Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
uh pa dajte već jednom krenite komentirati,pisati one debilne pjesmice i slične gluposti koje onda zdrava krava nagrađuje da ja ne budem jedini komentator i dobitnik ove niškoristi knjige protiv svoje volje
sorri al ne želim tu knjigu.sirove sjenke su za ptice hranit,a ljudima više blagodati čine zdrava,fina,ukusna topla variva i čisto sumnjam da taj darkec i lena ne jedu kuhano u finim restoranima dobro zarađujući na prodaji ovakvih knjiga i raznih
…prikaži još! dehidratora za hranu.
Ne treba biti isključiv.Bit je u ravnoteži.Sirova hrana štedi našu vitalnu energiju dajući nam život-enzime pa samim time tijelo ne mora trošiti vlastiti energetski potencijal za probavu kuhane i pržene hrane(energija je potrebna za sagorijevanje i izlučivanje viška otrovnih ostataka
…prikaži još! koji se svakodnevno stvaraju probavom hrane).Pretpostavljam da želimo život a ne smrt,više energije a ne manje....Sav biljni i životinjski svijet je živ dok ga ne skuhamo i spržimo!Pa VI sami odaberite!!!!
volim isprobavati različitu hranu i okuse, ali vjerna sam mediteranskoj kuhinji, s obzirom da živim uz more. iako preferiram termički obrađenu hranu, voljela bih isprobati i neke namirnice u njihovoj sirovoj varijansti, pripremljene na način s kojim još nisam upoznata.
…prikaži još! eto, ako smatrate da je ovo dovoljno dobar razlog da baš ja osvojim ovu knjigu, bit će mi drago, a ako ne, dobar tek onome tko je osvoji!!!
već duže vrijeme nastojim da moja prehrana bude što uravnoteženija tj. zdravija. također nastojim konzumirati što više namirnica koje zahtjevaju kraću termičku obradu jer baš ona zna ubiti ono najbolje od namirnica. baš zbog toga kao i činjenice da sam
…prikaži još! daleko od kreativnosti kad je u pitanju raw food kocept koji bi moj zdrav stil prehrane podignuo na još veći nivo, voljela bih se naoružati novim informacijama o ovoj vrsti kuhinje koju bih zasigurno primjenjivala na dnevnoj bazi.
Zapravo malo toga znam o sirovoj prehrani. Većinom sve pripremamo na ulju i masti. Svjesni da živimo nezdravo i u nedostatku osobe koja će to promijeniti, mislim da bi ovo bio idealan temelj za preokret u našem životu, kako zbog
…prikaži još! zdravlja mene i supruga, tako i zbog klinaca koji sada stvaraju temelje u svemu, pa tako i u zdravlju za cijeli život.
Volim kuhati i isprobavati nove stvari. Dosada sam većinom hranu spremala termički obrađenu jer zapravo malo toga znam o jedenju sirove hrane. Termički obrađena hrana gubi puno svojstava i zasigurno je sirovo najzdravije. Voljela bih osvojiti ovu knjigu da saznam
…prikaži još! više o ovakvom načinu ishrane, ali i da počnem jesti bolje i zdravije.
Bilo sta da napisem bih lagala.Jer sve sto znam o sirovoj hrani je toliko zanemarivo.Znam da je sirova hrana zdrava,ali koliko,zaso i kako je kovzumiratai bilo bi lijepo procitati navciti i povremeno primjeniti jer tesko je najednom promjeniti kompletnu ishranau.
Prelazak na sirovu hranu pravi je izazov i zahtjeva dobro poznavanje namirnica, recepata ... zahtjeva prouciti literaturu poput vase krasne nagrade. Trudim se živjeti zdravo, a ova knjiga pomogla bi mi u ostvarenju cilja s obzirom da ne znam puno
…prikaži još! o ovom načinu prehrane. Ukoliko se ostvari idealan balans, nekuhana hrana ima brojne prednosti. Ona je bogata vitaminima, mineralima, vlaknima, a sadrzi malo kalorija te obiluje vodom! Zapravo ona je idealan recept za svakoga!
Bok svima. Imam 16 godina, za nekih 2 godine krećem na faks i mislim da mi je ova knjiga potrebna pošto još nisam baš iskusna u kuhanju! Usto želim se zdravo hraniti i ova je knjiga odgovor za to! Nisam
…prikaži još!m baš vješta u pisanju, ali moj razlog je izložen! :)
Ne mislim puno filozofirati..jako volim prirodu i sve ekološko..i znam samo da želim promijeniti svoju prehranu,jer mi je pun kufer ove "šuplje" hrane od koje imaš više štete nego koristi..teško si je priuštiti nešto pošteno zdravo kad si student (kao
…prikaži još! ja), pogotovo kada sve te godine studiranja i stres doslovno izmuzu sav život iz tebe...ali imam čvrstu volju, namjeru i želju ovo isprobati,jer su me njih dvoje oduševili sa svojom prezentacijom na Masterchefu :)
Osobno sam fascinirana kuhinjom te načinima pripremanja hrane (kao i "kuhinjskim ritualima") dalekog istoka.. gdje se zapravo kao delicija servira te je smatrano posve zdravim i uobičajenim "sirovo",te bih željela o tome saznati (čitati)više.. a osim meni ova knjiga bi
…prikaži još! bila idealan poklon i jednoj osobi koja (za razliku od mene) poznaje kulinarske tajne..
U zadnje vrijeme sve više uvodim sirovu hranu u svoju prehranu. Ispočetka nisam vjerovala da se zbog nje osjećam zdravije, laganije, poletnije ali kad su i drugi počeli to isto primjećivati na meni znala sam da nije umišljeno. S obzirom
…prikaži još! da izvana počinjem sve više izgledati onako kako se u biti iznutra sve vrijeme i osjećam mi daje dovoljno razloga da nastavim i dalje. Do sad sam iz raznih članaka imala prilike čitati o svim dobrobitima sirove hrane. O tome kako sirova hrana ima jako puno svojih prednosti kao npr. da je prepuna nutrijentima (vitaminima, mineralima..) koji se termičkom obradom gube. Sirova hrana kao što su biljke i njihovi plodovi su puni vlakana koji održavaju normalnu funkciju probavnog trakta te općenito imaju pozitivan učinak na ljudsko zdravlje. Sadrži zdrave masnoće kao što su maslinovo ulje ili ulje od kikirikija, lanene sjemenke. Sirova hrana ima manje kalorija što je nama ženama a sve više i muškarcima posebno važno. Našoj liniji će namanje škoditi obrok prepun voća ili grickanje povrća u pauzi od posla, učenja itd. Sirova hrana također sastoji visoki postotak vode u sebi a svi znamo koliku ulogu ima voda u našem organizmu s obzirom na činjenicu da čovjek može živjeti bez hrane tjednima, čak i mjesecima, dok bez vode vrlo brzo umire. Sirova hrana pročišćava naše tijelo i svijest, povećava našu fizičku i mentalnu izdržljivost, usporava starenje i pozitivno utječe na naš duh. Naravno da i ja želim, kao što na korici knjige piše, recept za vitalnost i dugovječnost. Stvarno obožavam sirovu hranu i kombiniram je na sve moguće načine ali pokoji novi recept iz ove predivne knjigice bi mi JAKO dobro došao! :)
Hvala vama i svemiru na ovoj mogućnosti <3 stvarno mi treba ova knjiga ne bi li se spasila iz kolotečine konzumacije industrijske hrane, a i uštedila kune koje mi studentski život blokira. Već duže vrijeme kalkuliram kako započeti novi način
…prikaži još! prehrane i otkad sam vidjela najave za ovu knjigu jako me motivirala i jedva je čekam jer sam odlučila da će ona biti moj početni alat i inspiracija za prehranu i način života kakav želim.
Dosada nisam imao priliku probati puno sirovih jela, probao sam jako malo točnije samo ribu i školjke. Volio bih probati i druga jela, a još bi više volio naučiti ih pripremati. Možda je baš ovo ta prilika :)
Volim kuhati, volim jesti a najviše volim isprobavati nove i nepoznate mi recepte i namirnice.. do prije nekoliko mjeseci nisam ni poznavala pojam rawfood, a danas žudim da dobijem ovu knjigu.. naime,kako mi je curica alergična na sve i svašta
…prikaži još! od namirnica, u potrazi za receptima za desert naišla sam nedavno u časopisu Iće & Piće i na nekoliko recepata Lene i Darka... malo sam bila u početku nepovjerljiva, ali ipak je prevladala znatiželja...i tako sam probala napraviti sirove palačinke i kolač od jabuka i brusnica..i oduševila se...jedava čekam da otkrijem još recepata i da uživam u njima... :)
Ja sam do svoje 20.te godine bila savršeno zdrava osoba a onda su počeli problemi...u doktore sam se baš jako razočarala (došla kod njih s jednim problemom, otišla s tri) i odustala. Počela sam čitati razne knjige, između ostalog i
…prikaži još! knjige o raw food-u...one su me potakle da kupim svoj prvi blender i da se svaki dan počastim s barem jednim svježim sokom od voća i povrća - ovu naviku neću nikad izbaciti iz svojih prehrambenih užitaka. Ipak, voljela bih otići i korak dalje...mislim da bi mi ova knjiga u ovome mogla pomoći.
Već nekoliko mjeseci radim na sebi i pokušavam napustiti tradicionalni način prehrane, te se navikavam na sirovou hranu. U tome mi pomaže mali krug ljudi s kojima se družim i razmjenjujem iskustva, ali teško je nakon dugog niza godina odjednom
…prikaži još!m napustiti, kako neki pisci smatraju, "genetski" zapisane navike. Kod nas već ima dosta literature vezane uz sirovu prehranu, ali ova knjiga bi mi dobro došla jer su Lena i Darko pripremu sirove hrane podigli na jednu višu razinu - razinu umjetnosti.
Recepti za vitalnost i dugovječnost
Komentari 36
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.