Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Prije skoro dvije godine postala sam mama. Cijelu trudnoću marljivo sam kupovala sve časopise za trudnice, a u 10 godina članstva u knjižnici nikada nisam podigla knjiga koliko u tih 9 mjeseci. Iako su mi govorili da za biti mama
…prikaži još! ne treba čitati, jer svaka majka zna najbolje što treba učiniti, nebi se složila sa time. Moja je trudnoća bila komplicirana, a niti u jednom trenutku nisam znala što činiti. I knjige su mi pomagale u tome. Zahvaljujući knjigama i časopisima, uvijek sam znala što mogu očekivati, i veoma sam se veselila novim trenutcima jer sam unaprijed znala što se iduće treba dogoditi. Tako smo uz knjige veselo čekali prvi pomak, prve znakove trudova, i znakove poroda. Uz knjige je moja trudnoća prolazila ugodno i veselo. Kada sam postala mama, i kada je moj sin odbijao sisati, nije se pojavilo ono "svaka mama će znati što treba činiti", ali uz knjige sam saznala mnogo toga. Mogu reći da su knjige velika pomoć u roditeljstvu. Uz knjige smo naučili raditi kašice, dohranu, uz knjige smo smo vježbali, igrali se, pjevali. Još uvijek volim pogledati određene namirnice dali su dobre za dob moga sina, još uvijek čitam o hrani, prehrani, roditeljstvu, o tome kako da svoje dijete učinimo sretnijim, kako da prepoznamo njegove želje i osječaje. A sada uz slikovnice zajedno učimo životinje, biljke, slova i čeka nam još mnogo toga.
Meni su knjige velika pomoć i velika sigurnost, i svakoj ženi bi preporučila da ih čita jer će tako u svakom tjednu trudnoće znati što se u njoj događa.
prošle godine sam rodila svoju prvu bebu,tokom trudnoće sam jako puno čitala knjige i časopise ,pred kraj trudoće imala sam osječaj kao da sve znam iako je postojao onaj strah dali ču to moći,savjetujem svakoj trudnici knjige i časopise puno
…prikaži još! bolja solucija od babskih priča !!!!!!!moja kćer sada ima 6 mj i oduševljena je kad čuje listanje novina čak se zezamo da jojo je to ostalo u sječanju još dok je bila u trbuhu ,svakako bi željele slikovnicu!!!!!!!!a ja sam ponosna mama jer kada je došla doma mama je več imala sve spremljeno što treba,a to je sve pronašla čitajuć
Što je to trudnoća? Kakva se promjena u meni zbiva? Puno pitanja a odgovore ne ispuštam iz vida. Kakvo je to stanje, na čega trebam paziti, počinjem po internetu odgovore nalaziti. Hvatam se i knjiga jer želim znati sve, ipak
…prikaži još!e,
ipak je to važno razdoblje , zar ne?!
Knjige su uvijek bile dio mene ,
zato i priželjujem ovo za sebe.
Kako odgojiti to malo biće,
kakve mu pričati priče,
kada učiti bitne stvari,
da li mu nešto trenutno fali.
Sve to u knjizi želim naći,
i lako se u trudnoći , a i roditeljstvu snaći,
jer kad mi zatreba pomoć svaka,
potraga u knjizi je vrlo laka.
Roditeljstvo je pravo blago u u njemu treba uživati,
i puno toga treba naučiti,
zato knjige s ljubavlju čitam,
i odgovore tražim, za sve što se pitam.
To je jako koristan i poželjan dar za sve buduće majke i koje to već jesu.Za prvu trudnoću sam posudila knjigu od prijateljice " Što očekivati u trudnoći " i moram priznat da mi je jako pomogla.Svakodnevno sam nešto po
…prikaži još! njoj listala ,učila iz nje ili se vraćala par listova unaprijed ako sam nešto zaboravila.Ja sam sad već jako blizu kraju druge trudnoće i stalno gledam te knjige na policama ali uvijek nešto drugo iskrsne,na žalost.Voljela bih imati te knjige u svojoj kolekciji jer ima jako korisnih savjeta poslije poroda, a slikovnice moja curica jako voli i nikad joj nisu dosadne, i to bi za nju bio jako lijep poklon.
Što mi znače knjige? Knjige su dio odgojnog materijala koje bi morale biti dostupne svakom roditelju i pedagoškom djelatniku kako bi preusmjerio na djecu što više pozitivne energije koje knjige čuvaju duboko u sebi.Knjige,ovisno o materiji,su bijeg od stvarnosti ili
…prikaži još! izvor podataka koji nam služi kako bi pravilno čuvali,zbrinuli i odgajali svoje dijete/djecu od njihovih najranijih dana,a čim ona imalo porastu i postanu sposobna pratiti određenu radnju,slikovnice će biti dio njihove svakodnevnice..uvijek će ih nesebično dijeliti sa svojim prijateljima i od tamo će izvući prve riječi,rečenice i misli koje će ih učiniti boljim ljudima u budućnosti,kao što će i nas enciklopedije o trudnoći i roditeljstvu učiniti ne toliko boljim roditeljima koliko stručnijima.Jer,ne treba se uvijek vjerovati samo instinktima kako i kada što učiniti,već treba posegnuti za knjigom/knjigama u kojima ćemo nesumnjivo naći točan podatak i biti educirati kada učiniti ili ne učiniti neki potez,zašto da ili zašto ne,a tek kada ovladamo većinom vještina roditeljstva,postat ćemo bolji roditelji samo utoliko što ćemo biti sigurniji u svoje postupke,a tu sigurnost prepoznat će i naše dijete jer nećemo zbunjujuće i drhtajući ga premotavati, oblačiti, čistiti mu pupak...Uljepšajte mi roditeljstvo, odnosno,učinite me što sposobnijim uz pomoć stručne literature kao i slikovnica.
prije nego sam postala majka, imala sam vremena na pretek za citanje. sad kad je svaki slobodan trenutak vezan za mog klinca, on i ja zajedno citamo price i listamo slikovnice i moram priznati da sam sretna iako mi nedostaje
…prikaži još! knjiga... sretna sam kad vidim mog malca kako razvuce osmjeh svaki put kad vidi zivotinju u slikovnici i kako moze jednu te istu slikovnicu prelistati 100 puta dnevno i svaki put se iznova oduseviti. pred nama je vazan dio ucenja i odrastanja a vjerujem da je za pravilan razvoj nuzno prisustvo knjiga od najranije dobi.
Za mene su knjige u trudnoći kao otvorena duša, tako pristupačna, korisna i nadasve praktična. Samo je treba znati koristiti, i dat će ti najbolje od sebe. Pročitajte je kao nečiju dušu, u ovom slučaju nećete se razočarati, bit ćete
…prikaži još! bogatiji za još jedno iskustvo u onom slučaju, i bogatiji za puno njih u ovom.
knjige mi puno znače jer kad mi se plače kad ne vidim rješenje uzmem knjigu i ona utješi mene. kako dijete staviti spavati kakvu mu hrani davati je li noramalno što me rita ili je premirno i ništa ne pita.
…prikaži još! ne pita.
Štogod bilo
štogod me mučilo
uz pravu knjige
ja nemam brige.
V.B.Z.-ov paket knjiga za mame i bebe
Komentari 48
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.