Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Perut me izluđuje zadnjih par godina intenzivnije nego inače, neznam jel to od stresa il nečeg trećeg. Prirodno mi je suha kosa pa ju perem jednom tjedno da se prirodno skroz zamasti pa da mi iza pranja izgleda zdravije. Problem
…prikaži još! je što mi je često svezana, gusta je pa me nošenje repa zna nekad i boljet pa me uz sve to još i svrbi od peruti-užas!Jedno vrijeme sam koristila T-gel pa mi se malo poboljšalo al kasnije se opet javila perut. Također imam osjećaj da mi se pogorša kad počnem koristit Head & Shoulders a ovi malo kvalitetniji šamponi koje mi je i dermatologica preporučila nisu baš jeftini tako da idem izmolit 156 789 245 Očenaša da dobijem ovaj Vaš šampon pa možda NAPOKON uspijem dovest vlasište u normalu.
Nemam neko super kreativno rješenje za perut. S peruti se borim već dosta godina i puno sam čitala o tome, isprobala različita rješenja (od pranja glave kamilicom, preko kupovanja različitih šampona koji su namijenjeni tomu pa sve do isprobavanja specijalnih
…prikaži još! šampona iz apoteke). Perut i dalje imam ali sam primijetila da ako konstantno koristim jednu vrtu šampona, perut se smanjuje i ne svrbi me vlasište. No kad bi recimo promijenila šampon, problem bi se vratio. Zato se sad držim jedne vrste šampona i nadam se da će se pojaviti neko bolje rješenje. Možda su Fitoval šamponi baš ono što će mi pomoći.
sada sam pod stresom i vlasište mi se stvarno peruta pa niti ne nosim crnu odjeću ,masažom tjemena sam puno pomogla sama sebi.Kosu ispirem hladnijomvodom i perem je blagim šamponima koji nisu toliko agresivni da ptaknu još jače ljuštenje.Jednom tjedno
…prikaži još! stavljam žutanjak i maslinovo ulje kao masku i trenutno koristim ampule protiv peruti Ineov i super su =)
Ja nemam perut...ne...ja imam psorijatični dermatitis. Za one koji ne znaju, to krasnoo stanje uzrokuje ispadanje velikih komada kože s mog vlasišta, popularno ih nazivam "plahte" jer doista otpadaju toliki komadi da mi je neugodno. Prilagođavam se na razne načine;
…prikaži još! ne nosim crnu odjeću da se moji "otpaci" manje vide, ne koristim proizvode za stiliziranje kose da ne pospješim njihov nastanak, koristim dermatološke pripravke za smanjenje peruti, ali bez prevelikog uspjeha. Nedavno sam otkrila i druge funkcije jabučnog octa osim onih koje prolaze kroz moj želudac pa se i njime ponekad "nagradim", a sad sam se dosjetila i najnovijeg trika: moja duga kosa otišla je "pod nož" i sad imam kratku, kratku kosu. Ne mogu reći da je mojih "otpadaka" manje, ali kad ih osjetim, samo odem na neko osamljeno mjesto, dobro protresem glavom i oni nestaju kao vjetrom odnešeni. :) Do slijedećeg puta kad ih opet osjetim
Svima nam je poznata blagodat jabučnog octa ali ipak u njega se zadnjega pouzdajemo nakon što isprobamo skupe kreme i šampone i potrošimo brdo novaca. A u stvari najbolji lijekovi su “lijekovi iz naroda”. Da ne kažem i najzdraviji. Sato
…prikaži još!ato dajem jedan prirodni recept kako otkloniti perut.
U jednu bočicu od pola litre koja ima gore “dudu” uspite 1 dcl octa i ostatak nalijete toplom vodom.
Kad operete kosu uzmete mješavinu octa i polako izlijevate na kosu.
Možda će vas prvi puta malo peckati (meni je čak ušlo i u oči) ali ništa zato.
Masirajte vlasište i onda samo malčice tušem isperete kosu da ne bi “mirisala” na ocat.
I to je to!
Rezultati se vide isti dan.
A šta da vam kažem... kad me piči stres, glava mi se ljuska kao nespašena. Da se perut svjetluca, svaka majica bi mi se doimala kao "duga na ekstaziju" kako kaže Cecilia Ahern. Pokušavam joj doskočiti kojekakvim preparatima i pali
…prikaži još! to, ali ne smijem posustati jer će mi kolegica početi nositi metlicu na posao. Svaki puta kad imamo bliski kontakt ona zvjerka na moja ramena i uz priču lagano otresa perut, govoreći... "Ja stalno mislim da imam koješta po sebi jer u kući imamo macu pa se svako malo otresam i tako sad i tebe! " :)
Veliki pozdrav ekipi Zdrave krave i svim čitateljima!Suvišno je previše pisati o problemu prhuti,jer svi koji ga imaju,znaju koliko je neugodno.Nije to samo problem odrasle populacije,moja curica je nakon jednog posjeta frizerskom salonu dobila prhut,a sa prhuti ja sam dobila
…prikaži još! skoro slom živaca.U najosjetljivijim je godinama,hormoni rade,drži do izgleda i više nego što bi trebala,a kosa joj je bolna točka.Rekla mi je:mama,pomozi mi ,jer ja ovakva neću izaći iz kuće!Pod hitno je trebalo djelovati,a svi moji prirodni preparati su malo dugotrajni.Požalila sam se svojoj mami i ona mi je rekla da kupim Fitoval šampon,jer iz iskustva zna njegovo djelovanje.Tako sam i učinila,mama je spasila moje živce,ja sam spasila lijepi izgled kose moje curice,a Fitoval šampon je spasio svih nas!
Godinama sam se borila s prhuti, malo je suha malo masna, malo opada, malo se čvrsto drži i prkosi, ali uvijek je tu. Razni šamponi, skupi i oni malo manje skupi, pa čak ni jabučni ocat nisu spasili moje tjeme
…prikaži još! od te utvare. Pomogao mi je jedino moj spasitelj FITOVAL, i ovaj šampon mi treba jer ga još uvijek koristim, a i da si malo popunim novčanik.
Borim se sa peruti već dosta dugo. Naravno da ne podnosim kad samo malo prođem prstima kroz kosu, a perut počne letjeti oko mene kao prašina, a o padanju peruti na ramena da ne govorim. Do sada sam probao razne
…prikaži još! šampone i preparate i dao puno novaca, no sve je bilo bezuspješno. Nadam se da će mi Fitoval pomoći i ukloniti tu napast.
Za nekoga tko ima dugu kosu cijeli život ,to je rat.Vodim ga godinama sa večim i manjim uspjehom.Ne znam jel zimi dok je grijanje ili ljeti od vručine mi je gore.Koristim Fitoval proizvode od prije ali protiv prhuti nisam ali
…prikaži još!i hoću jel vjerujem da će pomoći.Kosu moram prati svaka tri dana jel onda je to podnošljivo i nema svrbeži.Kako sam već pomalo sa sjedim pramenom ne vidi se toliko i kosu dobro isčetkam ali voljela bih jednom zauvjek reći prhutu Zbogom.Nitko danas ne voli isprobavati baš nove stvari i onda bacati novac ali Vama vjerujem i zato bilježim se za jedan besplatan primjerak jel tko ima viška. novca....
I mene muči problem i već pomalo ludim zbog toga. Nikako, ali baš nikako je se ne mogu riješiti. Nema toga što nisam pokušala, ali bez uspjeha. Ima bezbroj recepata za uklanjanje neugodne prhuti od upotrebe octa, limuna, lovora i
…prikaži još! da ne nabrajam raznih vrsta šampona, ali sve je to ništa, malo se smanji i eto je opet. Zato je dobro što sam pročitala ovaj članak i sigurna sam sto puta da će mi FITOVAL pomoći.
To tvrdim jer sam već isprobala FITOVAL šampon protiv ispadanja kose, s kojim sam bila prezadovoljna.
Hvala stručnjacima FITOVAL-a koji su mislili na nas koji imamo problema s prhutom.
Unaprijed Vam se zahvaljujem ako budem te sreće dobiti Vaš poklon.
Moja kosa (perut, točnije) i ja trenutno smo u ratnim odnosima.Peri, trljaj, kupi ovo, kupi ono, pa malo čaraj i glumi vračaru sa svim ''pripravcima''-ništa!!! Tako da moja kosa vapi za nekim dobrim proizvodom! Fitoval šamponi su za mene spas
…prikaži još! u zadnji čas. To je bitka nad bitkama, a svi mi volimo iz njih izaći kao pobjednici .
Mislim da nema ružnijeg i očajnijeg djevojci kada mora otići na spoj s dečkom,a nju svrbi glava i puna velikih i malih bijelih ljuskica koje nisu samo na glavi već se šire i po odjeći. Imaš osjećaj kao da nekakvu
…prikaži još! boleštinu koje se ne možeš otarasiti uz toliko truda da budeš zdrava.
Bili su tu pokušaji s raznim skupocjenim šamponima, od maski s jajima pa do jabučnih octa..no ništa na žalost ne pomaže. Voljela bih isprobati i Vaš šampon i uvjeriti se da je istina, jer ako bude postat ću sigurno Vaš vjeran kupac!
Zadnje tri godine imam velikih problema.Pogotovo sada kada krenu vručine i sparine.Zbog toga sam se i ošišala na kratko jel ispod duge kose nisam mogla izdržati od svrbeži.Nemam uvijek isti intenzitet ali koji puta dobim tako velike i crvene plikove
…prikaži još! da me strah da se vide ako sjednem u tramvaju.Koristila sam razne šampone ali niti jedan mi nije još pomogao.Ublažili su problem i malo je zatišje i onda opet.Prije nego idem nekuda isčetkam dobro vlasište da mrtve stanice otpadnu i onda operem kosu i znam da sam dva do tri dana mirna.Težak je to problem što dermatološki a o esteckom da ne pričam.Vaš Fitoval još nisam probala ali bih voljela jel tko zna možda mi pomogne da se zauvijek riješim napasti.
Neznam od kud dolazi, ni kako dolazi, znam da nije dobrodošla, ali eto je tu..svako malo, baš poput moje stare susjede koja ima 90 godina, i koja nezna zatvoriti usta. Ista je kao perut. Prije mi nije bio problem perut,
…prikaži još!, prala sam kosu svako malo, ako me toliko tjeme svrbilo i više puta dnevno. Nakon par dana prestalo bi, povukla bi se perut i sve bi bilo super, ali samo 3-4 dana...
Sada sam počela raditi, kosa mi mora biti lijepa i uredna, da bi je oblikovala koristim lak za kosu, od kojeg naravno dobijem perut. Jedno vrijeme sam koristila Fitoval, pokazao se odličnim, međutim njegova cijena je malo previsoka za moj budžet, a treba mi ga jako puno, pa sam pronašla drugo riješenje - prirodni recept za borbu protiv peruti, i pomogao je:
Od lovorovog lista, također se može načiniti pripravak protiv prhuti. U litru kipuće vode stavite šaku zgnječenog lovorovog lista. Posudu poklopite i ostavite da odstoji 20-ak minuta, te zatim procijedite. Kada se ohladi na ugodnu temperaturu isperite vlasište. Pripravak isperite vodom tek nakon sat vremena.
Jabučni ocat poznat je da uništava gljivice i bakterije, pa nije niti čudo da ga se preporuča protiv prhuti. Jedan decilitar jabučnog octa (po mogućnosti domaćeg) razrijedite s jednim decilitrom vode i isperite vlasište, nakon što kosu operete šamponom.
Ukoliko imate malo volje i vremena, vlasište namažite jogurtom i ostavite da stoji pola sata, te zatim isperite. Poznato je da jogurt u sebi sadrži mnogo dobrih bakterija koje mogu pomoći u borbi protiv gljivica.
prhut, prhut, prhut... već i sam spomen te riječi uzrokuje nelagodu... hm, da, i ja sam jedna od "sretnica" koje krase te dosadne bijele ljuskice. kako se nosim njome? isprobavajući razne šampone, čitajući savjete drugih ljudi sa sličnim problemima, izbjegavanjem
…prikaži još! stresa, prakticiranjem zdrave prehrane, masažom vlasišta i slično. kako se ponašam pred drugima kad imam prhut? pa, vrlo jednostavno, pravim se kao da ona apsolutno ne postoji, i kao da nema niti jedne zalutale ljuskice na mom ramenu. :) nabacim osmijeh, potpuno izbacim iz glave brige i komplekse oko prhuti, uspravim se, i svijet je moj :)
Dosadna perut probleme mi nosi, uvijek je pronalazim u svojoj kosi, šampone razne sam isprobala, čak sam i medicinske preparate koristila, ali nikada se peruti svoje nisam riješila. Te ljuskice ružne baš me muće, pa bih najradije ostala sama kod
…prikaži još!sama kod kuće.
Najgore od svega je,
što često puta i glava svrbi me,
pa je perut uočljiva još više,
bez fitovala mojoj kosi loše se piše.
Zato bih rado Fitoval šampon isprobala,
nužne peruti zauvijek se riješila,
i sa zdravom kosom svojim,
ponosno gradom šetala.
Ukloni uzrok peruti, a ne samo tragove!
Komentari 44
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.