Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
U tom najsretnijem radzoblju života vrlo je važno unaprijed zanti što se može očekivati i kako je najbolje postupiti u određenim situacijama. Knjige nam pružaju puno informacija, a i savjeta gdje zapravo vidimo da nismo same, da su i drugi
…prikaži još! prošli iste probleme, iste simptome i istu sreću. Naši roditelji, svekrve i druge osobe iz obitelji također su puni savjeta i uputstava kako su oni odgajali svoju djecu, no knjige nam ipak daju onu sigurnost, jer svojoj djeci želimo najbolje. A priznajmo sami sebi, nitko ne sluša starije od sebe, i više vjerujemo pisanoj riječi. Ono što sam sama shvatila je da treba poslušati starije oko sebe, pročitati svu dostupnu literaturu i sami donijeti odluku i način odgoja vlastitog djeteta jer neke stvari jednostavno nisu univerzalne i svako dijete i trudnoća je drugačije i treba puno strpljenja i znanja da bi se to uspješno odradilo.
I ono što me najviše utješilo u trudnoći su knjige gdje sam pročitala puno stvari koje su moguće s kojima sam se mogla poistovjetiti i koje su me utješile. I saznala puno korisnih savjeta kako si pomoću prilikom trudnoće ( povraćanje, žgaravica, naotečenost, grčevi u nogama i sl.)
Sjećam se slikovnice koja je obilježila moje djetinjstvo i uvela me u čarobni svijet maštanja i knjiga. Bila je to "Ježeva kućica", Branka Ćopića. Od tada je knjiga za mene najljepši dio svakodnevice, onaj dio u kojem pripadam samo sebi
…prikaži još! . Tu ljubav i naviku čitanja željela bih prenijeti djeci jer je knjiga, u današnje vrijeme, nepravedno zapostavljena. Biti mama je lijep i odgovoran posao i zato je korisno imati knjigu sa savjetima o trudnoći i roditeljstvu. Voljela bih dobiti ovaj dar, sjesti u naslonjač, uzeti knjigu i saznati mnoge nove stvari koje će mi pomoći u budućim danima. Dok ja čitam knjige za mame, moje dijete će sigurno uživati u šarenim slikovnicama . Nadam se da će se, poput mene, sjećati svoje najdraže slikovnice. Možda baš one koje mu pokloni V.B.Z.
Mislim da i svaki muškarac koji je postao otac, zapamtio je dobro knjige jer ih je bilo po svuda po sobi. Naše žene obično u sobu navuku cijelu knjižnicu, i onda je nemoguće da vas ne privuče jedna od njih.
…prikaži još! Nisam bio trudan, ali uz knjige sam naučio kako ženi biti još bolja potpora tjekom trudnoće!
Volim prije nego se s nečim prvi put susretnem prikupiti što više informacija - kao pravi štreber! :) I sada pošto sam trudna po prvi put u životu, naravno da me puno toga zanima, i zato tu jako dobro dođu
…prikaži još! knjige koje su pune korisnih savjeta ... Polako se širi moja "biblioteka" i ove knjige koje darujete bi mi savršeno "sjele" :)
Kao sto je meni majka prenijela ljubav prema knjizi želim i ja svojim sinovima od malena pokazati vrijednost pisane riječi,a i meni kao mladoj i neiskusnoj mami stvarno bi dobro dosla pomoć i savjeti jer svijet roditeljstva je staza nepredvidljiva
…prikaži još! i bilo bi lijepo pročitati negdje da ono što se događja vama i nije tako neuobičajeno,plus svi korisni savjeti!!!!!unaprijed hvala
Obožavam knjige i čtanje te smatram da su one od vrlo velike važnosti u mojem životu i uvelike doprinose razvoju mojeg mišljenja i osobnosti. Ja nisam ta kojoj su trenutno potrebna znanja tih knjiga, ali jednoj mojoj dragoj i voljenoj
…prikaži još! osobi zasigurno jesu. Ta osoba je u prvom tromjesečju i sigurna sam da bi joj znanje iz tih knjiga uvelike koristilo u trudnoći i kasnijem odgoju djeteta. Iako sam sigurna da će svakako biti odlična i predivna majčica, želim joj pomoći i približiti ljubav prema knjigama koje će joj uvelike pomoći i dati odgovor na mnoga pitanja koja je trenutno zanimaju, zabrinjavaju i vesele. Kasnije će ona moći pokazti i prenijeti ljubav prema knjigama na svoje divno djetešce i sigurna sam da će cijeniti pomoć knjiga, a i ja ću biti sretna jer bi joj na taj način pomogla pri prikupljanju informacija i pokazala da su knjige pravo blago ovoga svijeta.
Prije nekoliko dana postala sam majka drugi put,ovoj put u naš dom stigao je mali princ,koji nam uz svoju seku od 18.mjeseci svaki trenutak čini savršenim,i doslovno to mislim.Oduvijek sam obožavala djecu i znala sam da ću jednog dana biti
…prikaži još! dobra majka,i doista je tako,uživam u svakom njihov osmjehu,u svakom plaču i dizanju noću...uživam jer znam da taj period traje tako kratko,tako brzo će postati veliki i neovisni o nama,a ja želim iskoristiti svaki trenutak dok se to ne dogodi,no da sad ne pišem romane i vratim se na zadanu temu.U prvoj trudnoći pročitala sam sve knjige o trudnoći te uglavnom sve knjige o dojenju koje su se nalazile na policama knjižnice i upijala sam poput spužve sve te informacije koji su mi itekako dobro došle.Ovog puta nažalost nisam pročitala ni jednu knjigu jer miobaveze to jednostavno nisu dopuštale i jako sam žalosna radi toga.Možda sad mislite zašto vam pišem,bila sam dva puta trudna,majka samdvoje djece,što će mi knjige koje dajete?Neću vam lagati i pisati bajke jer je razlog vrlo jednostavan: susrela sam se i pročitala obje knjige (što očekivati u trudnoći i što očekivati u prvoj godini) i smatram da su to dvije najbolje knjige koje sam pročitala iz razloga jer su jednostavno pisane,imaju pregršt korisnih informacija,i zasigurno su mi puno olakšale dane trudnoće i prve dane s malenim smotuljkom,uglavnom želim te dvije knjige imati u svom vlasništvu i prolistati ih kada god to poželim.Želim jednog dana opet biti trudna i ponovno čitati isto štivo te uživati u njemu,a dječica će za to vrijeme uživati u pričama :-)
JA SAM MAJKA DVA PREKRASNA DJECAKA..VEDRAN 3 I DAVID 1 GOD..SVAKI DAN SAM SA NJIMA I SVAKI DAN NAUCIM NESTO NOVO I KORISNO...VOLIM DOSTA DA CITAM JER ZELIM BITI DOBRA MAMA,A SVAKI SAVJET DOBRO DOĐE...A POSEBNO AKO JE U VEZI
…prikaži još! MAJCINSTVA I DJECE,TAKO DA BI MI KNJIGA JAKO ZNACILA..:)
Knjiga je bila prije 5 godine moj prvi susret i upoznavanje sa budućim novim članom naše obitelji. Kupovala sam prvo sve časopise, a u knjižnici posuđivala knjige o trudnoći koje su mi pomogle u raznoraznim mojim nedoumicama i bezbroj mojih
…prikaži još!h pitanja. Međutim u predviđenom terminu se rodila naša princeza i nakon nekog vremen sam počela kupovati knjige Moja prva kuharica za bebe i bezbroj priča i slikovnica kojih imamo za desetero djece.
Nadamo se novom članu u obitelji i mislimo da će nam vrlo dobro doći vaš komplet knjiga.
Hvala vam unaprijed.
Majka je samo jedna.Ljubav se prenosi na svoju djecu cijeli zivot.Biti majka znaci imati vremena za svoju djecu i djeca su najvece bogatstvo u koje ulazemo cijeli zivot ,znanjem i odgojem.Kao majka 3 djece i trudnica mislim da bi mi
…prikaži još!i Vase knjige uvelike pomogle da svojoj djecici omogucim sretno odrastanje,uz sarene slikovnice koje poricu djeciju mastu,a mome malom andjelu u maminom trbuscicu omogucili da uz vasa slova,reste sigurno,i zdravo.Jer V.B.Z je za nas uvijek tu,on misli na nas.Hvala od srca
knjige bi mi mnogo znacile..ovo je moja prva trudnocaa i ne znam mnogo o tome..zivim daleko od svoje obitelji,i nemam onu potpunu sigurnost ili potpunu pomoc svoje majke ili dragh ljudi koji su sve ovo vec prosli,tako da smo moj
…prikaži još!j suprug i ja potpuno sami u svemu ovome..i mislim da bi nam knjige mnogo pomogle:)hvala...
Mučnine, prvi ultrazvuk, otkucaji srca,...prva lupkanja po trbuhu,...tako je sve počelo, suprug i ja smo sve pratili s ogromnom srećom i neiskustvom mame i tate po prvi puta, ali oboružani hrpom knjiga strah od poroda svladan uz čitanje o porodu...
…prikaži još!.
a tek prvi dani s našom srećicom, svako malo su se listale knjige: savjeti o dojenju, temperatura vode za kupanje, rezanje malih noktića
kad je s 6. mjeseci krenula dohrana, opet su tu bile vjerne prijateljice knjige :)
danas čitamo knjige o odgoju i zdrave kuharice i uživamo gledajući jednu presretnu bebu kako odrasta u presretnu curicu i kako prazni tanjure zdrave hrane koju joj pripremamo :)
TRUDNOĆA I KNJIGE by Ivanatrudna O trudnoći ništa nisam znala dok i sama trudna nisam ostala. Život ti se promijeni za 100 na sat pitanja je milijun, a ti želiš odgovor znat. Što trudnoća znači za moje tijelo kakvo mi
…prikaži još!kakvo mi sada mora biti jelo?
Koliko brzo raste biće u meni,
Što je s hormonima u ženi?
Sva si zbunjena i ne znaš što te čeka
pitanja i pitanja, kao uzburkana rijeka.
Al na pitanja sva netko odgovor zna!
U razdoblju trudnoće i roditeljstva najbolji prijatelj je KNJIGA
na milijun tvojih pitanja odgovor zna i riješi te svih nedoumica i briga.
Knjiga uljepšava trudničke dane;
obogaćuje um i bebe i mame.
A čitati biću koje raste u tebi
neprocjenjiv je dar
majka i beba se povezuju i postaju tim, neraskidiv par.
Nisam majka, ali se nadam da ću uskoro ostati trudna!:)))Mislim da bi mi sve knjige o svemu dobro došle, jer knjige su točniji izvor informacija od ljudskih priča. Čitam o svemu zasad na internetu, vjerujem da ću uskoro i časopise
…prikaži još! početi kupovati, podizati knjige u knjižnici...Slikovnice su odlične za svako dijete. Nisam upoznala još ni jedno dijete koje ne voli čitati slikovnice. Osobno često kupujem slikovnice nećaku, a ove knjige bih mu posudila dok moja beba ne napuni 10mj. da i ona može lagano listati slikovnice. Sve knjige za buduće majke i bebe su dobro došle!:)) Jedva čekam:)))
U razdoblju trudnoce knjige mi pruzaju sigurnost jer su izvor korisnih i strucnih informacija. Knjige su mi i pomoc pri opustanju. Pomazu mi da iz tjedna u tjedan pratim kako se razvija beba, kolika joj je tezina. Daju mi upute
…prikaži još! sto mogu ocekivati u narednom tjednu i pruzaju objasnjenje koje pojave su bezazlene, koje su zabrinjavajuce. Upravo me knjiga uputila u to da pojacan svrbez koze u trudnoci moze znaciti opasnost za dijete pa sam navrijeme smjestena u bolnicu i beba je bila sigurna. U prvoj godini zivota pratim u knjigama napredak djeteta, ocekujem faze razvoja, promatram dijagrame, krivulje, tablice... Kad beba pocne jesti kasice, drzim se reda uvodjenja dohrane prema savjetima pedijatara. Kad se dijete razboli, najprije zavirim u knjigu, a onda me ona uputi kako se dalje ponasati i kada otici doktoru. Kad dijete pokaze interes, prelazimo na djecje slikovnice. One su najbolja igracka za dijete jer uci uz igru. Korisna su pomoc i kod malih zvrkova koji nisu zainteresirani za papanje pa ih treba zainteresirati necim zanimljivim da bolje pojedu. Uz dobru slikovnicu dijete ce najlakse nauciti boje, zivotinje, oblike, brojeve... A ne stvaraju nered po kuci. :)
Za mene knjige znače sve.. svaki strah,nedoumica i neznanje knjiga riješi.. ona je tu da nam pomogne, da nas utješi i da nam pruži ljepotu čitanja,mir.. Sad kao trudnica obožavam čitati i pripremati se za majčinstvo. Nažalost bez primanja sam
…prikaži još!m pa su mi knjige luksuz ali i ono malo što ih imam su uglavnom još od moje mame..
Obožavam čitati i jako puno vremena provedem za knjigom :)
V.B.Z.-ov paket knjiga za mame i bebe
Komentari 48
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.