Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Dakle imam 14 godina i jako me zanjima prirodna kozmetika.Počela sam raditi kreme,lalbela,tonike...imam dosta et. ulja doma i koristim ih prema raspoloženju.Mojim prijateljima je to sada postalo vrlo popularno pa me cesto mole da i njima napravim neku kremu sa
…prikaži još! nekim random djelovanjem.E sad trebala bih tako neku knjigu da znam za sto koristiti koje ulje.Posto moja obitelj nema bas puno para za kupovanjje raznih stvari nemogu kupiti knjigu ,a na internet isto tako ne mogu cesto jer se i to placa.Pa onda sretno mi :D
Zadnjih godinu dana prošla sam neke radionice te počela sama izrađivati sapune i kozmetiku za sebe, svoju familiju i prijatelje. Jako me zanimaju prirodna svojstva biljaka, utjecaj eteričnih ulja na zdravlje i ljepotu te mi je svaka informacija dobro došla
…prikaži još! a posebno knjiga koja detaljno opisuje baš što meni treba. Živimo sve više u kaotičnom svijetu, živimo ne zdravo, pod stresom, unašamo ne zdravo u sebe i stavljamo ne zdravo na sebe odnosno na našu kožu. Mislim da bi se trebali u nekim stvarima vratiti u prošlost kao i koristit savjete koji su nekada naši stari koristili te živili puno zdravije i sretnije:) Vjerujem da eterična ulja mogu utjecati na naše zdravlje i psihu i voljela bih to naučiti i isto prenijeti svojim bližnjima!
Etericna ulja - hvala Bogu sto postoji. Od pamtivijeka se prepoznavala njegova ljekovitost i blagotvornost za zdravlje. Tako se i ja svakodnevno uvjeravam u njegovu korisnost. Kada mi je zacepljen nos kapnem dvije tri kapi eukaliptusa u vodu i duboko
…prikaži još!ko udisem blagotvorni miris i odmah se osjecam bolje. Kada sam umorna pomijesam etericna ulja narancu i limun i kapnem u kupku, obozavam i mirise lavande i vanilije. Tek sam pocetnik u koristenju eterecnih ulja i voljela bih znati puno vise o njima. Nadam se da ce te mi pokloniti primjerak ove knjige. Jako bih to cijenila i bila vam jako zahvalna.
Obožavam eterična ulja,čak sam se upustila u improviziranu prozvodnju eteričnih ulja nevena,lavande i gospine trave,ali naravno voljela bih znati malo više o tome.Prije spavanja upalim aroma lampicu sa lavandom.Moram priznat da su se moje česte i jake glavobolje smanjile trostruko,gotovo
…prikaži još! da ih i nema više,a najviše me iznenadila kombinacija 6 vrsta eteričnih ulja(ružmarin,cedar,čempres,borovica,kadulja i eukaliptus limunski)u ulju lješnjaka koja je uklonila moj tvrdokorni celulit,savršeno!Nakon godina i godina eksperimentiranja s raznoraznim kremama koje bi pomogle mojoj suhoj i perutavoj koži lica i tijela pronašla sam savršenu kombinaciju eteričnog ulja palmarose i geranija pomiješano sa baznim uljem avokada.Koža je sad glatka poput bebine!!
Ulja koristim u sve svrhe, a najviše volim natopiti komadić drvca (a ponekad i samo komadić vate) uljem od metvice ili ružmarina, ponekad samo ulje citronele, i to stavim u auto na policu kraj volana, opojni miris ispunjava auto, miriše
…prikaži još! danima, a kako puno vremena provodim u vožnji, uvijek me miris razbudi, opusti, smiruje....
Drago mi je što se pružaju prilike da dobiju knjigu i oni čiji imovinski status nije najbolji nego ovisi o njihovoj domišljatosti.. Imam 14 godina i volim prirodu općenito, sve ono korisno što mogu sama napraviti i osjećati se ponosna
…prikaži još!a na samu sebe. Isprva sam krenula s laganim stvarima domaće izrade za koje sam čula od majke i sl. No, moj mladi duh koji teži prema prirodi želio je više, bolje. Želim izraditi stvari za koje će se ljudi začuditi kako su izvrsne iz domaće izrade, s kojima ću moći razveseliti i sebe i druge, a zdravlje je naravno, na prvom mjestu. :)
Da budem iskren, nikada nisam koristio eterična ulja niti znam nešto mnogo o njima. Zadnja sam godina srednje škole te me čeka državna matura i puno puno stresa i živciranja. Ova knjiga bi mi mogla pomoći da pronađem rješenja za
…prikaži još! moju nadolazeću depresiju i psihičko mučenje, a možda i popravi moj seksualni život, tko zna. = )
Moram priznati da nikada nisam niti imala prilike iskušati neka eterična ulja. Tako da bi mi knjiga dobro došla :) Ako ju zbilja i osvojim nekim čudom,onda ću sigurno iskušati,pa ću vam javiti da li sam otkrila išta novo i korisno :)
Ponedjeljak je kao i uvijek počeo vrlo stresno. U boravku me nakon sinoćnjeg partijanja dragog sina i njegova društva dočekao ustajali miris cigareta i prolivenog piva. Nakapala sam malo ulja mandarine na suhi češer i stavila ga na radijator. Dok
…prikaži još! sam praznila pepeljare i sklanjala prljave čaše primjetila sam čudnu lokvicu na rubu tepiha i skužila kako mi je mačak ostavio svoju "podsjetnicu". Dobro sam oribala mrlju i isprala s vodom i par kapi čajevca. Skinula sam posivjele zavjese i ubacila ih u perilicu pa se bacila na pranje prozora . U raspršivač sam stavila mješavinu vode, octa i opet malo mandarine. Od jučer nije ostalo ništa za ručak pa sam morala nakuhavati. Juha od karfiola, pomfi i kupovni čevapi brzo su bili gotovi ali kuhinja nije baš lijepo mirisala. Malo sam je prozračila i ekspresno popravila s par kapi ulja limuna. Usput izmasitrala ruke.
Obožavam eterična ulja! Sa aromaterapijom me "zarazila" prijateljica (koja se bavi aromaterapijom već duži niz godina) kada sam joj se požalila za svoj loš ten i akne, niti jedan proizvod do tada mi nije pomogao. Dala mi je par prijedloga
…prikaži još! i ja sad evo zadnje dvije godine sama radim za sebe tonike, kreme, ulja za masažu,mješavine protiv bolova. Jedino sam malo žalosna jer znam za ulja koja se češće koriste i voljela bi naučiti i o drugim eteričnim uljima i nabaviti još receptića za svoje potrebe i potrebe svoje obitelji. Nema sretnije osobe od mene kad mi dođe sestra i pita da li imam kakvu mješavinu za opekotine ili za suhu kožu ili glavobolju... :) Hvala mojoj prijateljici jer je sve krenulo od nje!!!!
Uživam u eteričnim uljima i ne mogu zamisliti da ne upalim aroma lampu čim dođem s posla. Obožavam miris naranče i metvice, kao i ylang-ylang. Volim uvijek kombinirati dvije vrste i nekako mi se čini da uvijek pogodim super kombinaciju.
…prikaži još!u.
Protiv glavobolje obavezno koristim ulje metice (utrljam u sljepoočnice i malo legnem).Poslije sam kao nova..
Na tržištu postoji jako puno eteričnih ulja i proizvođača (jako puno loših,na žalost) pa bi voljela dobiti knjigu kako bi još više naučila, pa i sama napravila neko eterično ulje..hvala
Obozavam etericna ulja i kao i vecina ih koristim za stvaranje ugodne tj.mirisne atmosfere u kuci. Neznam koliko ih imam al slaba sam na njih :-). Bilo bi zaista lijepo nauciti i stogod vise i kako si mozda pomoci u
…prikaži još! pojedinim situacijama.
Mi smo evo u "poslu" (kako dobiti bebu) pa mozda ima pomoci i za to, barem poticajna ;-)). U svakom slucaju drzim velike fige za knjigicu.
Etericno ulje pomaze. Meni je najdraze ulje mente, koje me smiri nakon teska dana, uhvatim se bocice, kapnem kapi i miris mente ocisti zrak i odvede me u toplije vrijeme, u proljece i onda meditiram. Nema boljeg od mirisa etericna
…prikaži još! ulja mente. Udahnem li taj svjez zrak mogu raditi bolje. Bez etericnog ulja, kojem se nadam svaki dan ne bi mogla nista. Volim knjige i svakako bi htjela nauciti vise o etericnim uljima.
Jako želim osvojiti ovu knjigu jer me zanima sve o eteričnim uljima pošto nikada dosada nisam koristila ni probala eterična ulja. Pohađala sam predavanja iz eko poljoprivrede na imanju Željka Mavrovića u Sloboštini i jedna od tema predavanja su bile
…prikaži još! ljekovite biljke i eterična ulja koja su me jako zainteresirala i mislim da bi mi ova knjiga pomogla da krenem koristiti a možda i praviti eterična ulja :)
O eteričnim uljima znam ponešto, a počela sam ih intenzivnije koristiti nakon što sam saznala kako su umjetni mirisi štetni. Često koristim et. ulje naranče, mandarine i limuna za osvježivanje prostora, čajevac za dezinsekciju, lavandu kao miris u ormaru ili
…prikaži još! dodatak šamponu, mix et. ulja protiv komaraca, atlaski cedar za masažu. Jednom sam se opekla vrućim uljem i spasila me je lavanda - stavljala sam je direktno na opeklinu i koža mi se jako brzo oporavila. Jednom sam napravila i sapun s uljem crvene naranče, i bio je sasvim OK za moj prvi sapun :). Plan mi je u skoroj budućnosti naučiti koristiti ulja u njezi malih beba (čula sam da je eukaliptus dobar kao osvježivač za vrijeme prehlade?)...i u vlastitoj njezi, bez straha od pogrešaka. Iako nije eterično ulje, kantarion je jedini u samo nekoliko sati uklonio bebi pelenski osip! Ukratko, u kućanstvu polako mijenjam sve što mogu eteričnim uljima, od čišćenja preko mirisa pa sve do njege jer vjerujem da je to najbolje za mene i moju obitelj!
Ova knjiga je došla ko grom iz vedra neba. Zadnje dane intenzivno čitam na internetu o njima. Želja mi je da pomoću njih ojačam imunitet svoje djece kao i ostalih članova obitelji. Odčepiti nos i olakšati disanje bez kapi koje
…prikaži još! oštećuju sluznicu nosa mojih mališana za sada je samo san. Možda mi knjiga "Eterična ulja" pomogne...
Volim eterična ulja zbog njihove lijekovitosti i prekrasnog mirisa.
Ne znam puno o njima ali voljela bih pročitati ovu knjigu :)
Trenutno koristim ulje od lavande koje me opušta nakon stresnog dana, učenja za faks i pazenje malog djeteta :)
ulje lavande mi je pomoglo kod kronične glavobolje. lagano sam ga umasirala u vrat i sljepoočnice i ostavila da djeluje. u vrlo kratkom vremenu, za nekih 5minuta, sam osjetila kako djeluje, i da me glavobolja popušta :)
Eterična ulja koristim vec duze vrijeme i mogu ih preporuciti svima. Tako je odlican geranij protiv prosirenih kapilara, vetiver protiv bora, kupka s čajevcem protiv prehlade ili gripe, a lovorova kupka smanjuje bol u misicima. Probajte, necete pogrijesiti :)
Eterična ulja za senzualnost
Komentari 55
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.