Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Nedavno sam gledala p Juru na TV i stvarno poželila njegovu knjigu, naravno nisam ju dobila preko TV, a vjerojatno neću ni sada. Ali nema veze zato vam pišem da ponekad objavite pokoji recept iz njegove knjige. Ja osobno imam
…prikaži još! problema sa živcima i slabost u glavi praćena vrtoglavicama. Pa barem da pokoji recept propčitamo bilo bi super. Inače od prirodnih lijekova korisim čajeve od šipka i kamilice, brusnice, i jako su dobre kapi propolisa. POZDRAV
evo nekoliko mojih najboljih prirodnih recepata- 1. -Za podizanje imuniteta kroz razdoblje viroza i grpa radimo tako da prošpinamo šećer i na njega umješamo med i limunov sok i sve skupa zalijemo kipućim čajem od kamilice i popijemo 3* dnevno
…prikaži još!o po pola šalice čaja i naravno puno tekučine tokom dana ili čaja ili vode ali ovo je postupak za koktel koji ja osobno pijem 3 puta dnevno bez obzira na tekučinu koju uzimam tokom dana. 2.-kod nadutosti stomaka čaj od nane,majčine dušice i tucanog kima.Jednu kašičicu ove smjese sipati u čašu vrele vode.Poklopiti da osdstoji 10- tak minuta i piti svaki ldan između obroka.Dana 2-3 šolje biti će dovoljne.Nekad je dovoljan samo čaj od kamilice i sve bude u redu.Zatim su tu i sjemenke kima,komorača i anisa,istucaju se i poslije obilnog jela može se sažvakati jedan prstohvat ovel smjese,ili napraviti tinkturu(votka)od iste smjese i piti po malu čašicu po potrebi.Zatim čaj od lipe i lavande isti dijelovi,čaj treba da se ohladi i pije zaslađen lipovim medom.A neko će probati sa čašom jogurta. 3.-protiv depresije ; Imate problema sa depresijom,kratko jasno,nemojte se više mučiti,i sebe i druge.Lijek je u ljekovitim travama.Ovaj recept bi trebao da vam pomogne,što se duže pije to bolje djeluje.Pije se u gutljajima.Ovako ide:uzmu se isti dijelovi matičnjaka(limunčić),verema i kantariona žutog.Te smjese se uzme jedna supena kašika i sipa u šolju već prokuhane vode.Poklopiti i ostaviti da se umlaći.Najbolje je čaj piti uveće ili pred spavanje . 4.- za ciscenje jetre -Pripremite sok od 10 kg oprane, ali neoguljene crne rotkvice. Od toga ćete dobiti otprilike 3 l soka. Pospremite sok u frižider. 5.-protiv zujanja u usima ;
1. Mekinja 3 kašike,pola kašike pelina i jedna kašika latica crvenih ruža(u bilo kojem stanju).Pomiješati i staviti u 3 dcl crnog vina.Staviti na vatru da provri,ocijediti i onaj talog zamotati u suhu krpu ili gazu i onako vrelo privezati za uho.Od ovog zujanje prolazi. 2. Umoči komadić vate u bademovo ulje i stavi u uho.Ovo se ponavlja sve dok zujanje ne prođe. 3.Kome je ovo gore sve bez veze može posegnuti za švedskom grančicom.Namočiti malo na vatu i staviti u uho,a drugom suhom vatom zatvoriti ušnu duplju.Švedska grančica je lijek lza razne tegobe. 6.-za topljenje cisti ; Ciste može da topi i sok od žita.Vidio sam mnogo prirodnih lijekova za topljenje cisti,a evo jedan za koji sam nedavno saznao.Radi se o sok od listova žitarica.Uzeti mladih zelenih listova žita ,samljeti i iscijediti sok.sok stavljati u kocke lza led i zamrznuti.Potrebno je da imate 72 kocke,koje biste potrošili svaki dan po jednu.Ujutro jednu kocku staviti u čašu s vodom,kada se istopi popiti.U žitu ima mnogo vitamina , aminokiselina,minerala...Ovako se tope ciste na jajnicima i bubrezima.A sok je dobar i za druge organe.Ako nije sezona žita,možete u gajbi ,u kući na sunčanoj strani,posijati žito i čekati da poraste otprilike visine do 15 cm... evo ovo su moji najjbolji nisam se mogla odluciti za jedan pa sam vam napisala ih nekoliko!
Konačno je došlo doba da se ljudi sve više okreću prirodi, žalosno je samo što nam sada priroda baš i nije darežljiva kao nekada jer smo je mi ljudi okrenuli protiv sebe. Nekako uvijek radije probam nešto lječiti na prirodan
…prikaži još!n način, pa ako zaista baš i neide (što je rijetkost) onda se prepuštam medicini.
Kod nas se koristi sve što imamo, sušimo koprive za čaj, a najviše koristimo recept protiv opadanja kose na način da korjenje koprive sušimo, zatim stavimo u staklenku napunjenu vodom da odstoji, te nakon 7 dana time peremo kosu. Zaista je spas.
Ne tako davno imala sam često problema s infekcijama mjehura koje je izliječio čaj od peršina.Čaj ima jaaaako ružan okus ali zato jako dobro liječi!Još jedan prirodan lijek koji često koristim u slučaju glavobolje,prije spavanja pojedem krastavac i ujutro se
…prikaži još! budim odmorna i bez boli.Dok sam pila razne lijekove znalo se dogoditi da me glavobolja drži budnom cijelu noć a i sutradan.
Ljekarušu bi zaista htjela osvojiti jer mislim da se takva knjiga treba naći u svačijoj biblioteci!
Moj provjereni recept je recept za grlobolju i "grebanje" u grlu. U šalicu ugrijanog mlijeka stavi se žličica do dvije meda, i pije toplo. Obožavam to piti, i stvarno djeluje. Za bol u uhu koristi se iscjedak iz lista čuvarkuće.
…prikaži još!.
Za jačanje imuniteta, čaj od šipka.
Za ispiranje nadraženog oka, mlaki čaj od kamilice, a volim ju piti i za puštanje.
Ne znam puno o prirodnom liječenju, ali bih voljela saznati, osobito danas, kad je sve puno umjetnih i štetnih sastojaka. Bože sačuvaj.
U posljednje vrijeme sve više koristim med i cimet kao dodatak svojj prehrani i kao lijek za ublažavanje mnogih tegoba. Osim što je ova kombinacija jako ukusna, djelotovorna je u mnogim situacijama. Pogodna je i za djecu jer ima prihvatljiv
…prikaži još! okus što je u liječenju djece jako važno. Evo neki provjereni savjeti:
-osobe koje boluju od artiritisa mogu ujutro i navečer uzeti jednu šalicu vruće vode sa dvije žlice meda i jednom malom čajnom žlicom cimetovog praha,
- dnevna upotreba meda i cimetovog praha jača imunološki sistem i štiti tijelo od bakterija i napada virusa,
- ecemi, lišajevi te sve vrste kožnih infekcija se liječe primjenom meda i cimetovog praha u jednakim dijelovima na oboljela mjesta,
- Svako jutro, pola sata prije doručka, na prazan želudac i navečer prije spavanja popiti 2 žlice meda i 1 čajnu žlicu cimetovog praha prokuhano u jednoj šalici vode.
Ako se uzima redovno, smanjuje težinu .
- Popiti dvije žlice cimetovog praha i jednu čajnu žlicu meda u čaši mlake vode.
To uništava klice u mokraćnom mjehuru
- Napraviti masu od jedne čajne žlice cimetovog praha i pet čajnih žlica meda te staviti na bolni zub. Ovo možete ponavljati 3 puta dnevno dok vam traje zubobolja,
- oni koji pate od uobičajenih ili ozbiljnih prehlada trebaju uzeti 3 dana po jednu žlicu mlakog meda sa čajne žlice cimetovog praha dnevno,
- Napraviti masu od meda i cimetovog praha i mazati na kruh umjesto želea ili marmelade i jesti redovno za doručak.
To smanjuje kolesterol u arterijama i spašava pacijenta od srčanog udara,
-
Nekoliko stvari koje meni uvijek pomognu: na malu ranu kapnuti dvije tri kapi propolisa pomješanoga sa medicinskim alkoholom, protiv grlobolje karamelizirati šećer a potom ga zaliti mlijekom dok se ne istopi i popiti (i fino je)... kurije oči izlječite tako
…prikaži još! da na gazu stavite rakiju, med i svinjsku mast i ostavite preko noći, kod temperature čarape natopite octom i obujte ili u čarape stavite polovice krumpira. Oni koji imaju probleme s astmom ili otežano dišu u vrijeme alergija trebaju piti čaj od ljuske crvenog luka nekoliko dana za redom... I za kraj kad vam dođe kolegica na kavu popite jednu čašicu domaćeg bakinog višnjevca ili orahovca, za dobro raspoloženje :))
Moja mama u zadnjih par godina sama sprema raznorazne domaće "lijekove" (pripravke). Čajevi od osušenih biljaka (kopriva, metvica, kamilica i brojne druge) su odlični za brojne tegobe. A od ove godine mama je krenula i u "proizvodnju" domaće masti od
…prikaži još! nevena koja zaista pomaže za gotovo sve kožne tegobe :)
Ovo vam je recept za pripravu napitka koji pomaže u popravljanju krvne slike. Ja sam ga koristila i meni je pomoglo, recept vam objavljujem možda nekom i zatreba a možda i osvojim ovu prekrasnu knjigu koju bih rado željela imati.
…prikaži još!.
Sastojci:
2 litre crnog vina
200 grama meda
100 grama svježeg lista koprive
100 grama svježeg lista divlje kupine
Priprema:
Vino, list kupine i koprive izmiješajte. Ostavite da stoji 24 sata, zatim procijedite i stavite na peć da se kuha. Dodajte med, kad primijetite da počne proključavati skinite sa peći.Ostavite da se ohladi zatim stavite u bocu. Držati u frižideru i svako jutro popiti po jednu čašicu na prazan želudac! lijep je okus, može se piti:)
svakako se svaki put oduševim kad pročitam neki novi recept ili nečije oduševljenje sa učinkovitošću nekog pripravka, onda krenem ispisivati recept, popišem sve sastojke, krenem u biljnu ljekarnu po razno razna ulja, čajeve, onda ne nađem sve na jednom mjestu,
…prikaži još! pa poslije zaboravim kupiti to kaj mi je falilo, i naravno, niš od pripreme pripravka. Pogađate, ja bih bila idealna osoba za dobivanje knjige _svi recepti na jednom mjestu, pa samo lista, listam....
bas me je sram neznam niti jedan prirodni recept za napisati,a protiv "kemije" sam pa kad mi djecu ili nas nesto zaboli odem kod naseg travara..a imati takvu knjigu bi bilo jako jako korisno....i zato zelim srecu curkama koje su
…prikaži još! napisale svoje recepte i time usle u "kolo srece" :-)
Ovo je također još jedan recept koji često koristim za ZAŠTITU KOŽE OD SUNCA I ULTRAVIOLETNIH ZRAKA.Koristi se emulzija što se priprema od 1/4 litre maslinova ulja i 1/4 litre octa od crnog vina.Ulje i ocat se jako promućkaju.Prije sunčanja
…prikaži još! tijelo namazati emulzijom i jako utrljati.Međutim, i dalje je potrebno postupno se sunčati.OPEKOTINE OD SUNCA liječe se laganim mazanjem ovim uljnim melemom ili kantarion uljem.
Prirodni lijek protiv astme kojeg svakodnevno konzumiram: 250 g meda pomiješati sa 250 g čajnog maslaca. U to dodati 3-4 žlice naribanog hrena (miješati smjesu 30 minuta). Uzimati tri puta dnevno po jednu malu žličicu.
Prirodni lijek protiv anemije: U 2 litre crnog vina staviti 200 g suhog lišća koprive, ubrane u proljeće. Ostaviti da 24 sata odstoji. Nakon 24 sata vino je već za upotrebi i može se piti. Piti po jednu malu čašicu
…prikaži još! natašte ujutro i navečer prije spavanja.
Lijek protiv kašlja: 150 g voćnog soka, 150 g sirupa od bazgovog ploda i 150 g lipovog čaja. Sve zajedno neka provrije. Potom dodati žlicu meda. Piti toplo više puta dnevno po manju šalicu.
Prirodni lijek protiv ispadanja kose: Žumanjak jednog jajeta miješati dok ne postane pjenast, zatim dodati 1 žlicu ruma i 1 žlicu ricinusova ulja. Ovim lijekom treba masirati korijen vlasi i tjeme. Kada je kosa dobro izmasirana, povezati glavu toplim rupcem.
…prikaži još! Smjesu ostaviti na glavi 3-6 sati, ali još je bolje ako se ostavi preko noći. Ujutro kosu isprati sa žumanjkom. U zadnju vodu dodati sok od pola limuna. Ovu kuru ponavljati jednom tjedno sve dok korijen kose potpuno ne ozdravi.
Prirodni lijek za poboljšanje vida: Nasjeckati peršinov list na sitno i skuhati čaj od 1 žlice osušenog lista u 2 -3 dl vode, kuhati 2 minute. Piti dulje vrijeme jednu do dvije šalice dnevno.
Prirodni lijek protiv ISPADANJA KOSE U 3 litre proključale vode staviti mješavinu od po 20 g hrastove kore,hrastovih listova i koprive(cijele biljke),kuhati poklopljeno 2 minute i ohladiti poklopljeno.Hladnu tekućinu preliti u tamnu bocu i začepljenu držati na hladnom mjestu. Uvečer,prije
…prikaži još!e spavanja,korijen kose jako namočiti i istrljati rakijom lozovačom,a zatim namočiti i izmasirati preporučenim čajem.
KAKO SAČUVATI ZDRAVE OČI I DOBAR VID Jedan dan jesti 250 g naribane mrkve zaslađene medom ili šećerom,a drugi dan 250 g medom zaslađenih naribanih kiselih jabuka.U gojaznih osoba to im može zamijeniti jedan obrok. Preporuča se, također, piti umjereno
…prikaži još!no pripremljen čaj od mješavine jednakih količina trava: korijena cikorije(konjogriza),vica(očanice),listova matičnjaka,cvjetova i listova gospine trave.
Piti nezaslađen čaj 3 puta dnevno po 1/2 dl prije i poslije jela.Manje čitati,više šetati na čistom zraku,šumama i livadama,gledajući u zelenilo.
Prirodni savjeti za liječenje bolesti
Komentari 70
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.