Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
JA SAM MAJKA DVA PREKRASNA DJECAKA..VEDRAN 3 I DAVID 1 GOD..SVAKI DAN SAM SA NJIMA I SVAKI DAN NAUCIM NESTO NOVO I KORISNO...VOLIM DOSTA DA CITAM JER ZELIM BITI DOBRA MAMA,A SVAKI SAVJET DOBRO DOĐE...A POSEBNO AKO JE U VEZI
…prikaži još! MAJCINSTVA I DJECE,TAKO DA BI MI KNJIGA JAKO ZNACILA..:)
Prije nekoliko dana postala sam majka drugi put,ovoj put u naš dom stigao je mali princ,koji nam uz svoju seku od 18.mjeseci svaki trenutak čini savršenim,i doslovno to mislim.Oduvijek sam obožavala djecu i znala sam da ću jednog dana biti
…prikaži još! dobra majka,i doista je tako,uživam u svakom njihov osmjehu,u svakom plaču i dizanju noću...uživam jer znam da taj period traje tako kratko,tako brzo će postati veliki i neovisni o nama,a ja želim iskoristiti svaki trenutak dok se to ne dogodi,no da sad ne pišem romane i vratim se na zadanu temu.U prvoj trudnoći pročitala sam sve knjige o trudnoći te uglavnom sve knjige o dojenju koje su se nalazile na policama knjižnice i upijala sam poput spužve sve te informacije koji su mi itekako dobro došle.Ovog puta nažalost nisam pročitala ni jednu knjigu jer miobaveze to jednostavno nisu dopuštale i jako sam žalosna radi toga.Možda sad mislite zašto vam pišem,bila sam dva puta trudna,majka samdvoje djece,što će mi knjige koje dajete?Neću vam lagati i pisati bajke jer je razlog vrlo jednostavan: susrela sam se i pročitala obje knjige (što očekivati u trudnoći i što očekivati u prvoj godini) i smatram da su to dvije najbolje knjige koje sam pročitala iz razloga jer su jednostavno pisane,imaju pregršt korisnih informacija,i zasigurno su mi puno olakšale dane trudnoće i prve dane s malenim smotuljkom,uglavnom želim te dvije knjige imati u svom vlasništvu i prolistati ih kada god to poželim.Želim jednog dana opet biti trudna i ponovno čitati isto štivo te uživati u njemu,a dječica će za to vrijeme uživati u pričama :-)
Kao i sve novopečene majke, tako sam se i ja oboružala knjigama. I kada su stigli prvi problemi - dijete mi plače, što da radim? Knjiga: provjerite da dijete nije gladno! Ja: Ponudim dojku, nije to Knjiga: Provjerite da li
…prikaži još!da li je dijete suho
Ja: Premotam dijete za svaki slučaj, i dalje plače
Knjiga: Nosite i mazite bebu
Ja: Lopta, s lopte, ples, trčanje, ležanje, beba i dalje plače
Knjiga: Kolike!
Ja: Ponudim djetetu knjigu, možda si samo nađe što mu treba
Dijete: raširi oči, smiri se i bulji u knjigu
Ja: A tome služe knjige pomoći mladim majkama....
Knjige su veliko blago, jer u njima toliko toga ima. Pogotovo za ženu - trudnicu, majku... koja puno toga uči. Pretražujem internet, čitam u knjižnici, posuđujem knjige, kupujem knjige, samo da bi stekla znanje, našla odgovore na pitanja. ne mogu
…prikaži još! bez knjiga. Nema slađeg - nego se u večernjim satima zavaliti u fotelju sa knjigom u ruci i čitati - čitati o onome što se zbiva u tebi, na što obratit pažnju, kako i kada reagirati na određen način, što je bitno , a što manje bitno... Knjige, dio mene i ne napuštam ih....
Obožavam knjige i čtanje te smatram da su one od vrlo velike važnosti u mojem životu i uvelike doprinose razvoju mojeg mišljenja i osobnosti. Ja nisam ta kojoj su trenutno potrebna znanja tih knjiga, ali jednoj mojoj dragoj i voljenoj
…prikaži još! osobi zasigurno jesu. Ta osoba je u prvom tromjesečju i sigurna sam da bi joj znanje iz tih knjiga uvelike koristilo u trudnoći i kasnijem odgoju djeteta. Iako sam sigurna da će svakako biti odlična i predivna majčica, želim joj pomoći i približiti ljubav prema knjigama koje će joj uvelike pomoći i dati odgovor na mnoga pitanja koja je trenutno zanimaju, zabrinjavaju i vesele. Kasnije će ona moći pokazti i prenijeti ljubav prema knjigama na svoje divno djetešce i sigurna sam da će cijeniti pomoć knjiga, a i ja ću biti sretna jer bi joj na taj način pomogla pri prikupljanju informacija i pokazala da su knjige pravo blago ovoga svijeta.
Čitam pažljivo svako slovo, uvijek nalazim nešto novo, kako se hraniti u tom blaženom stanju, koju moram izbjegavat hranu. Koje vježbe je dopušteno raditi, kako se i koliko odmarati, kako sačuvati hladnu glavu, gdje kupiti odjeću pravu. Nikad dosta o
…prikaži još!.
Nikad dosta o trudnoći informacija,
sva je posebna i za mene nova,
želim zbilja puno toga naučiti,
a preko interneta se znam i mučiti.
Jer teško je u ovom stanju za kompom biti,
lakše se sa knjigom u naslonjač zavaliti,
uživati istraživati a sve ti na dohvat ruke,
informacije dobivaš iz knjiga bez puno muke.
Bilo koja da me zanima stvar,
o djeci koja su poseban dar
nalazim u knigama i one mi pomažu,
da se o slatkim brigama odgovori nađu.
Knjiga i ja samo uvijek prijatelja dva,
gdje god da idem ona mi je pratilja,
ne samo da mi krati vrijeme,
ona puno informacija otkriva za mene.
Do srijede 8. lipnja ostavi komentar na članak - napiši nam što ti znače knjige u razdoblju trudnoće ili roditeljstva, jer tri najbolja komentara V.B.Z. nagrađuje paketom knjiga za mame i bebe!
U jedinstvenom iskustvu koje zovemo trudnoća želja za učenjem svakim danom raste s rastom bebe u mome trbuhu... a ovakav set knjiga, uz ostale, poželjan je u kući svake majke koja kao ja želi svome suncu i prije rođenja pružiti
…prikaži još! sve najljepše sate, dane, godine ... život ... :) <3
U ovom razdoblju trudnoće knjige mi znače ogroman izvor informacija na moja brojna pitanja, te mi pružaju podršku u svim danima koje očekujem s veseljem :)
Volim prije nego se s nečim prvi put susretnem prikupiti što više informacija - kao pravi štreber! :) I sada pošto sam trudna po prvi put u životu, naravno da me puno toga zanima, i zato tu jako dobro dođu
…prikaži još! knjige koje su pune korisnih savjeta ... Polako se širi moja "biblioteka" i ove knjige koje darujete bi mi savršeno "sjele" :)
Knjige u razdoblju trudnoće mi znače jako puno jer sam prepuštena sama sebi i nemam nikoga iz obitelji tko bi mi pomogao u odgoju ili u prvim danima rođenja djeteta. Kako sam strašljivica po prirodi knjige me smiruju jer daju
…prikaži još! konkretne savjete što se događa s djetetom i iz njih mogu puno toga naučiti i biti mirna da je s mojim anđelom sve u redu.Knjige su mi najbolja prijateljica jer daju odgovore na sve moje nedoumice i strahove.
Kao sto je meni majka prenijela ljubav prema knjizi želim i ja svojim sinovima od malena pokazati vrijednost pisane riječi,a i meni kao mladoj i neiskusnoj mami stvarno bi dobro dosla pomoć i savjeti jer svijet roditeljstva je staza nepredvidljiva
…prikaži još! i bilo bi lijepo pročitati negdje da ono što se događja vama i nije tako neuobičajeno,plus svi korisni savjeti!!!!!unaprijed hvala
Za mene su knjige u trudnoći kao otvorena duša, tako pristupačna, korisna i nadasve praktična. Samo je treba znati koristiti, i dat će ti najbolje od sebe. Pročitajte je kao nečiju dušu, u ovom slučaju nećete se razočarati, bit ćete
…prikaži još! bogatiji za još jedno iskustvo u onom slučaju, i bogatiji za puno njih u ovom.
prije nego sam postala majka, imala sam vremena na pretek za citanje. sad kad je svaki slobodan trenutak vezan za mog klinca, on i ja zajedno citamo price i listamo slikovnice i moram priznati da sam sretna iako mi nedostaje
…prikaži još! knjiga... sretna sam kad vidim mog malca kako razvuce osmjeh svaki put kad vidi zivotinju u slikovnici i kako moze jednu te istu slikovnicu prelistati 100 puta dnevno i svaki put se iznova oduseviti. pred nama je vazan dio ucenja i odrastanja a vjerujem da je za pravilan razvoj nuzno prisustvo knjiga od najranije dobi.
knjige mi puno znače jer kad mi se plače kad ne vidim rješenje uzmem knjigu i ona utješi mene. kako dijete staviti spavati kakvu mu hrani davati je li noramalno što me rita ili je premirno i ništa ne pita.
…prikaži još! ne pita.
Štogod bilo
štogod me mučilo
uz pravu knjige
ja nemam brige.
knjige bi mi mnogo znacile..ovo je moja prva trudnocaa i ne znam mnogo o tome..zivim daleko od svoje obitelji,i nemam onu potpunu sigurnost ili potpunu pomoc svoje majke ili dragh ljudi koji su sve ovo vec prosli,tako da smo moj
…prikaži još!j suprug i ja potpuno sami u svemu ovome..i mislim da bi nam knjige mnogo pomogle:)hvala...
Sjećam se slikovnice koja je obilježila moje djetinjstvo i uvela me u čarobni svijet maštanja i knjiga. Bila je to "Ježeva kućica", Branka Ćopića. Od tada je knjiga za mene najljepši dio svakodnevice, onaj dio u kojem pripadam samo sebi
…prikaži još! . Tu ljubav i naviku čitanja željela bih prenijeti djeci jer je knjiga, u današnje vrijeme, nepravedno zapostavljena. Biti mama je lijep i odgovoran posao i zato je korisno imati knjigu sa savjetima o trudnoći i roditeljstvu. Voljela bih dobiti ovaj dar, sjesti u naslonjač, uzeti knjigu i saznati mnoge nove stvari koje će mi pomoći u budućim danima. Dok ja čitam knjige za mame, moje dijete će sigurno uživati u šarenim slikovnicama . Nadam se da će se, poput mene, sjećati svoje najdraže slikovnice. Možda baš one koje mu pokloni V.B.Z.
Majka je samo jedna.Ljubav se prenosi na svoju djecu cijeli zivot.Biti majka znaci imati vremena za svoju djecu i djeca su najvece bogatstvo u koje ulazemo cijeli zivot ,znanjem i odgojem.Kao majka 3 djece i trudnica mislim da bi mi
…prikaži još!i Vase knjige uvelike pomogle da svojoj djecici omogucim sretno odrastanje,uz sarene slikovnice koje poricu djeciju mastu,a mome malom andjelu u maminom trbuscicu omogucili da uz vasa slova,reste sigurno,i zdravo.Jer V.B.Z je za nas uvijek tu,on misli na nas.Hvala od srca
V.B.Z.-ov paket knjiga za mame i bebe
Komentari 48
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.