Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Vježbati sam počela pred dvije godine kada je moje dijete postalo samostalno i moglo ostajati sama doma, kao samohrana mama je to teško sve organizirati. Vježbam zbog sebe, svojeg djeteta, zbog svojeg srca i povišenog krvnog tlaka, jer želim još
…prikaži još! dugo biti na ovoj planeti zemlji. Motivacija je u zdravom tijelu, zdrav duh...dobar izgled, tonus i mišići su samo bonus. Motivacija je ljubav prema sebi i svojim bljižnjima jer kada se vi brinete o sebi, kada ste vi sretniji i zadovoljniji to se širi i na ostale oko vas. Kao što je spavanje, hrana, posao tako i vježbanje treba postati sastavni dio života i to je sva motivacija koja je potreban...ŽIVOT!! Tako je kratak da ga provedemo ne misleći na sebe...
Moja motivacija je osjećaj zadovoljstva koji imam nakon vježbanja. Ispunjenost, poletnost, adrenalin.... Kad znaš da nisi pokleknuo, da si se napokon pokrenuo. To je taj osjećaj kao da si cvijet koji pruža pogled prema sunčanom nebu u početak proljeća i
…prikaži još! misliš da,to je to,vrijeme je da i ja procvjetam! Malo poetički, rekli bi,ali upravo takav osjećaj izazviva u meni kad se napokon pokrenem i odgurnem ovaj sjedilački način života koji ne vodi ničem dobrom. Jer kad si zadovoljan sam sobom, to se vidi i drugi te vide još privlačnijim nego što jesi! ;)
Nikad nisam vježbala, i nisam neki sportski tip, ali s obzirom da mi sin kreće u sportski program u vrtiću, i meni će trebati puno snage za trčanje za njim.
Meni je najveća motivacija zdravo tijelo koje mogu dobiti samo uz pomoć vježbanja i kretanja (naravno i pravilne prehrane).Sa zdravim tijelom dolazi i poletnost, osjećaj ispunjenosti i želja za dosezanjem nekih novih i neistraženih visina, ali i nezamijenjiv osjećaj da
…prikaži još!a možeš ući u dućan i odabrati bilo koju odjevnu kombinaciju znajući da će ti stajati kao salivena.
Naravno nije mi uvijek lako ustrajati u vježbanju, ali trudim se. Kada mi ponestane ustrajnosti ili poraste broj izlika, uvijek
pročitam ove četri izreke, ustanem se i krenem na "posao" :
• " Ko misli da nema vremena za vježbe, će prije ili kasnije imati vremena za bolest." ¬- Edward Stanley
• "Mnogi ljudi izgube zdravlje da bi stekli bogatstvo, a zatim izgube bogatstvo da bi vratili zdravlje." - A.J. Materi
• "Dužnost je da čuvamo svoje zdravlje, inače nećemo imati zdrav i čist um." – Buddha
• "Ne bojim se čovjeka koji je 10 000 udraca vježbao po jedanput, ali me strah onog koji je jedan udarac izvježbao 10 000 puta." - Bruce Lee
(izreke su preuzete sa interneta)
I da se nikakvi rezultati na tijelu ne pokažu, onaj super osjećaj koji ostaje nakon treninga je zapravo i smisao tjelovježbe. Da samo smiješak izmami na naše lice puno smo napravili za sebe i svoje tijelo.
Najviše me motivira osjećaj koji osjećam nakon vježbanja, da sam posvetila vrijeme sebi i učinila nešto za sebe. Ostalo su samo sitne motivacije, dobar izgled, spaljivanje kalorija i osjecaj da imam mišiće za koje nisam ni znala da postoje :)
Za vježbanje me najviše motivira želja da tijelo ponovno dovedem u formu. Unazad nekoliko godina imala sam velikih problema sa zdravljem, par puta završila u bolnici nakon čega me čekao dulji oporavak te je sve to utjecalo na opuštanje mog
…prikaži još! tijela i gubitak dobre forme. Sada sam, zbog celijakije i alergije na salicilate, na dijeti koja se sastoji od mesa i jaja pa tražim način kako bih iskoristila te dodatne proteine koje unosim u svoje tijelo. Želim se pokrenuti, napraviti nešto sa sobom, postati izdržljivija na fizičke napore i jednostavno postati bolja verzija sebe. :)
Rodila sam prije 3 godine i svaki put kažem "ovo proljeće dovest ću se u formu". I nikako da to napravim. Dok sam bila na faksu sve je bilo lakše jer sam imala vremena. Sad ga nemam toliko, a ako
…prikaži još!o ga i imam preumorna sam da se uopće pokrenem. Želim izgledati bolje i riješiti se celulita i naslaga oko trbuha, a i treba mi promjena ustaljene rutine posao - kuća. Ja sam informatičar po struci i sjedim minimalno 8 sati i mislim da je sve jasno.........
Tko želi nešto učiniti nađe način, tko ne želi nađe izgovor. Vježbanje je poput zdrave prehrane, čišćenja zuba koncem ili njege tijela. Znam da ima pozitivan utjecaj na moje zdravlje, pomaže mi da izgubim višak kilograma, snižava razinu stresa, poboljšava
…prikaži još!a moje raspoloženje i ono najbitnije vraća mi izgubljenu energiju.
Prije sam isprobavala različite motivacije, ali ja kao i velika većina ljudi zapravo sam postizala upravo suprotan učinak. Nekad sam se trčanjem kažnjavala jer sam pojela pizzu za večeru, tada sam i teško ozbiljno počela s vježbanjem. Ili sam bila još više ljuta kad bi došla s treninga, što ne mogu jesti. A to nije nimalo dobro jer sam si time nanosila dodatan stres, neraspoloženje a i nije dobro za zdravlje.
Odlučila sam da moja motivacija bude ljubav. Ljubav prema dragoj osobi, ljubav prema životu, ljubav prema mom tijelu, zdravlju i prema samoj sebi.
Cilj vježbanja počeo mi je biti na višoj razini od toga da dobro izgledam u bikiniju, ili u haljini na nekoj proslavi. Počela sam vježbati upravo zato da izbacim svu negativnost iz sebe, te da budem strpljivija prema drugima. Moja motivacija je pokrenula moje hormone sreće i podigla moju razinu samopouzdanja. I trenutak kad nakon vježbanja, osjetite osjećaj ispunjenosti, sreće, kad shvatite da činite sve najbolje za svoje tijelo i zdravlje je znak da se upravo ta motivacija isplatila.
mene ne motiviraju one slavne face i njihov izgled nego samo moja dobra,cvrsta volja...moja zelja za ljepotom i da se osjecam lijepo i ugodno u svojem tijelu....motiviram se i uz neku dobru glazbu a poslihe se uvijek nagradim
U zdravom tijelu, zdrav duh! Upravo ta rečenica moj je glavni motivator, "ubojica moje lijenosti"! Živimo jer smo zdravi, jer nam tijelo to dopušta. Da nije tako ne bismo niti živjeli. Tko voli život mora ga i održati! To se
…prikaži još! ne može bilo kako jer za to je potrebno brinuti se o sebi, "družiti se sa svojim tijelom". Pas nije sretan ako ga ne prošećemo, a isto tako je i s tijelom ako mu ne damo povod za to. Stoga, treba vježbati! Upravo zbog toga nikada mi nije bilo teško baviti se fizičkim aktivnostima. Najlakše je kada vas ne motivira izgled neke druge osobe, njezin izgled i ljepota. Prioritet je naše zdravlje jer bez njega ne možemo ostvariti sebe u drugim segmentima života! :)
Moje ime je Valentino Vasilik. Bavim se sportom od svoje četvrte godine. Do prvog razreda osnovne trenirao sam gimnastiku, obožavo sam izvoditi razne vratolomije i zadiviti sve gledaoce davalo mi je snagu i samopouzdanje, a istovremeno mi je bila dobra
…prikaži još! metoda da se "ispušem". Sa 7 godina počeo sam trenirati karate. Osvajao sam razne medalje u više kategorija. Sada imam 17 godina i još uvijek se bavim karateom, ali više ne treniram zbog natjecanja medalja i slave već radi zabave, ljubavi prema tom sportu uz koji sam odrasto. Treniram mlađe generacije svoga kluba i prenosim svoje znanje i strast na buduće prvake. Zadnjih pol godine također treniram kickbox te sam u tih par mjeseci dostigao međunarodno srebro te par manjih rezultata na drugim otvorenim natjecanjima. Ja se nisam prijavio za ovu nagradnu igru radi sebe jer osobno smatram da sam u odličnoj formi, želim ovu nagradu za svoju majku koja je u zadnje vrijeme potisnuta zbog svoje težine. Ona bi htjela rekreaciju ali nema volje doma trenirat sama, niti ima vremena za to uz mog mlađeg brata. Svaki dan ide u Zagreb na posao te bi to članarstvo bilo odlično za nju zbog dostupnosti poslje posla. A također bih želio vidjeti svoju mamu ponovnu nasmijanu i pozitivnog stava prema svojoj figuri. Ona za ovu nagradnu igru nije saznala pa će biti još veći poklon ako osvojim vašu nagradu. Hvala!
oj, ja nemam nikakve motivacije kak svi vi,pokušavala sam ali svaki put je završilo u plaču i sa sladoledom, debela sam i osjećam se kao nasukani kit, ali kad bih osvojila gold članarinu možda bih se osjećala kao dupin i
…prikaži još! izgledala kao srna... :)
Moram biti iskrena i priznati da me osim zdravlja, za vježbanje posebno motivira odjeća po trgovačkim centrima u koju ne mogu stati. Možda će vam to zvučati čudno i pomalo bizarno, ali morate priznati da ste barem jednom do sada
…prikaži još! pronašli savršen komad odjeće i kada ste ušli u kabinu za sprobavanje pod onim neonskim svjetlima shvatili ste da vaša iluzija o lijepom pada u vodu jer vaša noga dolje od koljena nije uspjevala ući u savršene skiny traperice, ili vam je na prekrasnoj majici izvirivao špekec dva tri :) tako da ste istoga trena pokušali strgnuti tu odjeću sa sebe i pobjeći samo da se što prije maknete ispred ogledala ehhh to se meni dogodilo jučer :/ u fitnessu je spas please help me :)
Hrana i sex. Broj 1 užitak u životu mi je fino jesti a onda moram sagorjeti te kalorije da bih izgledala dobro i imala prilike uživati u užitku broj 2 a to je sex :)
Prije smo dosta vremena posvečivala tjelovježbi no u zadnjih nekoliko godina sam se jedno rječju zapustila. Sada odlučila malo zdravije jesti i više vježbati jer osim boljeg izgleda znam da ću se i osjećati bolje što je i glavna motivacija.
Bez motivacije teško rezultate, uspjeh postići. Mene osobno najviše motiviraju ljudi koji imaju slične interese (žele se dobro osjećati, lijepo izgledati, biti zadovoljni i zdravi) i dolaze vježbati u fitness centar. Ljudi koji svjesno obabiru vježbanje nakon posla i odlazak
…prikaži još! u teretanu, na grupne treninge što god...kao najbolji izlazak umjesto sjedenja pred TV-om ili grickanja slatkiša. Ljudi koji kontinuirano vježbaju i kojima je vježbanje već postao način i stil života, da, oni me najviše motiviraju, i mislim da mogu biti dobar uzor i drugima,kojima još fali malo motivacije. Ljudi u fitnes centrima, mladi i oni stariji, žene i muškarci, koji vježbaju povremeno ili redovito, i koji među ostalom i na taj način vode brigu o sebi i o svom zdravlju, koji žele poraditi na sebi i/ili žele pozitivne promjene u svom životu, šire pozitivnu energiju i odmah poželim biti dio te ekipe koja dolazi tamo i zajedno vježba, opušta se i druži se uz najbolje trenere, vodiče, koji su tamo za nas kako bi nas još više motivirali.
Dobitnici Gold članarina za fitness!
Komentari 49
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.