam napravila pauzu. Ali sam se razveselila kada me je prije par dana moj mlađi petogodišnji sinak upitao:"Mama a kad ćeš ti
…prikaži još! opet nama praviti onaj fini kruh?" Bilo bi savršeno da s hladnijim danima prvi ovojesenski kruh bude i fin i kvalitetan od ovako zdravog brašna :-)
Ekozona brašno pretvorili bi uz pomoć našeg pekača u fini, mirisni i zdravi kruh i peciva. Sada kad smo konačno naučili i savladali prave mjere, možemo i uživati u kruhu. Prvih tjedan dana bilo je raznih pokušaja, a neke od
…prikaži još! njih je naš pas zakopao na nepoznato mjesto nakon što ih je koristio za lopticu. :)
Uz pečenje vlastitog kruha spoznali smo i da svako brašno nije brašno. Razmišljali smo i o uzgoju vlastitih žitarica i kukuruza jer bi tada naš kruh sigurno bio savršen.
Zato jer često pečem domaći kruh, ako baš nemam vremena, ubacim u pekač. Obožavam miris i okus kruha, a s Ekozona brašnom bi nam kruh bio još zdraviji!
redovito kupujem ekozonina brašna za spravljanje pekarskih proizvoda ali i pšeničnog mesa - seitana. moj studentski budžet jako dobro zna koliko ga odabir kvalitetnih namirnica opterećuje pa mu svaki poklonjen proizvod doista mnogo znači :)
Ovo brašno želim osvojiti kako bih ga mogla pokloniti svome tati koji boluje od dijabetesa i ima povišen kolesterol u krvi...na zdravoj je prehrani,pa vjerujem da bi volio i kruh od ovakvog brašna probati...ionako nastoji stalno kupovati crni kruh, i
…prikaži još! onaj integralni...pa zašto da mu mama ne umijesi i jedan sa Ekozona brašnom...
Doma jako volimo peći kiflice i slične proizvode, pa bi nam super došlo da probamo nešto drugačije. A i meni kao mladoj kuharici bi bio doživljaj raditi peciva sa ovim brašnom. Još kad iznenadim svoje doma...odlično. :-)
Htjela bi probati ovo brašno zbog njegovih sastojaka, posebice jer nije GMO i ne sadrži šećer. Volim peći domaći kruh, pogotovo u ovim hladnim danima, tako da bi ovaj poklon bio zaista dobro potrošen.
Kiflice,pereci,kruščići i slanci, vole ih svi,pa čak i starci! Al problem je ako za to nema brašna, histerija zatim to je strašna! Brzo u eko-dućan po potrebne stvari, jer EKOZONA za naše potrebe mari! Mješaj,mjesi,valjaj,peci, tko je napravio najbolji kruh,reci?
…prikaži još!ji kruh,reci?
..............................................
Tako da ne bude više histerije u mojoj kuhinji,voljela bi EKOZONA brašno ;)))
Ekozona brašno puno vitamina
Komentari 42
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.