Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Knjige su, ne prva, nego nulta pomoć u raznim situacijama u kojima se nađemo tijekom trudnoće i majčinstva. U svako doba možemo uzeti knjigu u ruke i pronaći odgovor na pitanje koje nas u tom trenutku muči, naročito kod onih
…prikaži još!h koje muči nesanica u trudnoći, a i kasnije kad u noći nemamo koga pitati za neki savjet - knjiga je tu.
Mada većina ljudi smatra da je pas ili životinja najbolji čovjekov prijatelj,ja sam mišljenja da je ipak knjiga najbolji čovjekov prijatelj.Uz nju,nikad nismo sami,nismo neupućeni i ne poznajemo dosadu.Knjige su riznica podataka,izvor znanja i upućenosti i oduvijek su bile dio
…prikaži još! opće kulture ali i jedan vid odgojnog materijala za sve čitatelje.
Roditeljstvo je najljepši dio života,jer u tom periodu sve drugo postaje nebitno i seli se na mjesto broj dva,dok je dijete na tronu,mjestu broj jedan i za njega smo u stanju učiniti apsolutno sve.Najveći je problem današnjice otuđivanje ljudi pa i članova obitelji zbog ubrzanog tempa života,iako ne postoji ništa ljepše nego li odvojiti cijeli neradni dan i okupiti djecu uza šalicu mlijeka i kekse i čitati pričice i slikovnice do iznemoglosti...nagrada će nam biti dječja otvorena usta i njihove preotvorene oči koje će odavati koliko su se ona uživjela u taj nerealni svijet,u svijet bajki. Nagrada će nam također biti,osim njihovog izrazitog zadovoljstva i bijeg nas samih u taj svijet bajki,kada se isključimo iz stvarnosti i zaplivamo u mislima u bajke i slikovnice ,jer svi smo mi dijelom djeca,koja si zaslužuju ponekad dati oduška i maštati...nakon što to samo jedanput učinimo,zaželjet ćemo to činiti što češće i tim putrem zbližiti ćemo se sa našim mališanima koji će iz svega pročitanog uostalom i naučiti razliku između dobra i zla,heroja i zlikovaca,sreće i tuge..Što se tiče knjiga o trudnoći,naravno da iste obiluju hrpom korisnih podataka i da bi svaka majka iste trebala imati kako u određenim momentima ne bi uzaludno paničarila već bi relativno smireno tamo mogla pronaći adekvatan odgovor na svako svoje pitanje ili nedoumicu.Zaključak svega-družite se sa svojom djecom,jer kada odrastu,požalit će te što im niste pružili svo vrijeme koje ste mogli,a djetinjstvo nema reprizu! :)
Do srijede 8. lipnja ostavi komentar na članak - napiši nam što ti znače knjige u razdoblju trudnoće ili roditeljstva, jer tri najbolja komentara V.B.Z. nagrađuje paketom knjiga za mame i bebe!
Moje maleno je tako mirno i prekrasno kad spava. Pogled na moje dijete koje potpuno zadovoljno drijema ne može da mi ne izmami osmijeh na lice.San je najvažniji za malene bebe to već svaka majka zna.Ali jeste li majke znale
…prikaži još! da bebe dok spavaju uče i da su neki dijelovi mozga najaktivniji u tom stanju.Dok spavaju , bebine se oči i uši odmaraju. Naravno to sam pročitala iz knjiga .. i još mnogo toga vezano uz san i razvoj naše djece ima samo u kvalitetnim knjigama. Zato kad se mojoj bebi sklapaju oči, to se njen mozak sprema za noćnu smjenu! Uzmem knjigu u ruke i čitam svojoj bebi,a sebe informiram sve šta mi je nepoznato,želim naučiti ili potvrditi znanje.
Mnogo sam toga naučila čitajući knjige i mnogo su mi pomogle da se snađem u životu u svakoj situaciji...
Knjige su veliko blago, jer u njima toliko toga ima. Pogotovo za ženu - trudnicu, majku... koja puno toga uči. Pretražujem internet, čitam u knjižnici, posuđujem knjige, kupujem knjige, samo da bi stekla znanje, našla odgovore na pitanja. ne mogu
…prikaži još! bez knjiga. Nema slađeg - nego se u večernjim satima zavaliti u fotelju sa knjigom u ruci i čitati - čitati o onome što se zbiva u tebi, na što obratit pažnju, kako i kada reagirati na određen način, što je bitno , a što manje bitno... Knjige, dio mene i ne napuštam ih....
Knjige mi znače mnogo..Kako informativno, tako i relaksirajući..Za vrijeme trudnoće, uvelike su mi bile informativno štivo, ali i ali i dobar materijal te podloga, za ono što me čeka..međutim sada dok moja kći sa svoja četiri mjeseca spava po dva
…prikaži još!a sata na dan, knjige mi služe kao relaksacija, pogotovo u ove sunčane dane, kada se usput mogu i posunčat na terasi dok uživam uz dobru knjigu. :)
Ovaj,vrlo koristan poklon bi htjela osvojiti za svoju sestru.Mlađa je od mene i prvi put trudna.Zajedno prolazimo kroz njenu trudnoću,odlazim s njom na preglede kod ginekologa,obrazujemo se i učimo na sve načine a najviše preko interneta.Ovaj poklon bi bio idealan
…prikaži još! za nju jer je trudnoća nepresušna tema i uvijek se susretne s nekim novim pitanjem i vjerujem da bi joj ove knjige dale mnoge odgovore i upute s kojima se kao mlada trudnica susreće.A slikovnice?Pa jel postoji bolji poklon za mog malog nećaka ili nećakinje od knjige?
Knjige u razdoblju trudnoće mi znače jako puno jer sam prepuštena sama sebi i nemam nikoga iz obitelji tko bi mi pomogao u odgoju ili u prvim danima rođenja djeteta. Kako sam strašljivica po prirodi knjige me smiruju jer daju
…prikaži još! konkretne savjete što se događa s djetetom i iz njih mogu puno toga naučiti i biti mirna da je s mojim anđelom sve u redu.Knjige su mi najbolja prijateljica jer daju odgovore na sve moje nedoumice i strahove.
Moja malenkost još uvijek nije mama... Uvjerena sam da je nadolazeće vrijeme moje vrijeme i ne da će doći na svijet samo jedno, već dvoje!!! Iskrena je želja majke koja čuči u meni!!! Za sada sam aktivna teta djevojčice od
…prikaži još!od 1,5 god. i odrasta uz mene, što naravno nije isto, ali pratim njezin svaki dah, korak, svaku vlas....
Iako u današnje vrijeme internet nudi mnogo mogućnosti u praćenju trudnoće, u pronalaženju savjeta, znakova, mnogo odgovora na mnoga naša pitanja, no knjiga je nešto što ostaje, traje i uvijek je nadohvat ruke... Voljela bih da me obradujete knjigama o trudnoći i roditeljstvu tako da spremne mogu čekati zajedno sa mnom ispunjenje mojih želja!!!!
Hvala vam ....
Čitam pažljivo svako slovo, uvijek nalazim nešto novo, kako se hraniti u tom blaženom stanju, koju moram izbjegavat hranu. Koje vježbe je dopušteno raditi, kako se i koliko odmarati, kako sačuvati hladnu glavu, gdje kupiti odjeću pravu. Nikad dosta o
…prikaži još!.
Nikad dosta o trudnoći informacija,
sva je posebna i za mene nova,
želim zbilja puno toga naučiti,
a preko interneta se znam i mučiti.
Jer teško je u ovom stanju za kompom biti,
lakše se sa knjigom u naslonjač zavaliti,
uživati istraživati a sve ti na dohvat ruke,
informacije dobivaš iz knjiga bez puno muke.
Bilo koja da me zanima stvar,
o djeci koja su poseban dar
nalazim u knigama i one mi pomažu,
da se o slatkim brigama odgovori nađu.
Knjiga i ja samo uvijek prijatelja dva,
gdje god da idem ona mi je pratilja,
ne samo da mi krati vrijeme,
ona puno informacija otkriva za mene.
Za knjige u mom slučaju vrijedi pravilo da su najbolji čovjekov prijatelj.Tijekom prve trudnoće pročitala sam ih mnogo jer kao mlada i neiskusna trudnica neke stvari se nisam usudila pitati ,što zbog srama što zbog ne znanja,tako da sam ih
…prikaži još!ih čitala i upijala .U njima sam pronašla mnogo odgovora na svoja pitanja vezano uz trudnoću,sam porod i babinje.Divno je saznati unaprijed stvari koje te očekuju kad beba dođe kući,a uz knjige sam se pripremala na moguće zapreke i probleme koji nam se mogu naći na putu odrastanja.Prvi susret i kontakt s djetetom , prve papice,prve igračke,prve riječi,prvi koraci...sve sam to uz veliku radost iščekivala zahvaljujući knjigama koje su bile moj veliki oslonac i dan danas su. Djeca rastu i mijenjaju se pa volim iz prve ruke saznat što me sve čeka u svakom razdoblju njihovog odrastanja,a knjige mi služe kao savršen vodič da ih lakše razumijem i svojim odgojnim postupcima djelujem i usmjeravam kako bi im djetinjstvo bilo predivno-ispunjeno ljubavlju i radošću jer prekratko traje :)
sto za mene znace knjige.. sada kao roditelju, znace mi jos vise.. jer se maleni sincic i ja navecer zavalimo u fotelju uzmemo knjigu u ruke procitamo pricu i utonemo u san... no ovako: u trudnoci su mi knjige o
…prikaži još!o roditeljstvu ali i samoj trudnoci puno pomogle, volim citati a ovo mi je bilo savrseno za neki novi savjet... a sad kao majci znaci mi puno sto je maleni dobio slikovnicu na poklon i on je odusevljeno uzme je u ruke i "cita" i zabavi se dosta vremena s njom... nakraju pitam: "Matija je li knjiga bila lijepa" a on odusveljeno vikene: da. Iako je jos mali pa bas i ne razumije o cemu se radi, vidim da rado uzme slikovnicu u ruke. Uvijek su me cudno gledali kad bi kupila knjigu nekom za poklon ali s knjigom nikad ne mozes pogrijesiti. ja sam uvijek bila zadovoljnija kad sam dobila knjigu nego bilo sto drugo... i tako citajte... s citanjem ne mozete nista izgubiti a mozete puno toga dobiti!!!!
knjiga ljude a ponajviše nas mlađu generaciju prati veliku većinu života...od malenih nogu nas uči kroz dobro nam poznate bajke i slikovnice o životu, o dobru i zlu...u kasnijoj dobi nas uči vještinama koje su u današnje vrijeme neophodne da
…prikaži još! bi čovjek uspio u poslovnom svijetu a samim time si i osigurao miran i manje stresan život...
u vrijeme trudnoće knjige imaju veliko značenje za svaku trudnicu a pogotovo za trudnicu poput mene koja je mlada, neiskusna i uplašena...stoga bi mi knjige bile od vrlo velike pomoći da ne živim u strahu za svoju bebicu, da me smiri u mojim strahovima te da u potpunosti uživam u iščekivanju najljepšeg dana u životu :)
Kao i sve novopečene majke, tako sam se i ja oboružala knjigama. I kada su stigli prvi problemi - dijete mi plače, što da radim? Knjiga: provjerite da dijete nije gladno! Ja: Ponudim dojku, nije to Knjiga: Provjerite da li
…prikaži još!da li je dijete suho
Ja: Premotam dijete za svaki slučaj, i dalje plače
Knjiga: Nosite i mazite bebu
Ja: Lopta, s lopte, ples, trčanje, ležanje, beba i dalje plače
Knjiga: Kolike!
Ja: Ponudim djetetu knjigu, možda si samo nađe što mu treba
Dijete: raširi oči, smiri se i bulji u knjigu
Ja: A tome služe knjige pomoći mladim majkama....
U ovom razdoblju trudnoće knjige mi znače ogroman izvor informacija na moja brojna pitanja, te mi pružaju podršku u svim danima koje očekujem s veseljem :)
U jedinstvenom iskustvu koje zovemo trudnoća želja za učenjem svakim danom raste s rastom bebe u mome trbuhu... a ovakav set knjiga, uz ostale, poželjan je u kući svake majke koja kao ja želi svome suncu i prije rođenja pružiti
…prikaži još! sve najljepše sate, dane, godine ... život ... :) <3
Pošto nisam još trudna niti sam rodila, ne znam kako je to,no volim čitati dječje knjige dječicom koje me okružuju i vidjeti kako oni iskreno "gutaju" svaku riječ ,i pitaju kad im je nešto nerazumljivo.Imam sestričnu od dvije godine,kojoj,kad ponestane
…prikaži još! slikovnica čitam članke na internetu i novine,i sve je zanima, gleda me svojim velikim okicama i kad završim ona želi još.. Ovu knjigu kada bih osvojila poklonila bih svojoj prijateljici koja je trudna i ovo bi bilo super za početak.Knjige o kojima može saznati više o trudnoći i rođenju djeteta,i za početak par slikovnica,koje bih joj,dok ne rodi "uzela" da ja čitam dječici u svom okruženju( a hvala Bogu ima ih puno).
Također,ove knjigice bih za par godina ja naslijedila od nje pa bi se vrtile iz generacije u generaciju. Zdrava kravo,usreći mene, i moje prijateljice i rodbinu,i pokloni mi ove knjige :)
Ovo nije koristan poklon za mlade mame, nego i za njihove mame. Imam dva mala unucica, uskoro ce i trece. Moja djeca su odavno narasla i puno stvari u vezi njihova odrastanja sam zaboravila, a neke spoznaje su se i
…prikaži još! promijenile, npr. redoslijed uvodjenja namirnica u djetetovu prehranu u prvoj godini zivota. Ove su knjige koristan podsjetnik bakama i djedovima koji takodjer, kao i roditelji, zele sve najbolje za svoje unuke i bez obzira na godine i iskustvo, znaju biti u nedoumici kad su djeca u pitanju. Buduci da sam u prijevremenoj mirovini, u slobodno vrijeme cuvam jos jedno dijete i ovaj poklon paket bi mi pomogao da se bolje informiram, nadopunim svoje iskustvo i da slikovnicama zabavim i naucim svoju djecicu korisnim stvarima. Knjiga o trudnoci je lijep poklon mojoj kceri.
V.B.Z.-ov paket knjiga za mame i bebe
Komentari 48
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.