Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Osim uobičajenih stvari kao što su štednja vode i energije, briga da se ne stvara nepotrebnan otpad a ono nužno u što većoj mjeri reciklira, kupovanje i potrošnje prema stvarnim potrebama bez gomilanja i bacanja nepotrebnog, od stvari do hrane,
…prikaži još! napravila sam i neke osobne promjene i pomake. Primjetila sam da uz redovne teme na kavama ipak sada češće nego ranije dođu na red i one o prirodi, ekologiji i budućnosti a neke nastojim i sama potaknuti jer je bitno da raste osvještenost. No novost za mene je da sam se potaknuta na razmišljanje vijestima kao što su one o pomoru pčela diljem svijeta izumiranje kojih bi utjecalo na izumiranje flore i faune podsjetila koliko je svaki i najmanji život vrijedan. Često to zaboravimo.
Kao i svi koji brinu o očuvanju prirode pazim na potrošnju struje i vode, što se pozitivno odražava na kućne režije. Već duže vrijeme gasimo svjetla kad napuštamo prostoriju, peremo suđe i veš za vrijeme jeftinije struje, gasimo "stand bay"
…prikaži još! na uređajima. Čistoću doma održavam prirodnim sredstvima te sam postala pravi stručnjak u
upotrebi octa, sode bikarbone, maslinovog ulja za održavanje namještaja i eteričnih ulja za razne situacije. Recikliram otpad te već u kuhinji imam kantu sa odvojenim pretincima. U našem gradu je recikliranje otpada izvrsno riješeno i svi imamo dvije kante, jednu za tzv."organski otpad" od kojeg komunalna tvrtka prizvodi kompost te jednu za ostali otpad. Za ostali otpad postoje vreće (za plastiku, papir, metal i sl.) u koje se također razvrstava otpad te se normalno odlaže uz kantu prilikom odvožnje. No, mislim da je moj najveći doprinos moje dvorište i vrt u kojem koristim prirodni gnoj te prirodna sredstva za zaštitu i rast biljaka. Čitavu zimu hranim ptice koje mi ljeti uljepšavaju ugođaj u dvorištu te "rješavaju" problem kukaca na prirodan način. Također se trudim nabaviti sjeme i sadnice starih sorti povrća i voća kako bih ih jednog dana mogla podijeliti svojim prijateljima i tako ih sačuvati za budućnost.
Kako to da niti jedan od dobitnika nagrada nije podijelio svoj kometar kao i svi mi nego su samo poslali mail vama!!?? Niti jedno korisničko ime s tim imenima koje ste objavili nije napisalo komentar među ostalih 42... Jako se
…prikaži još! lijepo reklamirate!!!
Dragi EkoCircle, u tekstu su pravila jasno napisana. Ovaj nagradni natječaj nije išao preko komentara nego slanjem svoje priče na e-mail adresu. Pozdrav od Zdrave Krave
Odabrani eko junaci!
Komentari 44
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.