Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Već nešto više od godinu dana se pokušavam hraniti što zdravije, u početku mi je dobro išlo, a rezultati su bili i vidljivi. U posljednjih nekoliko mjeseci imam želju za još jednom promjenom. Željela bi naučiti pravilno primjeniti sirovu hranu,
…prikaži još! imala sam nekoliko pokušaja koji nisu bili zadovoljavajući. Zato bi mi dobro došla knjiga Lene i Darka da napokon upoznam tajnu sirove hrane.
Sirova hrana = čista priroda! Mislim da se nakon prelaska na raw food način prehrane čovjeku počinje otvarati jedan potpuno novi svemir,kako u njemu samome tako i u njegovoj okolini. Čistoća tijela, uma, snaga duha i pozitivna energija, sklad s
…prikaži još! prirodom i ljudima, to je ono što želim postići i nadam se da će mi Snaga sirovog pomoći na tom putu...Sretan i prekrasan dan svima! :)
Rado bih naučila kako pripremiti hranu na taj način. Jedini način koji znam jest sirovo voće i razne salate blago začinjene koji su nam neizostavni dio ručka ili večere. Vodim se po načelu: doručkuj kao kralj, ručaj kao građanin i
…prikaži još! večeraj kao siromah. :))
Bit ću iskrena- alergična sam na gluten te sam iz tog razloga i zbog bolesti štitnjače počela proučavati alternativan način izlječenja. Čitala sam neke knjige o sirovoj ishrani i pokušala preći u potpunosti na nju no to sen akon negdje
…prikaži još! mjesec dana pokazalo kao nemoguća misija - što zbog skupoće ekološke hrane što zbog pritiska obitelji a i muž je tu kojem treba kuhati: naime nije baš lako ostati dosljedan u jedenju rezanaca od tikvice kad on jede paštu milanese. Voljela bih dobiti knjigu jer me zanima kako napraviti npr palačinke bez brašna i sl. Mislim da ću opet prestati s mesom i dati još jednu šansu sirovom zbog svog zdravlja.
prije 3 godine sam shvatila da moram početi gubiti kile jer mi je postajalo sve teže nosit se sa svojom težinom i svojim tijelom. i tada nekada se promijenio moj pogled na hranu. uz pomoć nutricionistkinje sam u neku ruku
…prikaži još! shvatila što radim krivo i kako poboljšati prehranu kako bih bila zdravija, vitalnija i kako bih izgubila višak kilograma. i odtada puno kuham, isprobavam razne načine prehrane, razne namirnice i propagiram zdravu prehranu i zdrav način života u globalu. ali šta je zapravo zdrava prehrana? svako ima neke svoje ideje i zapravo je na nama samima da ustvrdimo koja nam hrana paše, kakva je hrana za nas najbolja i najzdravija. pa sam ja tako prije 3 mjeseca počela sa veganskom prehranom i super sam se osjećala, međutim u okolini svejeda i zbog želje za pravim sirom i ribom nakon 2 mjeseca sam pokleknula i počela jesti sir, jaja i ribu i sada sam i dalje na takvoj prehrani i nikako se opet prebaciti na veganstvo jer jako volim sireve i ribu... međutim, često primjećujem težinu u želucu nakon jedenja kuhane i pečene hrane i zbog toga pokušavam hranu minimalno obrađivati ili ju uopće ne obrađivati i čini mi se da mi takva, ajmo reć sirova hrana super odgovara. čitala sam dosta knjiga o sirovojedstvu i mogu reći da ono stvarno ima dobre temelje i da je korisno za ljudsko zdravlje stoga imam u cilju hranu jesti što siroviju jer se definitivno bolje osjećam nego nakon iskuhane. i bolje osjetim sve okuse jer se ne izgube! ali teško je sam pripremati neke namirnice za koje misliš da se ne mogu jesti drukčije nego skuhane, i ovdje mi treba velika pomoć. a u receptima lene i darka vidim da je svašta moguće pripremiti da ostane zdravo i fino i korisno za naš organizam. i zbog toga želim dobiti u ruke ovu korisnu knjigu da naučim više o sirovojedstvu, kako se pravilno hraniti da mi ništa ne fali i da me njihovi recepti potaknu na definitni prelazak na još zdraviji način prehrane jer moj organizam to žudi! veliki sam gurman i obožavam kuhati i jedva čekam osprobati nove fine recepte iz ove lijepe zelene kuharice!
Slušala sam predavanje Lene i Darka u Splitu i stvarno su me oduševili, nažalost i promotivna cijena, po kojoj se tada knjiga prodavala, za mene je puno, s stvarno bih je htjela :)
Nedavno sam počela uvoditi radikalne promijene u svoju prehranu jer su mi dijagnozirali preddijabetes. Od tada čitam sve što stignem vezano uz zdravu prehranu. Prvu promijenu koju sam primijetila nakon uvođenja više sirove hrane je to da mi više ne
…prikaži još! prija industrijski proizvedena hrana, salame i paštete su mi preslane ili sve istog okusa.Ova knjiga bi mi otvorila nove spoznaje.
Volim sirovu hranu, posebno voće i povrće. Htjela bi znati pripremati ju na svakakve načine, stoga mislim da je ova knjiga dobar uvod za to. Imam i volju i želju, ali nemam potpuno znanje u pripremi raznih jela od sirovih
…prikaži još! namirnica. Nije to samo tako kao mali zeko uzeti sirovu mrkvu u ruke i grickati ju. Ima još bezbroj načina, ali kojih htjela bi znati i u ovoj knjizi to i pročitati.
Jako se loše osjećam u posljednje vrijeme i shvatila sam da je hrana ključna za zdravlje. Princip pripremanja sirove hrane mi se jako sviđa. Počela sam spremati zelene sokove, želja mi je da naučim i više.
bok! :) ja sam studentica. što znači da: - ne znam kuhati - nemam novaca za plaćanje privatnog kuhara - nemam vremena za kuhanje - nemam uvjete za kuhanje što vodi do slijedećeg: - mogu se doživotno hraniti u pekarama
…prikaži još!pekarama i fast food restoranima (što i nije toliko jeftino, na kraju krajeva. a i vjerojatno bih nakon nekog vremena umjesto suza izlučivala ulje)
- mogu se hraniti u menzi (što bi bilo super da mi do menze ne trebaju 3 gladne godine i da mi faks ne traje jednako kao i radno vrijeme menze)
- mogu se hraniti doma, od onog što si sama pripremim.to i radim.
ali, kao što sam ranije navela, kuhanje i ja nismo prijatelji pa odluka uvijek nekako padne na talijanete ( bez brige, svaki dan mijenjam vrstu) ili na nešto sirovo. to je ustvari i najjeftinije i najfinije, ali pošto nemam mašte u kuhinji, završim jedući rajčicu poput jabuke. ako sam baš gurmanski raspoložena, dodam i malo vegete. :)
kao što se vidi iz priloženog, potrebna mi je pomoć! mislim da bi ova knjiga spasila moj organizam i probavu koju sam uspjela u ove 2 godine dobrano poremetiti. ovaj raw food koncept kao da je stvoren za mene. nadam se da ćete, uz ovaj komentar, i vi zaključiti isto :)
Uskoro završavam fakultet i vjerojatno napuštam majčinu kuhinju te naravno hranu iz studentskih restorana. Nisam ljubiteljica kuhanja no volim pripremati salate i sve što je svježe, jednostavno i brzo za pripremanje (posebno još ako je hladno jer osvježava i daje
…prikaži još! mi energiju). Dosad nisam puno kuhala i nemam niti jednu kuharicu, a voljela bih je imati. Mislim da bi bilo zgodno da moja prva kuharica bude Snaga sirovog jer je sirova hrana najprirodnija. Još davnih dana kada ljudi nisu znali upaliti vatru konzumiralo se sve sirovo. Budući da živimo u vrlo ubrzanom vremenu i uvijek nam se žuri te ne stignemo obratiti pozornost na kvalitetu hrane, bilo bi lijepo znati pripremiti nešto zdravo i prirodno a u kratkom vremenu.
Imam veliku želju otkriti neki "novi" svijet kuhanja, jer sam baš u fazi učenja kuhanja, te otkrivanju novih recepata. Također sam uvela korištenje klamatske alge,te pokušavam krenuti zdravijim načinom prehrane,te smatram da bi mi ta knjiga pomogla u mom napretku
…prikaži još! ka zdravijim životom.
Činjenica je da živimo stresno,da jedemo nezdravu,kaloričnu hranu,vrijeme je da se nešto učini-za svoje zdravlje.Svi bi htjeli živjeti što duže,što kvalitetnije,što zdravije,ako ova kuharica to ne nudi,ne znam tko onda nudi.
pozdrav svima :) tako ste me usrecili objavom da poklanjate knjigu "snaga sirovog" o kojoj stalno pricam obitelji i prijateljima i prva je na mojoj listi zelja vec mjesecima. zbog promjene nacina zivota sve vise uvodim sirovu prehranu (i moji
…prikaži još! doma piju sa mnom zelene shakeove) a zanima me jos toliko toga kao npr. spagete od tikvica, sirovi kruh itd..
to bi bilo prvi puta da nesto osvojim i to bas od zdrave krave (koju btw. promoviram na faksu jer sam prije godinu i pol stavila na fejs da je zdrava krava moj vodic kroz vitalnost i od tada me svi zezaju za to :D )
ne mogu knjigu nigdje naci online (Victoriu Boutenko sam pronasla i citam trenutno) i zato bi mi "snaga sirovog" bila najljepsi poklon za ovaj Bozic, zaista :).
Recepti za vitalnost i dugovječnost
Komentari 36
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.