Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
po drugi put sam na ovoj dijeti ....jednom prije 3 godine i sada ponovo i jedina je dijeta poslje koje mi se kile nisu vracale nazad . Prvi put sam sa 84 kg skinula kile na 75kg i odrzavala tu
…prikaži još!u kilazu 2 godine sa variranjem 1-2 kg gore dole a sada sa 76 kg na 68 kg.
U te tri godine krvna slika mi je fantasticna,kolesterol imam po američkim standardima (bolji čak i od europskih) bubrezi ,srce ,jetra rade savršeno ....nijednom nisam ozbiljnije bila bolesna ,prestao mi se pojavljivati herpes koji sam prije ucestalo dobijala po ustima ,licu koži tijela .....nema cak vise ni pojave afti po ustima,kosa mi ne opada nego je gusta i kvalitetna,....redovni sam dobrovoljni davao krvi ,nemam vise prišteva ni akni po lici .
Imam 38 godina i nitko mi ne vjeruje da imam toliko ,cak sam na 20 godišnjici mature dobila komplimen da sam zaustavila vrijeme i da ne strarim.Niti sam umorna ,niti razdražljiva,neugodan zadah se rijesava sa vecim unosom tekucine do 2 l dnevno (sto se i onako preporucuje jer je voda zdrava za organizam bio na dijeti ili ne ) ...a koža nikako ne "smrdi".....Tako da sve ovo sta piše o toj dijeti nije u potpunosti tocno,možda kod nekih pojedinaca tako i djeluje ali kod vecine ne .....
Toplo preporučam ovu dijetu jer jedino na njoj nisi gladan,niti moras brojat kalorije ...mozda prvih par dana napada je za neke grozno ,ali kasnije ide lako ...i da ima slatkoga od drige faze pa na dalje samo sto ne stavlja se šećer nego umjetno sladilo koje i ovako vecina ljudi bez da drže dijetu koriste...
lp :-)
"Osobe na Dukan dijeti su nervoznije, razdražljivije, manje usredotočene (jer su u stalnoj hipoglikemiji – niske razine šećera u krvi), imaju neugodan zadah, miris po acetonu ili mokraći (zbog povišene razine ketona u krvi) koji izbijaju kroz pore kože. "
…prikaži još!
Na dukanici sam mjesecima... nema naglog gubljenja kila a hranim se zdravije nego kad jedem "od svega po malo"... nisam razdražljiva, uopće nisam nervozna, nemam neugodan zadah jer redovito perem zube i brinem o njima (dakle to je stvar osobne higijene a ne problem dukanice) i nemam miris po acetonu....
Bila sam zdrava prije dijete jer u prosjeku trebam skinuti 8 kg što i nije neki problem, a potpuno sam zdrava i sada...
javljam se kao jedna od žrtava dukan dijete. na dijeti sam bila relativno kratko s obzirom na druge koje znam ali dovoljno da moj organizam reagira. i ja sam mesijski uvjeravala kako je sve super jer nisam imala nikakve nuspojave
…prikaži još! osim zatvora, a to sam donekle uspješno rješavala. kad su počeli prvi problemi sa grčevima u trbuhu pripisivala sam to zatvoru, pila donat ili popila dulcolax, izbacila sve iz sebe i to je to. nakon nekog vremena počela su se izmjenjivati razdoblja provelja i zatvora, a grčevi su postajali češći i bolniji. Završila sam u temperaturi na gastroenterologiji gdje su mi kolonoskopijom i magnetskom rezonancom utvrđenja razna oštećenja na crijevima, čak i granulomi. sumnjalo se čak i na Chronovu bolest. Mjesecima sam se liječila steroidima, udebljala se dobrano, ali i prizdravila, zahvaljujući promjeni prehrani odnosno navika. nikad neće bit sve 5 i uvijek ću morat extra pazit na svoja oštećena crijeva. ali zato se nadam da će netko ovo pročitat i odustati od ove dijete.
Bez uvrede, ali ovakav stručnjak bi morao znati razliku između ketoze i ketoacidoze. Pojmovi ketoza i ketoacidoza često se miješaju od medija, ali nažalost i od stručnjaka. Ketoza je normalno i potpuno bezopasno stanje tijela koje troši masnoću kao potrebnu
…prikaži još!ebnu energiju, dok je ketoacidoza pojava do koje dolazi kod neliječenog dijabetesa i može biti fatalna.
Tablete za mršavljenje - http://acaiberry900.lv Skinula sam 24 kilograma u 4 I pol mjeseca. Nisam željela uzimati nikakve pilule,ali moja kćer mi ih je dala kao dar. Izgledam bolje,osjećam se bolje.
Bila sam na Dukanici jedno vrijeme...skinula nešto kg, vratila ih natrag i odustala. Sada sam na najboljoj mogućoj dijeti - NIJEDNOJ! Mijenjam prehrambene navike, jedem zdravo (voće, povrće, meso, riba), smanjila sam unos UH i slatko jer imam inzulinsku rezistenciju
…prikaži još! (nedavno mi je dijagnosticirana). Zbog svog stanja morala sam smanjiti UH i slatko, nadalje ne pijem više kavu, ne koristim umjetne zaslađivače, niti šećer, prestala sam pušiti i umjereno vježbam (3x tjedno). Osjećam se bolje no ikad! A za sve koji žele naučiti nešto više o hrani, lažima i istinama kojima nas kljukaju cijeli život, neka pročita knjigu Anite Šupe - Istine i laži o hrani, neka posjete njen istoimeni blog, kao i meni osobno otkriće - blog Vitki gurman. Mene su prosvijetlili.
Ja sam već četiri mjeseca na Dukanovoj dijeti i izgubila sam 11,5 kilograma, od svih simptoma koje ste naveli nemam niti jedan. Prije nego što sam krenula na dijetu godinu dana sam vježbala (svaki dan) i pravilno se hranila (u
…prikaži još!u konzultaciji sa doktorom i trenerima) i nisam izgubila niti jedan kilogram. Krvna slika mi je odlična (možda sam ja izuzetak), dobro se osjećam i dalje vježbam i jedem kad god sam gladna. To vam govori osoba kojoj je prije par godina otkriveni gastritis.
Brojne žrtve Dukanove dijete
Komentari 10
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.