Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Obožavam one rijetke trenutke istinskog opuštanja, njegovanja i duše i tijela. Kućni wellness doživljavam kao prijeku potrebu jer mi malo što u tako kratkom vremenu uspijeva napuniti baterije. 2-3 puta mjesečno si napunim kadu, ulijem njegujućeg ulja, upalim si mirisne
…prikaži još! svijeće oko kade i pustim neku finu glazbicu. Kasnije se zavučem pod dekicu, pripremim si zeleni čaj sa svježe naribanim đumbirom i keksiće te uz kvalitetnu knjigu svome srcu osiguram nekoliko veselih otkucaja. :)
opuštam se tako da namjerno preusmjerim negativne misli u pozitivne,da duboko i polako dišem i osvjestim sadašnji trenutak,onaj u kojem ne postoji ni prošlost ni budućnost.Također izrazim zahvalnost za sve što imam i što živim.To me uvijek umiri i opusti.
Pidzama/trenirka, kava/caj, knjiga/laptop, lagana glazba u pozadini. Ovo je obris tih dragocjenih trenutaka samoce, podlijeze varijacijama na temu. Uglavnom pravim slastice, nekad se informiram o necem novom, nekad se okusam u raznim rukotvorinama... Vrijeme u okviru kojeg bas nista ne
…prikaži još!e moram, ali cinim ono sto me veseli, a za sto cesto nedostaje vremena. Majstor zna uzivati bez velikih novaca stvarajuci sitna zadovoljstva...i u samoci pronalaziti najbolje u sebi - za sebe i druge. :)
Pošto sam srednjoškolka a još k tome i maturantica, moji ritualni uživanja nisu nekakvo dugo sjedenje i ljenčarenje, već kratke, ali slatke stvari, poput polu-satne kave s prijateljima nakon nastave ili trenutak kad uhvatiš vremena da pogledaš epizodu omiljene serije
…prikaži još! :) Uostalom, u današnjem svijetu u kojem je sve užurbano i ni za što nemamo dovoljno vremena mislim da je prava dragocjenost uhvatiti sat vremena dnevno za sebe i svoje interese te da je to ono što nas održava živima i sretnima.
Obozavam sjediti na balkonu u svojoj relax stolici s knjigom u ruci, na stolu kava i cedevita u čaši. Dovoljno je izgubiti se u tom svijetu i zaboraviti na stvarni svijet i opustiti se.
Moj mali ritual počinje ujutro kad zavjese nestanu na prozoru i u sobu uđe zraka sunca. Ona mi stavlja osmjeh na lice. Ustajem. Pravim čaj. Šalica na Štrumpfetu već čeka topli napitak. Dan je tek počeo. Miris čaja ispunjava sobu.
…prikaži još! Uzimam čaj i gledam kroz prozor. Stabla su gola, vjetar ih vija. U sobi je ugodno toplo. Pijem čaj. Topli napitak teče niz grlo. Duša je dobila krila, sanjari o ljubavi i miru. Tišina je posvuda. Čaj potiče utjehu. Nisam sama, slatka toplina pravi mi društvo.
Wow, prije kojih mjesec dana prekopala sam sve bookshopove u potrazi za knjigom o hyggeu i eto je sada, divno <3 Znate, sretna sam što živim u mjestu gdje si mogu priuštiti imati vrt. Mala je to zelena oaza posred
…prikaži još! koje raste prekrasna magnolija, godina ima koliko i ja. Ispod njene višebojne krošnje - mali stol, udobna klupica i ja. Uglavnom s knjigom i jastukom, a kada malo zahladi, oboružana toplom dekom. Najljepši je trenutak kad među naborima osjetim meškoljenje pa proviri mačja njuškica :)
Kao mama koja je još uvijek na porodiljnom nemam vremena za nikakve rituale, nažalost. Ali najdraže mi je kad mi curica dotrči u zagrljaj i kaže mi da me voli...to su mi najdraži trenuci u danu.
Moji rituali uživanja u životu povezani su sa zdravom hranom tijekom godišnjih doba. :) Proljetni ritual je pravljenje krumpiruše koju obožavam jesti. Ne moram paziti da ću se udebljati jer ću na svježem zraku trčati i izbaciti iz sebe sve
…prikaži još!e negativnosti.
Ljeti mi je ritual pripremanje laganih namirnica koje uzgajam u vrtu. Obožavam tikvice.
Jesenski ritual je pravljenje prirodnih sokića za jačanje imuniteta kako ne bih postala bolesna.
Zimski je najbolji - jedenje domaćeg kulena i ajvara.
Moj mali ritual uživanja počinje navečer, kada obavim sve poslove, uspavam dijete, muž ide spavati, a ja sebi skuham čaj od kamilice, uzmem dobru knjigu i par kolačića te se zavalim u kauč pokrivena dekicom. To je vrijeme samo za
…prikaži još! mene i pomaže mi da se opustim prije spavanja, a samim time utječe i na moj sutrašnji dan. I tako svaku noć :)
Radim stresan posao, s brojevima i novcem, i taj tempo je išao dok se nije odrazio na moje zdravlje. To je bio signal da usporim, zastanem i proniknem u sebe te da shvatim kako stvari koje su mi se činile
…prikaži još!e bitne zapravo su nebitne. Živim na selu i počela sam cijeniti prednosti da imam mogućnost za uzgoj povrća iz vlastitog vrta. Taj dodir sa zemljom kao da me puni energijom i iscjeljuje, a ukusno domaće neprskano povrće samo je dodatni plus. Najvažnije je ne izgubiti kontakt s prirodom.
Na prvom mjestu su mi ljudi pa stvari, a pomoću stvari dolazim do ljudi ... komuniciram i često zovem i pišem onima koje volim- svaki dan nekome ...i uživam u porukama i sličicama...idem na kavu sa kolegicama ili kolegama- svaki
…prikaži još! put drugim...šetam s prijateljima...subotom ujutro uživam na kavi ...i uvijek se smijem...glasno na sve riječi...izgovorene, pročitane ili poslušane...smijem se i dok ovo pišem...pogotovo sada kada su dani da se bude dobar...i opraštam...neograničeno ...jer volim...
Moji ritali opuštanja su duboka meditacija svako juro i svaku večer,a također i topla kupka sa šakom morske soli i par kapi lavande,ali definitivno,definitivno najdraže mi je obući trenirku i otići trčati na Bundek.To su mi savršeni trenuci opuštanja i
…prikaži još! istovremeno punjenja baterija.Trčim po Bundeku potpuno sama,osluškujem udaranje tenisica o stazu,osluškujem pjev ptica,koncentriram se na udah i izdah i osluškujem kucanje srca.Osvjestim taj sadašnji trenutak u potpunosti.Na kraju zagrlim drvo .
Hygge je dokaz da zivot i sreću čine male stvari i da treba uživati u ugodnim trenutcima onakvim kakvi jesu.Hygge je za mene kad vikendom gledam dobar film i znam da ne moram ujutro rano na posao ili kada čitam
…prikaži još! knjigu zamotana u toplu deku sa šalicom čaja u ruci i još mnogo toga sitnog svakodnevnog kao na primjer kada lijepo serviram stol za svoju obitelj i stavim cvijeće. Također poseban hygge je ispijanje kavice s mog balkona s pogledom na more.
U današnje vrijeme puno stresa i nedostatka vremena potrebno je opustiti se i posvetiti malo vremena sebi. Povremeno nakon povratka s posla odvojim 20-ak minuta i posvetim se meditiranju. Jednostavno zatvorim oči, usredotočim se na disanje i ne pokušavam razmišljati
…prikaži još!i ni o čemu, jednostavno pustim sve brige i probleme. Ako imam malo više vremena napravim si toplu, mirisnu kupku punu pjene i opuštam se uz slušanje omiljene glazbe.
Moj dan počinje ritualom ispijanja kave na balkonu, sama, na svježem zraku, ranom zorom, bez obzira kakvo vrijeme bilo vani.. svaka vremenska prognoza ima svoje čari, a upravo ranim jutrom najviše volim uživati u njima. .. kasnije, kada se dan
…prikaži još!n zakotrlja manje pažnje mogu istinski pridodati sebi, ali nastojim i te kratke pauze iskoristiti bas onako kako ja volim i kako meni najviše odgovara, u udobnosti svog doma, sa onima koje volim i tamo gdje volim biti..
S obzirom da sam studentica i zivim s 3 muska cimera ( ne pitajte me kako) meni trenutci opustanja dobro dodju. Vecinom je to kupka s svjecama kada nema deckiju ili su otisli doma. Citam knjige, pa me onda nista
…prikaži još!a ne pitaju i ne zovu. :D
Takodjer volim si skuhati nesto posebno pa se tako opustam, ili odem volontirati pa dusu odmorim.
Ali u vecini slucajeva, nema mira i opustanja :D
Nedavno sam pročitala knjigu "Čarolija pospremanja...", a ovo se čini kao sljedeći korak. Nisam sigurna jesam li dobro zasad shvatila bit, ali evo, u posljednje vrijeme, što god radila, palim mirisnu svijeću i puštam laganu muziku u pozadini pa sve
…prikaži još! nekako dobije jednu novu, ugodniju, dimenziju.
Darujemo novi hit: "Hygge - sretan život na danski način"!
Komentari 24
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.