Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Imam više različitih eteričnik ulja kući. Prilikom učenja, za uklanjanje nervoze i napetosti. Provjereno, jako dobro djeluje kada dođu ispitni rokovi. Eterično ulje jasmina za miris kuće, tako ugodno miriše cijela kuća. Eterično ulje ružmarina za cirkulaciju, par kapi u
…prikaži još! vodu prilikom kupanja. Eterično ulje mente prilikom glavobolje. Obožavam eterična ulja! :)
Otkrit ću vam jedan recept koji ja koristim protiv strija. Pomiješam kamilicu s uljem od lavande i jojobe te tom mješavinom svakodnevno mažem područja sa strijama. Opažam rezultate i masaža stvarno godi mojoj koži, tim više što znam da je
…prikaži još! sve što nanosim tom masažom na svoju kožu potpuno prirodno i zdravo. Moja koža voli eterična ulja.
Prehlada u punom jeku, zima se bliži i trebam u nabavu eteričnih ulja. Kako bi još više naučila o kućnoj upotrebi i primjeni eteričnih ulja super :-) bi mi došla knjiga "Eterična ulja" !
Najviše koristim eterično ulje cimeta jer mi pomaže u borbi protiv celulita. Obožavam i naranču koju koristim za ispunjavanje stana prekrasnim mirisom. Sa samim ljekovitim svojstvima drugih eteričnih ulja i nisam baš upoznata, ali planiram se uskoro detaljno informirati kako
…prikaži još! bih što više iskoristila ono što nam je priroda dala. :)
Eterična ulja su jako ljekovita,pomažu kod mnogih zdravstvenih problema,imaju svoju primjenu u njezi kože,u kupkama a jako dobro stimuliraju naš um. Naravno da treba znati njihovu primjenu jer nepravilnom upotrebom mogu postati i otrovi. Bitno je znati ih dozirati kao
…prikaži još! i razlikovati po učincima. Upravo stoga je poželjno imati vodič kroz svijet eteričnih ulja pa ja zbog toga priželjkujem ovu knjigu.
U vrlo kasnim godinama starosti (38)sam odlučila upisati fakultet,jedan od opravdanih strahova je naravno i KONCENTRACIJA,kako sjediti satima ,učiti i upamtiti hrpa podataka...U glavi još nerješene stvari sa posla,kuhanje za sutra,ona silna prašina,igračke po cijelom stanu koje čekaju da se
…prikaži još!se vrate u dječju sobu a o vešu da i ne govorim.....ma u startu većina odustane ,ne i ja.Dala sam si truda i pročitala po raznim blogovima o utjecaju i pomoći ČISTIH ETERIČNIH ULJA,otišla u (da ne reklamiram),kupila ulja i bazno kokosovo ulje te si napravila kominaciju koju sam svakodnevno koristila,prilikom učenja.Malo pomalo sam mjenjala sadržaje i dodavala bosiljak, bergamot, ružmarin, metvica, limun, grejpfrut, verbena (limun-trava, lemongrass), cedar, borovica, naranča, mandarina, jela, cimet.Eterična ulja koja djeluju stimulirajuće, motivirajuće i osvježavajuće poboljšavaju koncentraciju, povećavaju produktivnost Primjer mješavine:
2 kapi eteričnog ulja limuna
2 kapi eteričnog ulja ružmarina
2 kapi eteričnog ulja metvice
Sve duže i duže sam mogla sjediti,materiju sam sve više savladavala i u roku završila..sad sam upravo upisala dalje i naravno boćice su spremne...a na poslu u kancelariji uvijek imam mini posudicu sa sodom bikarbonm gdje kapnem kap dvije eteričnog ulja koje mi je taj dan po volji,nakon dva tri dana protresem posudicu,kad ishlapi ponovim sa novim sadržajem.Doista bi željela pročitati,naučiti i koristiti sve mogućnostii blagodati ČISTIH ETERIČNIH ULJA
Obožavam eterična ulja! Koristim ih pri usisavanju s vodenim usisavačem. Stan mi se pretvori u mirisnu oazu. Preko zime, svaki dan ih koristim u svijećnjaku s vodom. Također, ekspanzija mirisa! Pri upali mokraćnih kanala obavezno koristim čajevac koji mi svaki
…prikaži još! puta pomogne. Skinula sam celulit s dvije različite kombinacije eteričnih ulja. Kao što vidite, kod mene su eterična ulja u upotrebi na svakom koraku. Informacije nalazim na internetu ili usmenom predajom. Zbilja bi h voljela imati knjigu da napokon imam nešto svoje o eteričnim uljima! :)
Budući da sam kući radi maske za lice i tijelo,redovito koristim razna eterična ulja. Npr. za lice pravim masku od zelene gline s eteričnim uljem lavande. Protiv celulita pravim mješavinu s baznim uljem bršljana i eteričnim uljima limuna i naranče.
…prikaži još! Voljela bih dobiti ovu knjigu da naučim još nešto novo
Imam kod kuće nekoliko eteričnih ulja koje najviše koristim u mirisnoj lampi,čak sam jednom napravila i parfem, a i nije bio tako loš.Od svih ulja ipak najčešće i najviše koristim lavandu zato što je to JEDINO ulje koje se izravno
…prikaži još! bez razrjeđivanja može stavljati na kožu.Koristim ga uglavnom za lice jer imam masnu kožu i za eventualne opekline i ubode komaraca.Najmirisnije ulje mi je jasmin koje najviše koristim u mirisnoj lampi.
Onaj tko nije nek zakorači u svijet eteričnih ulja u kojem se raznoraznim kombinacijama može poboljšati kvaliteta života. Bilo da isprobate mješavine u ugodnim masažama, paljenjem aroma svijetiljke u dnevnoj sobi, kapanjem ulja na prirodne materijale u spavaćaj sobi ili
…prikaži još! da par kapi dodate u zadnje ispiranje u perilici...izbor, kombinacije i mogućnosti su doista velike, a što je najvažnije zdrave i prirodne. Pozdravljam vas i prepuštam se mirisima cimeta i bergamota koji se šire iz moje prekrasne aroma svijetiljke....
Nedavno sam na jednoj nagradnoj igri osvojila eterično ulje čajevca iz Australije...moram priznati da mi je to bio prvi susret sa eteričnim uljem...odmah sam na netu počela istraživati o tome kako se sve koristi, u kojim količinama, njegova svojstva...i vidim
…prikaži još! da je jako učinkovito...uvijek mi je ljepše neku knjigu listati i iz nje učiti,pa se stoga nadam da ću imati priliku i osvojiti ovu nagradu kako bi obogatila svoje znanje,a i počela primjenjivati i druga eterična ulja. :)
Svaki miris ulja me podsjeti na odredeno mjesto ili dogadaj.Koristim ih kako bi se osijećala ugodnije.Miris naranče me vraća u naručje bake kad guli naranču i zajedno je jedemo.Miris cimeta na doručak kad sam bila mala(gris posipan cimetom). Miris jabuke
…prikaži još!e na maminu štrudlu od jabuke.Miris limuna ne spravljanje limunade s bratom.Miris lavande na šetnju Hvarom.I tako svaki miris budi ugodne osjećaje.Zelim to stalno i još. Svakim danom otkrivam nove mirise i povezujem ih s nečim lijepim.
koristim eterična ulja a najviše volim miris melise a i lavande. nisam nikad koristila ulje lavande za glavobolju pa bi rado imala ovu knjigu i naučila se služiti eteričnim uljima za ostale ljekovite svrhe a ne samo kao ugodan miris u sobi
Moja obitelj oduvijek koristi etericna ulja za poboljsavanje kvalitete zivota,od onih malenih do velikih,voljeli bismo nauciti nesto novo i prosiriti svoja znanja,unaprijed hvala!
Eterična ulja za senzualnost
Komentari 55
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.