Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Draga Kiki44, u našem članku možeš doznati kako ubrzati metabolizam: http://www.zdravakrava.24sata.hr/clanak/2032/kako-ubrzati-metabolizam. Pozdrav do Zdrave Krave
Hvala Zdrava krava!Pročitala članke i naravno,spremila ih!Vidim da je dobro piti zeleni čaj.Jedno vrijeme sam ga pila,barem jednu šalicu dnevno,a onda odustala i vratila se ispijanju kave.Da,dosta toga bih trebala promijeniti i vjerujem da rezultati neće izostati.Samo mi nedostaje malo
…prikaži još! više volje!
Pozdrav svima!
cimet se kvalitetom i cijenom jako razlikuje(mislim na cejloncki cimet)onaj iz Bio Bio je dobar ali i skupo ako bi gledali koštanje po kilogramu,u DM-u su do nedugo imali mješavinu cejlonskor i casije u omjeru 70/30,sad je to navodno čisti
…prikaži još! cejlonski cimet i cijenom je prihvatljiv...ja kupujem u garden trgovinama i zadovoljan sam....inače jedna čajna žličica cimeta u 2 dcl vruće vode,stoji oko 45 min i onda se doda žlica meda,dobro promješa,pola šalice ujutro i pola šalice 30 min prije doručka kako Kiki44 kaže :)
Ja pijem med i cimet jedno vrijeme, no, za sada ništa. Treba biti umjeren, slažem sa sa mag.nutricionizma, a također i s time da se ovisi o kvaliteti cimeta, ali naravno i meda.
Kiki44...možda da gablec od sendviča ili kebaba zamjeniš recimo sa mixom od leće i slanutka,kuhano jaje ili šaka badema i oraha sa nekoliko suhih šljiva ili datulja+ neka voćka(jabuka,kruška,banana),ovo drugo ja koristim kao međuobrok...sad sam u prehranu uveo i kuhanu
…prikaži još! raž i za sad sam poprilično zadovoljan
Zlatko2804,hvala Ti puno na savjetima i prijedlozima!Sve ja znam što bih i kako trebala uvrstiti u prehranu,samo što to i nije baš tako lako pošto me vrijeme ograničava tj,vrijeme za gablec na poslu pa zatim međuobrok itd.Ma da ja više
…prikaži još! na gnjavim sa kojekakvim pitanjima i komentarima...samo ću napomenuti kad odem u mirovinu sve okrećem naopačke :-)i počinjem zdravi život,a do tad kako Bog da...haha...šala mala.Moramo se malo šaliti na vlastiti račun.Proučavam ja sve i svašta na internetu,zasipaju nas sa svih strana sa raznim savjetima,mi ljudi smo skloni svašta isprobavati bez prethodnog savjetovanja,a to ponekad i nije dobro.Zato sam ja g.Nenada tražila savjet u vezi meda i cimeta jer sam pročitala more informacija o tome,ali pošto sam inače skeptik,uvijek tražim mišljenja od ljudi za koje smatram da mi mogu pomoći savjetima.Jer kako mi je jednom moja liječnica rekla:slušaj svoj organizam i to je to!Baš i je tako kako je ona rekla.Eto toliko!A još je puno tema o kojima bi se dalo popričati.Npr.sve više se piše o citrofitu,a mišljenja i iskustva su različita....pa kome i čemu se uopće više može vjerovati-što nas truje,a što ne ili još bolje tko nas truje(liječnici i farmaceutska industrija)ili alternativa i samozvani iscjeljitelji?Pitanje je sad?Zarada ili zdravlje?
Pozdrav! Hvala na detaljnijem objašnjenju u vezi napitka od meda i cimeta!Jasnno da nije dovoljno samo piti taj napitak,ako se istodobno ne pripazi na prehranu,tj,promijeni režim prehrane,uz tjelovježbu.na stranici Alternative neki forumaši su naveli pozitivne učinke uzimanja tog napitka(rezultat je
…prikaži još!e bio gubitak kg),ali nitko detaljno ne navodi što je sve učinio kako bi smanjio unos kalorija i da li je uopće smanjio unos kalorija ili je mršavljenje postigao samo uz med i cimet.Mene još muči nešto,a to je usporeni metabolizam i čini mi se da je to ono što bi po meni trebalo najprije riješiti pa Vas g.Nenad molim ukratko što učiniti po tom pitanju!
Hvala!
Pozdrav svima na Zdravoj kravi!
na dijeti uz cimet i med sam već 7 mjeseci,uspio sam skinuti 32 kg,naravno prilagodio sam i prehranu.U početku je išlo dosta brzo,poslije oko 0.7-1 kg tjedno.Napravio sam mali pokus,prestao sam na par tjedana koristiti cimet i med i skidanje
…prikaži još! kilograma je stalo iako sam i dalje birao što i kako jedem,kad sam nastavio piti tu mješavinu i topljenje kilograma se nastavilo
Čestitam na gubitku kg!Mislim da je poanta cijele priče u prilagodbi prehrana i tjelovježbi,upravo kako je g.Nenad opisao u članku.Čitala sam da i zelena kava pomaže u mršavljenju bez ikakvih odricanja što se tiče prehrane,ali po meni je to čista
…prikaži još! glupost jer sam isprobala i čista nula.Nemam ja neki veliki problem s kilogramima(tješim se...).Cilj mi je skinuti nekih 5-6kg i to bi bilo to!Ali sam previše lijena za tjelovježbu pa ću morati dogovoriti sama sa sobom da krenem...
bok zdrava krava, kiki i zlatko :)! mene zanima koja je shema oko pripreme napitka? jel se stavi zlicica meda i cimeta u caj? je li jedanput dnevno, tj. prije spavanja ili kako? nisam bas shvatila taj dio a rado
…prikaži još!o bi probala... zahvaljujem se unaprijed!
Bella,malu žličicu(ili pola čajne žličice)cejlon cimeta(ne kasija),možeš ga kupiti u DM-u ili u Biobio dućanu,preliješ s dva dl prokuhane,vrele vode i kad se ohladi do mlačnog,staviš jednu do dvije žličice meda i taj napitak piješ ujutro pola sata prije doručka
…prikaži još! i navečer prije samog odlaska u krevet,s tim da ne večeraš kasno i neka ti večera bude lagana.Med i cimet je super kombinacija jer je cimet dobar za puno toga(ja sam na Alternativi puno korisnih savjeta pročitala).
Pozdrav i u zdravlje ti bilo!
U pravu si Zlatko,ali važno je kupiti čisti cejlonski cimet i ja osobno najradije ga kupujem u Biobio dućanu.Što si ti sve učinio po pitanju prehrane kad si uspio pokrenuti organizam na mršavljenje?Ja sam malo lijena za tjelovježbu,pogotovo sad kad
…prikaži još! dolazi jesen i zima,jer je tjelovježba također jako važna ,a ostalo...pa sad...još zbrajam i oduzimam(što se tiče kalorija)pa ćemo vidjeti.Ponavljam,cilj mi je "skinuti" jedno 5-6kg,ali baš nemam puno uspjeha u tome,jer radim sjedeći i neke važne stvari ne mogu prilagoditi svim pravilima i zakonima(npr.zdravi doručak itd).Ma treba mi jaka VOLJA!
@ Kiki44...kao prvo treba odlučiti i postaviti si cilj :) onda ide ostalo.Ja sa dijetu počeo 20.02.sa 118,5 kg(visok sam 170 cm),opseg oko struka je bio 128 cm,sad težim 87 kg,opseg 103 cm,tlak sam imao 138/95,sad je 115/75...počeo sam sa
…prikaži još! pijenjem tople vode,zatim je došlo ostalo,iz prehrane sam izbacio gotovo sve što je konzervirano,prerađene mesne proizvode,alkohol,slastkiše,proizvode od bijelog brašna(kruh,peciva,tjesteninu),rižu,suncokretovo ulje zamijenio sam maslinovim,ne jedem prženu hranu,jela sa zaprškom,slano,pijem cimet i med,doručkujem unutar sat vremena od ustajanja(ustajem oko 6.00),jedno vrijeme sam prije ručka pio indijski trputac(psillium),jedem ljuto(to sam i inače činio),puno češnjaka,ono što si propremam za jelo uglavnom kuham ili kratko pirjam na maslinovom ulju u wok-u(sve povrće,jedino krumpir izbjegavam)...u prehranu sam uključio suhe šljive i marelice,ječam,slanutak,leću,sjemenke lana,kefir(kojeg pravim sam) i zobene pahuljice su svakodnevno doručak,dnevno pojedem barem 3 kuhana jaja,povećao sam količinu voća i sirovog povrća,meso jedem minimalno,jedem 5x dnevno,ne jedem poslije 20.00...ne vježbam ali relativno puno hodam ili vozim bicikl...Moj cilj je bio gubljenje težine ali mi je mršavljenje donjelo nešto drugo,a to je ogromnu količinu energije i elana,nisam više stalno umoran,uvijek sam raspoložen za neku akciju,poslije ručka ne moram ići spavati kao malo dijete i psihički se bolje osjećam....
Zlatko2804 hvala ti na savjetima i svemu što si opisao u svome odgovoru!Kao što sam već prethodno napisala moj je cilj samo malo smanjiti težinu(do 5 kg)jer sam visoka negdje oko 167cm,a težina,pa od 69-70,ovisi o danu!?Dakle,moja vruća želja je
…prikaži još! do 5kg manje ne toliko radi izgleda(poprilično sam zadovoljna sobom...haha,nisam umišljena jer nisam niti u cvijetu mladosti pa da mi je izgled na mjestu br.1)već radi fizičke kondicije,i kao što je g.Nenad već napomenuo,to bih trebala postići uz tjelovježbu i kretanje.Što se tiče prehrane,tip sam koji obožava povrće(sve osim blitve-nju ne podnosim),voće,kuhanu hranu,jedino što mi je problem na poslu-gablec!Kratko vrijeme u koje se može pojesti nešto brzinski,uglavnom neki sendvič,kebab i sl.i sjedeći posao!!!Da,znam,kad dođem doma,trebala bih u dužu šetnju,ali uglavnom sam umorna kao pas pa to često otpada...eto,tu je problem-malo kretanja.A ništa,morat ću sama sebe natjerati na akciju...Tebi još jednom čestitke na postignutim rezultatima!!!!
Ja sam negdje pročitala da u napitak ide jedna jušna žlica cimeta i dvije jušne žlice meda. Postupak je isti kao i dolje opisan. No mene upravo brinu te dvije velike žlice meda. U dva dana koliko to pijem dobila
…prikaži još! sam samo prišteve.
Shalala,kad praviš napitak od meda i cimeta ne moraš se pridržavati onih dvije žlice meda.Ja popijem sam cimet,a možeš staviti meda tek toliko da ti je napitak ukusniji.Med je zdrav,ali je i kaloričan,kako je g.Bratković naveo,bolje ga ne konzumirati previše
…prikaži još! ako ti je cilj mršavljenje.I da ti kažem iz mog iskustva:bez reguliranja prehrane,hodanja svakodnevno barem 30min ili tjelovježbe,nema mršavljenja.Pokušaj proučiti prehranu prema krvnoj grupi.I slušaj svoj organizam pa ćeš vidjeti da prehrana u skladu s krvnom grupom ima smisla.Moja šogorica je išla na ispitivanje intolerancije na hranu i podudaraju joj se nalazi onoga na što je intolerantna sa savjetima prehrane prema krvnoj grupi.Izbavi šećere i ugljikohidrate,jedi više voća i povrća,hodaj i sve drugo ti je onako uz put(med i dimet i svi ostali čudotvorni proizvodi od kojih bi svi mi na brzinu smršavili).Med i cimet je dobro piti za reguliranje probavei također za reguliranje glukoze u krvi.Eto,toliko od mene!Pozdrav!
Nutricionist objašnjava pomažu li cimet i med kod mršavljenja
Komentari 17
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.