Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
prošle godine sam rodila svoju prvu bebu,tokom trudnoće sam jako puno čitala knjige i časopise ,pred kraj trudoće imala sam osječaj kao da sve znam iako je postojao onaj strah dali ču to moći,savjetujem svakoj trudnici knjige i časopise puno
…prikaži još! bolja solucija od babskih priča !!!!!!!moja kćer sada ima 6 mj i oduševljena je kad čuje listanje novina čak se zezamo da jojo je to ostalo u sječanju još dok je bila u trbuhu ,svakako bi željele slikovnicu!!!!!!!!a ja sam ponosna mama jer kada je došla doma mama je več imala sve spremljeno što treba,a to je sve pronašla čitajuć
Što je to trudnoća? Kakva se promjena u meni zbiva? Puno pitanja a odgovore ne ispuštam iz vida. Kakvo je to stanje, na čega trebam paziti, počinjem po internetu odgovore nalaziti. Hvatam se i knjiga jer želim znati sve, ipak
…prikaži još!e,
ipak je to važno razdoblje , zar ne?!
Knjige su uvijek bile dio mene ,
zato i priželjujem ovo za sebe.
Kako odgojiti to malo biće,
kakve mu pričati priče,
kada učiti bitne stvari,
da li mu nešto trenutno fali.
Sve to u knjizi želim naći,
i lako se u trudnoći , a i roditeljstvu snaći,
jer kad mi zatreba pomoć svaka,
potraga u knjizi je vrlo laka.
Roditeljstvo je pravo blago u u njemu treba uživati,
i puno toga treba naučiti,
zato knjige s ljubavlju čitam,
i odgovore tražim, za sve što se pitam.
Za mene knjige znače sve.. svaki strah,nedoumica i neznanje knjiga riješi.. ona je tu da nam pomogne, da nas utješi i da nam pruži ljepotu čitanja,mir.. Sad kao trudnica obožavam čitati i pripremati se za majčinstvo. Nažalost bez primanja sam
…prikaži još!m pa su mi knjige luksuz ali i ono malo što ih imam su uglavnom još od moje mame..
Obožavam čitati i jako puno vremena provedem za knjigom :)
Prije skoro dvije godine postala sam mama. Cijelu trudnoću marljivo sam kupovala sve časopise za trudnice, a u 10 godina članstva u knjižnici nikada nisam podigla knjiga koliko u tih 9 mjeseci. Iako su mi govorili da za biti mama
…prikaži još! ne treba čitati, jer svaka majka zna najbolje što treba učiniti, nebi se složila sa time. Moja je trudnoća bila komplicirana, a niti u jednom trenutku nisam znala što činiti. I knjige su mi pomagale u tome. Zahvaljujući knjigama i časopisima, uvijek sam znala što mogu očekivati, i veoma sam se veselila novim trenutcima jer sam unaprijed znala što se iduće treba dogoditi. Tako smo uz knjige veselo čekali prvi pomak, prve znakove trudova, i znakove poroda. Uz knjige je moja trudnoća prolazila ugodno i veselo. Kada sam postala mama, i kada je moj sin odbijao sisati, nije se pojavilo ono "svaka mama će znati što treba činiti", ali uz knjige sam saznala mnogo toga. Mogu reći da su knjige velika pomoć u roditeljstvu. Uz knjige smo naučili raditi kašice, dohranu, uz knjige smo smo vježbali, igrali se, pjevali. Još uvijek volim pogledati određene namirnice dali su dobre za dob moga sina, još uvijek čitam o hrani, prehrani, roditeljstvu, o tome kako da svoje dijete učinimo sretnijim, kako da prepoznamo njegove želje i osječaje. A sada uz slikovnice zajedno učimo životinje, biljke, slova i čeka nam još mnogo toga.
Meni su knjige velika pomoć i velika sigurnost, i svakoj ženi bi preporučila da ih čita jer će tako u svakom tjednu trudnoće znati što se u njoj događa.
Moja malenkost još uvijek nije mama... Uvjerena sam da je nadolazeće vrijeme moje vrijeme i ne da će doći na svijet samo jedno, već dvoje!!! Iskrena je želja majke koja čuči u meni!!! Za sada sam aktivna teta djevojčice od
…prikaži još!od 1,5 god. i odrasta uz mene, što naravno nije isto, ali pratim njezin svaki dah, korak, svaku vlas....
Iako u današnje vrijeme internet nudi mnogo mogućnosti u praćenju trudnoće, u pronalaženju savjeta, znakova, mnogo odgovora na mnoga naša pitanja, no knjiga je nešto što ostaje, traje i uvijek je nadohvat ruke... Voljela bih da me obradujete knjigama o trudnoći i roditeljstvu tako da spremne mogu čekati zajedno sa mnom ispunjenje mojih želja!!!!
Hvala vam ....
TRUDNOĆA I KNJIGE by Ivanatrudna O trudnoći ništa nisam znala dok i sama trudna nisam ostala. Život ti se promijeni za 100 na sat pitanja je milijun, a ti želiš odgovor znat. Što trudnoća znači za moje tijelo kakvo mi
…prikaži još!kakvo mi sada mora biti jelo?
Koliko brzo raste biće u meni,
Što je s hormonima u ženi?
Sva si zbunjena i ne znaš što te čeka
pitanja i pitanja, kao uzburkana rijeka.
Al na pitanja sva netko odgovor zna!
U razdoblju trudnoće i roditeljstva najbolji prijatelj je KNJIGA
na milijun tvojih pitanja odgovor zna i riješi te svih nedoumica i briga.
Knjiga uljepšava trudničke dane;
obogaćuje um i bebe i mame.
A čitati biću koje raste u tebi
neprocjenjiv je dar
majka i beba se povezuju i postaju tim, neraskidiv par.
Nisam majka, ali se nadam da ću uskoro ostati trudna!:)))Mislim da bi mi sve knjige o svemu dobro došle, jer knjige su točniji izvor informacija od ljudskih priča. Čitam o svemu zasad na internetu, vjerujem da ću uskoro i časopise
…prikaži još! početi kupovati, podizati knjige u knjižnici...Slikovnice su odlične za svako dijete. Nisam upoznala još ni jedno dijete koje ne voli čitati slikovnice. Osobno često kupujem slikovnice nećaku, a ove knjige bih mu posudila dok moja beba ne napuni 10mj. da i ona može lagano listati slikovnice. Sve knjige za buduće majke i bebe su dobro došle!:)) Jedva čekam:)))
Knjiga je bila prije 5 godine moj prvi susret i upoznavanje sa budućim novim članom naše obitelji. Kupovala sam prvo sve časopise, a u knjižnici posuđivala knjige o trudnoći koje su mi pomogle u raznoraznim mojim nedoumicama i bezbroj mojih
…prikaži još!h pitanja. Međutim u predviđenom terminu se rodila naša princeza i nakon nekog vremen sam počela kupovati knjige Moja prva kuharica za bebe i bezbroj priča i slikovnica kojih imamo za desetero djece.
Nadamo se novom članu u obitelji i mislimo da će nam vrlo dobro doći vaš komplet knjiga.
Hvala vam unaprijed.
Mislim da i svaki muškarac koji je postao otac, zapamtio je dobro knjige jer ih je bilo po svuda po sobi. Naše žene obično u sobu navuku cijelu knjižnicu, i onda je nemoguće da vas ne privuče jedna od njih.
…prikaži još! Nisam bio trudan, ali uz knjige sam naučio kako ženi biti još bolja potpora tjekom trudnoće!
U tom najsretnijem radzoblju života vrlo je važno unaprijed zanti što se može očekivati i kako je najbolje postupiti u određenim situacijama. Knjige nam pružaju puno informacija, a i savjeta gdje zapravo vidimo da nismo same, da su i drugi
…prikaži još! prošli iste probleme, iste simptome i istu sreću. Naši roditelji, svekrve i druge osobe iz obitelji također su puni savjeta i uputstava kako su oni odgajali svoju djecu, no knjige nam ipak daju onu sigurnost, jer svojoj djeci želimo najbolje. A priznajmo sami sebi, nitko ne sluša starije od sebe, i više vjerujemo pisanoj riječi. Ono što sam sama shvatila je da treba poslušati starije oko sebe, pročitati svu dostupnu literaturu i sami donijeti odluku i način odgoja vlastitog djeteta jer neke stvari jednostavno nisu univerzalne i svako dijete i trudnoća je drugačije i treba puno strpljenja i znanja da bi se to uspješno odradilo.
I ono što me najviše utješilo u trudnoći su knjige gdje sam pročitala puno stvari koje su moguće s kojima sam se mogla poistovjetiti i koje su me utješile. I saznala puno korisnih savjeta kako si pomoću prilikom trudnoće ( povraćanje, žgaravica, naotečenost, grčevi u nogama i sl.)
Za knjige u mom slučaju vrijedi pravilo da su najbolji čovjekov prijatelj.Tijekom prve trudnoće pročitala sam ih mnogo jer kao mlada i neiskusna trudnica neke stvari se nisam usudila pitati ,što zbog srama što zbog ne znanja,tako da sam ih
…prikaži još!ih čitala i upijala .U njima sam pronašla mnogo odgovora na svoja pitanja vezano uz trudnoću,sam porod i babinje.Divno je saznati unaprijed stvari koje te očekuju kad beba dođe kući,a uz knjige sam se pripremala na moguće zapreke i probleme koji nam se mogu naći na putu odrastanja.Prvi susret i kontakt s djetetom , prve papice,prve igračke,prve riječi,prvi koraci...sve sam to uz veliku radost iščekivala zahvaljujući knjigama koje su bile moj veliki oslonac i dan danas su. Djeca rastu i mijenjaju se pa volim iz prve ruke saznat što me sve čeka u svakom razdoblju njihovog odrastanja,a knjige mi služe kao savršen vodič da ih lakše razumijem i svojim odgojnim postupcima djelujem i usmjeravam kako bi im djetinjstvo bilo predivno-ispunjeno ljubavlju i radošću jer prekratko traje :)
Moje maleno je tako mirno i prekrasno kad spava. Pogled na moje dijete koje potpuno zadovoljno drijema ne može da mi ne izmami osmijeh na lice.San je najvažniji za malene bebe to već svaka majka zna.Ali jeste li majke znale
…prikaži još! da bebe dok spavaju uče i da su neki dijelovi mozga najaktivniji u tom stanju.Dok spavaju , bebine se oči i uši odmaraju. Naravno to sam pročitala iz knjiga .. i još mnogo toga vezano uz san i razvoj naše djece ima samo u kvalitetnim knjigama. Zato kad se mojoj bebi sklapaju oči, to se njen mozak sprema za noćnu smjenu! Uzmem knjigu u ruke i čitam svojoj bebi,a sebe informiram sve šta mi je nepoznato,želim naučiti ili potvrditi znanje.
Mnogo sam toga naučila čitajući knjige i mnogo su mi pomogle da se snađem u životu u svakoj situaciji...
Ovo nije koristan poklon za mlade mame, nego i za njihove mame. Imam dva mala unucica, uskoro ce i trece. Moja djeca su odavno narasla i puno stvari u vezi njihova odrastanja sam zaboravila, a neke spoznaje su se i
…prikaži još! promijenile, npr. redoslijed uvodjenja namirnica u djetetovu prehranu u prvoj godini zivota. Ove su knjige koristan podsjetnik bakama i djedovima koji takodjer, kao i roditelji, zele sve najbolje za svoje unuke i bez obzira na godine i iskustvo, znaju biti u nedoumici kad su djeca u pitanju. Buduci da sam u prijevremenoj mirovini, u slobodno vrijeme cuvam jos jedno dijete i ovaj poklon paket bi mi pomogao da se bolje informiram, nadopunim svoje iskustvo i da slikovnicama zabavim i naucim svoju djecicu korisnim stvarima. Knjiga o trudnoci je lijep poklon mojoj kceri.
To je jako koristan i poželjan dar za sve buduće majke i koje to već jesu.Za prvu trudnoću sam posudila knjigu od prijateljice " Što očekivati u trudnoći " i moram priznat da mi je jako pomogla.Svakodnevno sam nešto po
…prikaži još! njoj listala ,učila iz nje ili se vraćala par listova unaprijed ako sam nešto zaboravila.Ja sam sad već jako blizu kraju druge trudnoće i stalno gledam te knjige na policama ali uvijek nešto drugo iskrsne,na žalost.Voljela bih imati te knjige u svojoj kolekciji jer ima jako korisnih savjeta poslije poroda, a slikovnice moja curica jako voli i nikad joj nisu dosadne, i to bi za nju bio jako lijep poklon.
Knjige su, ne prva, nego nulta pomoć u raznim situacijama u kojima se nađemo tijekom trudnoće i majčinstva. U svako doba možemo uzeti knjigu u ruke i pronaći odgovor na pitanje koje nas u tom trenutku muči, naročito kod onih
…prikaži još!h koje muči nesanica u trudnoći, a i kasnije kad u noći nemamo koga pitati za neki savjet - knjiga je tu.
Pošto nisam još trudna niti sam rodila, ne znam kako je to,no volim čitati dječje knjige dječicom koje me okružuju i vidjeti kako oni iskreno "gutaju" svaku riječ ,i pitaju kad im je nešto nerazumljivo.Imam sestričnu od dvije godine,kojoj,kad ponestane
…prikaži još! slikovnica čitam članke na internetu i novine,i sve je zanima, gleda me svojim velikim okicama i kad završim ona želi još.. Ovu knjigu kada bih osvojila poklonila bih svojoj prijateljici koja je trudna i ovo bi bilo super za početak.Knjige o kojima može saznati više o trudnoći i rođenju djeteta,i za početak par slikovnica,koje bih joj,dok ne rodi "uzela" da ja čitam dječici u svom okruženju( a hvala Bogu ima ih puno).
Također,ove knjigice bih za par godina ja naslijedila od nje pa bi se vrtile iz generacije u generaciju. Zdrava kravo,usreći mene, i moje prijateljice i rodbinu,i pokloni mi ove knjige :)
knjiga ljude a ponajviše nas mlađu generaciju prati veliku većinu života...od malenih nogu nas uči kroz dobro nam poznate bajke i slikovnice o životu, o dobru i zlu...u kasnijoj dobi nas uči vještinama koje su u današnje vrijeme neophodne da
…prikaži još! bi čovjek uspio u poslovnom svijetu a samim time si i osigurao miran i manje stresan život...
u vrijeme trudnoće knjige imaju veliko značenje za svaku trudnicu a pogotovo za trudnicu poput mene koja je mlada, neiskusna i uplašena...stoga bi mi knjige bile od vrlo velike pomoći da ne živim u strahu za svoju bebicu, da me smiri u mojim strahovima te da u potpunosti uživam u iščekivanju najljepšeg dana u životu :)
sto za mene znace knjige.. sada kao roditelju, znace mi jos vise.. jer se maleni sincic i ja navecer zavalimo u fotelju uzmemo knjigu u ruke procitamo pricu i utonemo u san... no ovako: u trudnoci su mi knjige o
…prikaži još!o roditeljstvu ali i samoj trudnoci puno pomogle, volim citati a ovo mi je bilo savrseno za neki novi savjet... a sad kao majci znaci mi puno sto je maleni dobio slikovnicu na poklon i on je odusevljeno uzme je u ruke i "cita" i zabavi se dosta vremena s njom... nakraju pitam: "Matija je li knjiga bila lijepa" a on odusveljeno vikene: da. Iako je jos mali pa bas i ne razumije o cemu se radi, vidim da rado uzme slikovnicu u ruke. Uvijek su me cudno gledali kad bi kupila knjigu nekom za poklon ali s knjigom nikad ne mozes pogrijesiti. ja sam uvijek bila zadovoljnija kad sam dobila knjigu nego bilo sto drugo... i tako citajte... s citanjem ne mozete nista izgubiti a mozete puno toga dobiti!!!!
V.B.Z.-ov paket knjiga za mame i bebe
Komentari 48
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.