Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Na prvom mjestu su mi ljudi pa stvari, a pomoću stvari dolazim do ljudi ... komuniciram i često zovem i pišem onima koje volim- svaki dan nekome ...i uživam u porukama i sličicama...idem na kavu sa kolegicama ili kolegama- svaki
…prikaži još! put drugim...šetam s prijateljima...subotom ujutro uživam na kavi ...i uvijek se smijem...glasno na sve riječi...izgovorene, pročitane ili poslušane...smijem se i dok ovo pišem...pogotovo sada kada su dani da se bude dobar...i opraštam...neograničeno ...jer volim...
Moj mali ritual je setnja sumom sa svojim muzem i djetetom. Sami, uzivamo u prirodi, zajednistvu, ljepoti oko nas. Disemo punim plucima. Ne nosimo mobitele. Tih dva, tri sata postojimo samo mi.
Nedavno sam pročitala knjigu "Čarolija pospremanja...", a ovo se čini kao sljedeći korak. Nisam sigurna jesam li dobro zasad shvatila bit, ali evo, u posljednje vrijeme, što god radila, palim mirisnu svijeću i puštam laganu muziku u pozadini pa sve
…prikaži još! nekako dobije jednu novu, ugodniju, dimenziju.
Moj mali ritual uživanja počinje navečer, kada obavim sve poslove, uspavam dijete, muž ide spavati, a ja sebi skuham čaj od kamilice, uzmem dobru knjigu i par kolačića te se zavalim u kauč pokrivena dekicom. To je vrijeme samo za
…prikaži još! mene i pomaže mi da se opustim prije spavanja, a samim time utječe i na moj sutrašnji dan. I tako svaku noć :)
Moj dan počinje ritualom ispijanja kave na balkonu, sama, na svježem zraku, ranom zorom, bez obzira kakvo vrijeme bilo vani.. svaka vremenska prognoza ima svoje čari, a upravo ranim jutrom najviše volim uživati u njima. .. kasnije, kada se dan
…prikaži još!n zakotrlja manje pažnje mogu istinski pridodati sebi, ali nastojim i te kratke pauze iskoristiti bas onako kako ja volim i kako meni najviše odgovara, u udobnosti svog doma, sa onima koje volim i tamo gdje volim biti..
Obožavam one rijetke trenutke istinskog opuštanja, njegovanja i duše i tijela. Kućni wellness doživljavam kao prijeku potrebu jer mi malo što u tako kratkom vremenu uspijeva napuniti baterije. 2-3 puta mjesečno si napunim kadu, ulijem njegujućeg ulja, upalim si mirisne
…prikaži još! svijeće oko kade i pustim neku finu glazbicu. Kasnije se zavučem pod dekicu, pripremim si zeleni čaj sa svježe naribanim đumbirom i keksiće te uz kvalitetnu knjigu svome srcu osiguram nekoliko veselih otkucaja. :)
Obozavam sjediti na balkonu u svojoj relax stolici s knjigom u ruci, na stolu kava i cedevita u čaši. Dovoljno je izgubiti se u tom svijetu i zaboraviti na stvarni svijet i opustiti se.
Pidzama/trenirka, kava/caj, knjiga/laptop, lagana glazba u pozadini. Ovo je obris tih dragocjenih trenutaka samoce, podlijeze varijacijama na temu. Uglavnom pravim slastice, nekad se informiram o necem novom, nekad se okusam u raznim rukotvorinama... Vrijeme u okviru kojeg bas nista ne
…prikaži još!e moram, ali cinim ono sto me veseli, a za sto cesto nedostaje vremena. Majstor zna uzivati bez velikih novaca stvarajuci sitna zadovoljstva...i u samoci pronalaziti najbolje u sebi - za sebe i druge. :)
Kao mama koja je još uvijek na porodiljnom nemam vremena za nikakve rituale, nažalost. Ali najdraže mi je kad mi curica dotrči u zagrljaj i kaže mi da me voli...to su mi najdraži trenuci u danu.
Hygge je dokaz da zivot i sreću čine male stvari i da treba uživati u ugodnim trenutcima onakvim kakvi jesu.Hygge je za mene kad vikendom gledam dobar film i znam da ne moram ujutro rano na posao ili kada čitam
…prikaži još! knjigu zamotana u toplu deku sa šalicom čaja u ruci i još mnogo toga sitnog svakodnevnog kao na primjer kada lijepo serviram stol za svoju obitelj i stavim cvijeće. Također poseban hygge je ispijanje kavice s mog balkona s pogledom na more.
Treba ovo shvatiti :) Poradila na svom samouzdanju, i osvanula sama sebi u novom izdanju. Iza velikih crnih očiju sada vidim dijete kojem se sviđam od glave do pete. Moja pojava sjaji samo kada moja duša pjeva, i kada moje
…prikaži još!e misli ka dobroti lete..
Svi drugi su zauzeti,
budite ono što stvarno jeste ;)
Moji rituali uživanja u životu povezani su sa zdravom hranom tijekom godišnjih doba. :) Proljetni ritual je pravljenje krumpiruše koju obožavam jesti. Ne moram paziti da ću se udebljati jer ću na svježem zraku trčati i izbaciti iz sebe sve
…prikaži još!e negativnosti.
Ljeti mi je ritual pripremanje laganih namirnica koje uzgajam u vrtu. Obožavam tikvice.
Jesenski ritual je pravljenje prirodnih sokića za jačanje imuniteta kako ne bih postala bolesna.
Zimski je najbolji - jedenje domaćeg kulena i ajvara.
U današnje vrijeme puno stresa i nedostatka vremena potrebno je opustiti se i posvetiti malo vremena sebi. Povremeno nakon povratka s posla odvojim 20-ak minuta i posvetim se meditiranju. Jednostavno zatvorim oči, usredotočim se na disanje i ne pokušavam razmišljati
…prikaži još!i ni o čemu, jednostavno pustim sve brige i probleme. Ako imam malo više vremena napravim si toplu, mirisnu kupku punu pjene i opuštam se uz slušanje omiljene glazbe.
Moji ritali opuštanja su duboka meditacija svako juro i svaku večer,a također i topla kupka sa šakom morske soli i par kapi lavande,ali definitivno,definitivno najdraže mi je obući trenirku i otići trčati na Bundek.To su mi savršeni trenuci opuštanja i
…prikaži još! istovremeno punjenja baterija.Trčim po Bundeku potpuno sama,osluškujem udaranje tenisica o stazu,osluškujem pjev ptica,koncentriram se na udah i izdah i osluškujem kucanje srca.Osvjestim taj sadašnji trenutak u potpunosti.Na kraju zagrlim drvo .
S obzirom da sam studentica i zivim s 3 muska cimera ( ne pitajte me kako) meni trenutci opustanja dobro dodju. Vecinom je to kupka s svjecama kada nema deckiju ili su otisli doma. Citam knjige, pa me onda nista
…prikaži još!a ne pitaju i ne zovu. :D
Takodjer volim si skuhati nesto posebno pa se tako opustam, ili odem volontirati pa dusu odmorim.
Ali u vecini slucajeva, nema mira i opustanja :D
Gledati na svaki dan sa istim žarom i uzbuđenjem i neutaživom željom za istraživanjem, avanturom i rastom. Volim staviti svoje roze naočale i na putu do faksa, posla nositi osmijeh. Na ulici ili u tramvaju ljubazno pomoći potrebitima. Vodim treninge
…prikaži još!e i moram priznati da je jedan od najljepših trenutaka na kraju treninga, navala pozitivne energije i osmijeh na licima vježbača. Volim čitanje knjiga po tramvajima, šetnje po suncu i volim svaki dan ispunjen plesom koji doslovno pokrece moju dusu <3
Volim boravak u prirodi i bavljenje tjelesnom aktivnošću!Zato ove dvije stvari spajam i svakodnevno trčim.Tako moj dan započinje boravkom na svježem zraku,tjelesnom aktivnošću i navalom endorfina.Malo je reći da je ovo idealan početak dana.Raspoloženje mi se podigne,budem opuštena jer sam
…prikaži još! trening odradila i imam cijeli dan za nove radne pobjede i ostvarenje snova!Prijeđeni kilometri,sve bolje prolazno vrijeme-optimizam je ono što time dobijem i znam da sve se može kad se hoće!
Wow, prije kojih mjesec dana prekopala sam sve bookshopove u potrazi za knjigom o hyggeu i eto je sada, divno <3 Znate, sretna sam što živim u mjestu gdje si mogu priuštiti imati vrt. Mala je to zelena oaza posred
…prikaži još! koje raste prekrasna magnolija, godina ima koliko i ja. Ispod njene višebojne krošnje - mali stol, udobna klupica i ja. Uglavnom s knjigom i jastukom, a kada malo zahladi, oboružana toplom dekom. Najljepši je trenutak kad među naborima osjetim meškoljenje pa proviri mačja njuškica :)
Darujemo novi hit: "Hygge - sretan život na danski način"!
Komentari 24
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.