Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
U zadnje vrijeme sve više uvodim sirovu hranu u svoju prehranu. Ispočetka nisam vjerovala da se zbog nje osjećam zdravije, laganije, poletnije ali kad su i drugi počeli to isto primjećivati na meni znala sam da nije umišljeno. S obzirom
…prikaži još! da izvana počinjem sve više izgledati onako kako se u biti iznutra sve vrijeme i osjećam mi daje dovoljno razloga da nastavim i dalje. Do sad sam iz raznih članaka imala prilike čitati o svim dobrobitima sirove hrane. O tome kako sirova hrana ima jako puno svojih prednosti kao npr. da je prepuna nutrijentima (vitaminima, mineralima..) koji se termičkom obradom gube. Sirova hrana kao što su biljke i njihovi plodovi su puni vlakana koji održavaju normalnu funkciju probavnog trakta te općenito imaju pozitivan učinak na ljudsko zdravlje. Sadrži zdrave masnoće kao što su maslinovo ulje ili ulje od kikirikija, lanene sjemenke. Sirova hrana ima manje kalorija što je nama ženama a sve više i muškarcima posebno važno. Našoj liniji će namanje škoditi obrok prepun voća ili grickanje povrća u pauzi od posla, učenja itd. Sirova hrana također sastoji visoki postotak vode u sebi a svi znamo koliku ulogu ima voda u našem organizmu s obzirom na činjenicu da čovjek može živjeti bez hrane tjednima, čak i mjesecima, dok bez vode vrlo brzo umire. Sirova hrana pročišćava naše tijelo i svijest, povećava našu fizičku i mentalnu izdržljivost, usporava starenje i pozitivno utječe na naš duh. Naravno da i ja želim, kao što na korici knjige piše, recept za vitalnost i dugovječnost. Stvarno obožavam sirovu hranu i kombiniram je na sve moguće načine ali pokoji novi recept iz ove predivne knjigice bi mi JAKO dobro došao! :)
uh pa dajte već jednom krenite komentirati,pisati one debilne pjesmice i slične gluposti koje onda zdrava krava nagrađuje da ja ne budem jedini komentator i dobitnik ove niškoristi knjige protiv svoje volje
Osobno sam fascinirana kuhinjom te načinima pripremanja hrane (kao i "kuhinjskim ritualima") dalekog istoka.. gdje se zapravo kao delicija servira te je smatrano posve zdravim i uobičajenim "sirovo",te bih željela o tome saznati (čitati)više.. a osim meni ova knjiga bi
…prikaži još! bila idealan poklon i jednoj osobi koja (za razliku od mene) poznaje kulinarske tajne..
Već nešto više od godinu dana se pokušavam hraniti što zdravije, u početku mi je dobro išlo, a rezultati su bili i vidljivi. U posljednjih nekoliko mjeseci imam želju za još jednom promjenom. Željela bi naučiti pravilno primjeniti sirovu hranu,
…prikaži još! imala sam nekoliko pokušaja koji nisu bili zadovoljavajući. Zato bi mi dobro došla knjiga Lene i Darka da napokon upoznam tajnu sirove hrane.
bok! :) ja sam studentica. što znači da: - ne znam kuhati - nemam novaca za plaćanje privatnog kuhara - nemam vremena za kuhanje - nemam uvjete za kuhanje što vodi do slijedećeg: - mogu se doživotno hraniti u pekarama
…prikaži još!pekarama i fast food restoranima (što i nije toliko jeftino, na kraju krajeva. a i vjerojatno bih nakon nekog vremena umjesto suza izlučivala ulje)
- mogu se hraniti u menzi (što bi bilo super da mi do menze ne trebaju 3 gladne godine i da mi faks ne traje jednako kao i radno vrijeme menze)
- mogu se hraniti doma, od onog što si sama pripremim.to i radim.
ali, kao što sam ranije navela, kuhanje i ja nismo prijatelji pa odluka uvijek nekako padne na talijanete ( bez brige, svaki dan mijenjam vrstu) ili na nešto sirovo. to je ustvari i najjeftinije i najfinije, ali pošto nemam mašte u kuhinji, završim jedući rajčicu poput jabuke. ako sam baš gurmanski raspoložena, dodam i malo vegete. :)
kao što se vidi iz priloženog, potrebna mi je pomoć! mislim da bi ova knjiga spasila moj organizam i probavu koju sam uspjela u ove 2 godine dobrano poremetiti. ovaj raw food koncept kao da je stvoren za mene. nadam se da ćete, uz ovaj komentar, i vi zaključiti isto :)
Bit ću iskrena- alergična sam na gluten te sam iz tog razloga i zbog bolesti štitnjače počela proučavati alternativan način izlječenja. Čitala sam neke knjige o sirovoj ishrani i pokušala preći u potpunosti na nju no to sen akon negdje
…prikaži još! mjesec dana pokazalo kao nemoguća misija - što zbog skupoće ekološke hrane što zbog pritiska obitelji a i muž je tu kojem treba kuhati: naime nije baš lako ostati dosljedan u jedenju rezanaca od tikvice kad on jede paštu milanese. Voljela bih dobiti knjigu jer me zanima kako napraviti npr palačinke bez brašna i sl. Mislim da ću opet prestati s mesom i dati još jednu šansu sirovom zbog svog zdravlja.
Već nekoliko mjeseci radim na sebi i pokušavam napustiti tradicionalni način prehrane, te se navikavam na sirovou hranu. U tome mi pomaže mali krug ljudi s kojima se družim i razmjenjujem iskustva, ali teško je nakon dugog niza godina odjednom
…prikaži još!m napustiti, kako neki pisci smatraju, "genetski" zapisane navike. Kod nas već ima dosta literature vezane uz sirovu prehranu, ali ova knjiga bi mi dobro došla jer su Lena i Darko pripremu sirove hrane podigli na jednu višu razinu - razinu umjetnosti.
Prelazak na sirovu hranu pravi je izazov i zahtjeva dobro poznavanje namirnica, recepata ... zahtjeva prouciti literaturu poput vase krasne nagrade. Trudim se živjeti zdravo, a ova knjiga pomogla bi mi u ostvarenju cilja s obzirom da ne znam puno
…prikaži još! o ovom načinu prehrane. Ukoliko se ostvari idealan balans, nekuhana hrana ima brojne prednosti. Ona je bogata vitaminima, mineralima, vlaknima, a sadrzi malo kalorija te obiluje vodom! Zapravo ona je idealan recept za svakoga!
sorri al ne želim tu knjigu.sirove sjenke su za ptice hranit,a ljudima više blagodati čine zdrava,fina,ukusna topla variva i čisto sumnjam da taj darkec i lena ne jedu kuhano u finim restoranima dobro zarađujući na prodaji ovakvih knjiga i raznih
…prikaži još! dehidratora za hranu.
Uskoro završavam fakultet i vjerojatno napuštam majčinu kuhinju te naravno hranu iz studentskih restorana. Nisam ljubiteljica kuhanja no volim pripremati salate i sve što je svježe, jednostavno i brzo za pripremanje (posebno još ako je hladno jer osvježava i daje
…prikaži još! mi energiju). Dosad nisam puno kuhala i nemam niti jednu kuharicu, a voljela bih je imati. Mislim da bi bilo zgodno da moja prva kuharica bude Snaga sirovog jer je sirova hrana najprirodnija. Još davnih dana kada ljudi nisu znali upaliti vatru konzumiralo se sve sirovo. Budući da živimo u vrlo ubrzanom vremenu i uvijek nam se žuri te ne stignemo obratiti pozornost na kvalitetu hrane, bilo bi lijepo znati pripremiti nešto zdravo i prirodno a u kratkom vremenu.
Nedavno sam počela uvoditi radikalne promijene u svoju prehranu jer su mi dijagnozirali preddijabetes. Od tada čitam sve što stignem vezano uz zdravu prehranu. Prvu promijenu koju sam primijetila nakon uvođenja više sirove hrane je to da mi više ne
…prikaži još! prija industrijski proizvedena hrana, salame i paštete su mi preslane ili sve istog okusa.Ova knjiga bi mi otvorila nove spoznaje.
volim isprobavati različitu hranu i okuse, ali vjerna sam mediteranskoj kuhinji, s obzirom da živim uz more. iako preferiram termički obrađenu hranu, voljela bih isprobati i neke namirnice u njihovoj sirovoj varijansti, pripremljene na način s kojim još nisam upoznata.
…prikaži još! eto, ako smatrate da je ovo dovoljno dobar razlog da baš ja osvojim ovu knjigu, bit će mi drago, a ako ne, dobar tek onome tko je osvoji!!!
Slušala sam predavanje Lene i Darka u Splitu i stvarno su me oduševili, nažalost i promotivna cijena, po kojoj se tada knjiga prodavala, za mene je puno, s stvarno bih je htjela :)
Recepti za vitalnost i dugovječnost
Komentari 36
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.