Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Sve što je od prirode i od Boga dano ne može se porediti sa čisto kemijom. Treba znati što i kako iskoristiti. Ljudi su previše napustili prirodu što je tužno.
Meni fascinantno je sok od bazginih bobica. Bazgine bobice su same po sebi otrovne, no kada se od njih napravi sok po određenim postupcima tada je to nešto najbolje za krvnu sliku. Ja sam imala problema sa željezom, skoro slabokrvna,
…prikaži još! no otkada pijem ovaj sok sada ne samo da mi je dobro nego mogu i dobrovoljno darivati krv koliko mi je razina željeza porasla...Toliko sam sretna...sve što je od prirode ne može se mjeriti sa umjetnim...nikada. Odlično bi bilo imati ovu knjigu, sigurno se mnogo prirodnih bogatstva krije u njoj...!
Ljekovito bilje-veliko polje-cudesan svijet majke prirode koliko nauka bila na prvom mjestu-tako su nas ucili -zbog slabe komunikacije i bijega od prirode-sada joj se sami vracamo na razne nacine.trazeci spas od urbanog nacina zivota. Prirodni ljekovi -su nezamjenjivi-nisu stetni mogu
…prikaži još!u samo pomoci
pr.caj od melise popiti kad imate osjecaj uznemirenosti,
caj od mente-popiti za nervozan zeludac,
nekolko zrnca kumine stavite u usta i za 20min spas mukama( u slucaju problem sa varenjem hrane )-nece vam trebat Coca -Cola, soda-voda i dr.gazirani napitci.
Mislim da je ovo dovoljno da pocnete razmisljat o odobrobiti ljekovitog bilja.
U tom smislu bas bi zeljela da prosirim moja znanja u vezi recepata- i radujem se takvoj knjizi-
Zeljela bi upoznati i samog autora licno-sigurno jako voli ljekovito bilje cim mu je posvetio toliko truda i vremena.
Moja majka uziva skupljajuci ljekovito bilje pomaze drugim ljudima i u tome nalazi svoju srecu.
Moram priznati da nisam uvijak voljna da oprobam njene pripravke-gledacu to da popravim.
stete od prirodnih ljekova nema-koristeci prirodne pripravke samo smo jaci!!!
Kod liječenja bolesti prirodnim putem većina ljudi koristi najčešće prirodne čajeve, uvarke i sl. Tako je npr. kadulja poznata kao "kraljica ljekovitog bilja". Latinsko ime salvia dobila je od riječi salvare što znači spasiti ili izliječiti. Postoji i izreka "Cur
…prikaži još! morietur homo, cui salvia crescit in horto?" ili u slobodnom prijevodu "Zašto bi umro čovjek koji u svom vrtu ima kadulju?" :))
Prirodu i njezine darove treba poznavati i voljeti, vjerovati u njezinu moć i ljekovite biljke zasigurno mogu ako ne otkloniti onda ublažiti gotovo sve čovjekove zdravstvene tegobe.
Najčešće koristim gospinu travu.Osušenu za čaj.Jednu čajnu žličicu osušenog lista i cvijeta gospine trave preliti sa 2,5 decilitra kipuće vode.Odličan napitak za tmurne jesenske dane koji nas nakon prekrasnih sunčanih bace u depresiju.Učinak je još bolji kad ju sama uberem
…prikaži još! i osušim:)Ulje od gospine trave je lako napraviti.U jednu staklenu bocu stavi se cvijet i lišće i prelije se maslinovim uljem(domaćim).Tako stoji oko 40 dana na suncu s tim da treba povremeno promućkati.Sve se procijedi kroz gazu i dobijemo ulje crvene boje koje se koristi kod opeklina,raznih kožnih oštećenja,masažu,reumatska oboljenja... Svatko bi doma trebao imati bočicu ovog prekrasnog i ljekovitog ulja ili bar čaj;)
Priroda je život i iz prirode čovjek crpi sva njena blaga među koje ubrajamo i ljekovite biljke potrebne čovjeku da se obrani od bolesti i izliječi, ali s druge strane čovjek ne uzvraća prirodi kako bi trebao. Umjesto da bude
…prikaži još! zahvalan prirodi za sve što mu je pružila, on je uništava. Mislim da bi čovjek trebao isto tako uzvratiti prirodi, sačuvati je i bolje se odnositi prema njoj nego što to čini i priroda će mu biti zahvalna na tome.
za svaku bolest koja nas snađe u pripodi postoji biljka to je krasno znati a još bolje primjenjvati. voljela bih posjedovati knjigu uz koju bi to bilo moguće ... moj recept koji odnedavno koristim je čaj od maslinova lišća a
…prikaži još!a a pomaže ubiti sve mikrorganizme u
našem tjelu...znači pomaže kod upala,herpesa...
jedino je bitno da se priprema na malo drugačiji način od večine čajeva.
u litri vode prokuha se 10g osušenih listova najviše 3 minute te se ostavi poklopljeno stajati 10-15 min.
ne duže i pije se u gutljajima, ili topao ili hladan ali ne ostavlja se dugo stajati.
završit ću sa izrekom jednog agronoma...kada prođeš pored masline pokloni joj se.
ovo knjiga je definitivno nešto što bi htjela imati u svojoj kućnoj biblioteci,prvenstveno zato što se u današnje vrijeme čovjek sve više treba okrenuti prirodi i njenim blagodatima posebice što je zdravlja tiče. postoje brojni prirodni recepti koje koristim što
…prikaži još!to je moguće više,ali jedan od njih me riješio dugogodišnjeg problema s anemijom (manjkom željeza u krvi).godinama sam pila tablete i uništavala želudac,ali kad sam mjesec dana svaki dan jela po žlicu kaše (naribana mrkva,cikla,jabuka,med i limun) željezo mi se popravilo i energija mi se vratila.danas više nemam tih problema ali s vremena na vrijeme opet napravim tu kombinaciju jer je puna vitamina i hranjivih sastojaka i zahvaljujući njoj izbjegnem sve zimske prehlade i gripe,ojačam imunitet i pucam od zdravlja...
Prirodni savjeti za liječenje bolesti
Komentari 70
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.