Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Konačno je došlo doba da se ljudi sve više okreću prirodi, žalosno je samo što nam sada priroda baš i nije darežljiva kao nekada jer smo je mi ljudi okrenuli protiv sebe. Nekako uvijek radije probam nešto lječiti na prirodan
…prikaži još!n način, pa ako zaista baš i neide (što je rijetkost) onda se prepuštam medicini.
Kod nas se koristi sve što imamo, sušimo koprive za čaj, a najviše koristimo recept protiv opadanja kose na način da korjenje koprive sušimo, zatim stavimo u staklenku napunjenu vodom da odstoji, te nakon 7 dana time peremo kosu. Zaista je spas.
bas me je sram neznam niti jedan prirodni recept za napisati,a protiv "kemije" sam pa kad mi djecu ili nas nesto zaboli odem kod naseg travara..a imati takvu knjigu bi bilo jako jako korisno....i zato zelim srecu curkama koje su
…prikaži još! napisale svoje recepte i time usle u "kolo srece" :-)
Ovo je recept, koji ja najviše koristim :) Narodni recept za lječenje boli u uhu Ubrati biljku Čuvar kuće, te njezine listove iscijediti na vaticu. Staviti u uho. Tri puta dnevno promijeniti vaticu. Jednostavan recept koji pomaže kod neugodne boli
…prikaži još!odne boli u uhu, koja se najčešće javlja u ljetnim mjesecima.
Lijep pozdrav
Ovo vam je recept za pripravu napitka koji pomaže u popravljanju krvne slike. Ja sam ga koristila i meni je pomoglo, recept vam objavljujem možda nekom i zatreba a možda i osvojim ovu prekrasnu knjigu koju bih rado željela imati.
…prikaži još!.
Sastojci:
2 litre crnog vina
200 grama meda
100 grama svježeg lista koprive
100 grama svježeg lista divlje kupine
Priprema:
Vino, list kupine i koprive izmiješajte. Ostavite da stoji 24 sata, zatim procijedite i stavite na peć da se kuha. Dodajte med, kad primijetite da počne proključavati skinite sa peći.Ostavite da se ohladi zatim stavite u bocu. Držati u frižideru i svako jutro popiti po jednu čašicu na prazan želudac! lijep je okus, može se piti:)
Prirodni lijek protiv ISPADANJA KOSE U 3 litre proključale vode staviti mješavinu od po 20 g hrastove kore,hrastovih listova i koprive(cijele biljke),kuhati poklopljeno 2 minute i ohladiti poklopljeno.Hladnu tekućinu preliti u tamnu bocu i začepljenu držati na hladnom mjestu. Uvečer,prije
…prikaži još!e spavanja,korijen kose jako namočiti i istrljati rakijom lozovačom,a zatim namočiti i izmasirati preporučenim čajem.
evo da i ja dam svoj cudotvorni prirodni lijek. eto prije jedno 6 godina moja mama je dosla kuci s flekama na glavi velicine kovanice od 5 kuna, na tom mjestu nije bilo kose i tako na vecini glave. mi
…prikaži još! smo se jako ostrasili da nema rak, medutim ona se je s arfom deobadom pospricala i kako je prala nanesla si po kosi s rukama. nista posto je moja mama jako zaljubljenau prirodne trave i u prirodne ljekove isla je u knjigu od Marije Treben po recept protiv otpadanja kose, ovako je bio recept. par listova oraha, par listova koprive i listovi bazge. to se kuha jedno 15 min i onda se moci po kosi cesto puta na dan. i eto na kraju kad smo vidili da joj kosa ponovo raste bili smo happy. volim biljke i volim pripavljati recepte za svoju kucnu ljekarnu.
"The biggest drug dealers have PhDs!", misleći pritom na farmaceutske kompanije. Koliko god priznajem znanost i tehnologiju, toliko priznajem i prirodnu medicinu i ljekovite pripravke. Uvjerila sam se na vlastitoj koži kako je samo potrebno pronaći ono što vam od
…prikaži još! prirodnih pripravaka odgovara da bi se izliječili. Kada su svi antibiotici zakazali, dokazao se prirodni antibiotik Citrofit (ekstrakt sjemenki grejpa) ili suhe smokve u maslinovom ulju kao odlična borba protiv gastritisa. Čajevi su kategorija za sebe! Knjigu bih rado imala, jer nastojim dokazati i ljudima oko sebe da se u prirodi može pronaći nešto što će baš vama odgovarati. :)
za svaku bolest koja nas snađe u pripodi postoji biljka to je krasno znati a još bolje primjenjvati. voljela bih posjedovati knjigu uz koju bi to bilo moguće ... moj recept koji odnedavno koristim je čaj od maslinova lišća a
…prikaži još!a a pomaže ubiti sve mikrorganizme u
našem tjelu...znači pomaže kod upala,herpesa...
jedino je bitno da se priprema na malo drugačiji način od večine čajeva.
u litri vode prokuha se 10g osušenih listova najviše 3 minute te se ostavi poklopljeno stajati 10-15 min.
ne duže i pije se u gutljajima, ili topao ili hladan ali ne ostavlja se dugo stajati.
završit ću sa izrekom jednog agronoma...kada prođeš pored masline pokloni joj se.
Otkad znam za sebe, mama koristi prirodne lijekove i što više izbjegava tablete. Uvijek ima dobrih savjeta kako se što više posvetiti prirodi i na taj način zapravo ozdravljati bez tableta. Poznato je da svaka tableta, koliko god nećemu koristila,
…prikaži još! šteti nećemu drugom u vašem tijelu. Stoga bi svakomu preporučila da se posveti prirodnom liječenju. Ne samo da je dobro za određeni problem, nego i za cijeli organizam. Meni osobno najbolji lijek, kod prehlade, je hren - nariban, kuhan u mlijeku ili pomiješan s medom.
Ove godine sam otkrila macerate gospine trave u maslinovom ulju, valjda se to tako kaže,i koristit ću ih vjerojatno zauvijek. Na godišnjem odmoru dobila sam neku nepoznatu kožnu bolest, čudan osip koji se raširio po cijelom tijelu. Stanodavka mi je
…prikaži još!i je ponudila gospinu travu u maslinovom ulju, da redovito time mažem. Osip je bio gadan, ali meni se nije
dalo uzimati skupe pripravke u ljekarni. I nakon par dana mazanja s maceratom koji mi je dala gazdarica osip se povukao
sam od sebe. Ttada sam doznala da je moguće mnoge bolesti izliječiti uljnim maceratima. Na sajmu sam za sitne novce,
skromnih 30-ak kuna, kupila kremicu balzam od gospine trave u maslinovom ulju od domaćeg proizvođača,
koji kvalitetom konkurira najboljim tzv. "prirodnim" i preskupim proizvodima. Bravo za prirodu! Ova knjiga jako bi me obradovala.
Prirodni savjeti za liječenje bolesti
Komentari 70
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.