Ja bi isla u split tamo bi bili cijeli dan brali bi cvjeće i igrali u prirodi zabavljli kad kad bi se vec smracilo gledali bi zalazak sunca
Zašto volimo prirodu? Jer se u svako godišnje doba možemo opustiti, nauživati svježeg zraka, rasteretiti i relaksirati. Obožavamo ići na izlete, svoje dojmove i zapisujemo. Već punih 5 godina vodimo dnevnik naših izleta, od prije godinu dana imamo i svoju internetsku stranicu (www.izletipoistri.com). Naši su izleti pretežno u okolici gdje živimo, a bilo bi prekrasno vidjeti i druge dijelove Lijepe naše. Sviđa nam se izlet br.4 u Lonjsko polje, pa ako ga osvojimo rado ćemo svoje dojmove objaviti na našoj stranici.
Tamo negdje u proljeću prostrana su polja pitomih nizina.Voćnjaci cvatu, dok rijeka u zeleno boji misli. Samo cvrkut ptica tišini ne da mira Misli plutaju, a spokoj se rađa, prirodi se bitak vraća...
Nagrada 2: Motel Breza, Ravna Gora + ruksak za piknik.
Proljeće... Šta drugo reći, nego da je to najljepše godišnje doba. Priroda se ponovno budi, sunce, dolaze topli dani, cvrkut ptica, miris pokošene trave.Već dugo nisam nigdje bila na izletu, voljela bih osvojeti neku nagradu i povela bi dečka s sobom. On također obožava provoditi vrijeme u prirodi.Čim dođe proljeće odma su ljudi više veseliji, i sve..Mislim da bi to bio savršeni provedan dan s dečkom u prirodi.
Nagrada 3 ili nagrada 4
Idealno boravak u prirodi za mene i mog dečka započinje jutrom uz cvrkut ptica i žubor potoka. Toplina sunca nas mami u laganu šetnju kroz predivan krajolik Lonjskog polja. Uz promatranje ptica mogli bi se okupati u starim riječkim rukavcima. Uživanje od jutra do mraka uz finu klopu, ležanje na dekici, na zraku, uz dobar sir i domaću voćnu rakijicu. :)
Nakon fine klope, uvijek je dobro probuditi sportski duh, zgrabiti bicikli i upustiti se u uzbudljive avanture predivnim krajolikom. Uživanje u prirodi i svim njenim čarima čeka nas na obiteljskom imanju Ravlić, u Lonjskom polju - nagrada broj 4. :)
Idealni boravak u prirodi za mene i mog dečka započinje jutrom uz cvrkut ptica i žubor potoka. Toplina sunca nas mami u laganu šetnju kroz predivan krajolik Lonjskog polja. Uz promatranje ptica mogli bi se okupati u starim riječkim rukavcima. Uživanje od jutra do mraka uz finu klopu, ležanje na dekici, na zraku, uz dobar sir i domaću voćnu rakijicu. :)
Nakon fine klope, uvijek je dobro probuditi sportski duh, zgrabiti bicikli i upustiti se u uzbudljive avanture predivnim krajolikom. Uživanje u prirodi i svim njenim čarima čeka nas na obiteljskom imanju Ravlić, u Lonjskom polju - nagrada broj 4. :)
Idealan boravak u prirodi za mene porijeklom Licanku(a koja nikad nije zivjela u Lici i koja je cijeli zivot na gradskom asfaltu) je zapravo svaki boravak na otvorenom,bilo to u sumi,na livadi (bitno da se zeleni :-))Sunce,trava,dobra papica,dekica i naravno dragi:-)Za potpuno savrsenstvo ja bih jos da mi drustvo prave peseki(onako puuuno njih),a mogu i druge zivotinjice,sve su dobrodosle...jedan mali zooloski vrt oko mene i nitko sretniji:-)
Nagrada 1 u Ivanic gradu(usput bih napokon posjetila i dragu prijateljicu s fakulteta)
Nagradu ne želim za sebe, već za svoje roditelje jer znam koliko ih veseli i ispunjava boravak u prirodi. Pruža im bijeg od svakodnevice i savršen način za rekreaciju i punjenje baterija. Želim da mi i dalje budu fit, sretni i zdravi i zato im želim nagradu broj 4. :))
Idealan izlet u prirodi za mene i moju obitelj je bilokakvo provođenje vremena na otvorenom daleko od cesta,gužva i internetskog signala. Moji roditelji kojima bi ova nagrada na kraju i prpala jer su pod stalnim stresom svaki slobodni trenutak koriste za ovakve bjegove iz stvarnosti. Stoga za njihovu srecu i uzivanje u zivotu biram nagradu broj 1. ;)
Biram nagradu iz izloga broj 5.I to zato jer sam iz Siska,a sramim se jer nisam nikad bila u Lonjskom polju.Dan bih provela sa suprugom,promatrajući rode koje vraćaju kući,uživajući u vožnji biciklima.
Prirodu moj dragi i ja volimo,
i rado se vani šetamo.
Jedva smo dočekali proljeće,
da rascvjetaju voćke.
Naš idealan boravak u prirodi
uključuje dugačke šetnjice,
po gorama i nizinama,
po najljepšim mjestima.
Uz rijeke ili jezero,
ili naše divno Jadransko more.
Nas to ispunjava i čini sretnima,
i jako veselima :)
Tako si punimo baterije,
da radimo veselije :)
Odabrali smo Ravnu Goru (nagrada broj 2) jer svake godine tamo prolazimo i stajemo na odmaralištu na putu do mora i stalno maštamo kako ćemo istražiti taj divni krajolik još nismo do toga došli.
dan u prirodi bih provela na otvorenom xD Uz bilo koju nagradu.ali ajde 1. nagrada
Čim osvanu prvi prekrasni proljetni danni ja i moja obitelj stalno bi bili vani. U kući smo vrlo malo a vani stalno. VOlimo šetati u prirodi, djeca trčati po livadam, gledati prekrasnu prirodu i cvijeće. Volimo vidjeti nešto novo i upznavati nove stvari. No i sami znate, vremena su teška i neke stvari si nažalost ne možemo priuštiti, pa smo "prisiljeni" obilaziti bližu okolicu, a obzirom živimo u SAmoboru, i tu se ima mnogo toga za vidjeti i obići. Moji klinci (10 i 6 g.) obožavaju prirodu i ptice, a posebno rode. Već me dugo mole da odemo pogledati Čigoč - selo roda, i Lonjsko polje ali nikako da dođe na red. Oboje obožavaju film Duh iz močvare koji opisuje Kopački rit, a najdraža im je rečenica iz filma Duh u močvari:
"Čika Farkaš a kako je ovdje ljeti. Ljeti dolaze naše svete ptice rode..." i našu malu obitelj bi najviše razveselili kad bi nam poklonili izlet u Lonjsko polje i selo svetih ptica roda.
Nagrada broj 5.
Kad me umor svlada i vrištim od stresa, najdraža destinacija- priroda prava je adresa. U njoj se odmor nađe i uz nju sve je ugodnije,slađe...
Idealan odmor bi bio…
čitavo jedno proljeće u prirodnom raju biti i s dragim uživati u sunčevom sjaju.Na šetnje će nas mamit miris šuma,slušati pjev ptica dok na laganom vjetru lepršat će nam kosa.
Sunce će nas kupat, grliti toplinom,
srca će nam odisati neopisivom vedrinom.
Ovakav izlet prava bi bila idila,
da priliku za to imam, sretna bih bila.
Nagrada broj 2
Idelan boravak za mene je negdje gdje je mir i tišina. Tako je i sa mojim roditeljima. Njima je odmor potreban više nego meni jer po glavi im se motaju svakakvi problemi. Kad bi mogli samo malo glave razbistriti, lakše bi im bilo, vjerujte mi. Proljeće je, dani lijepi su tu, pa zašto nebi svojim roditeljima priuštila odlazak u prirodu? Poznavajući mamu, wellness bi bio idealan, ali tata, on je pravi gurman. Zato bih za njih prvu ili petu nagradu odabrala i jedan mali odmor od mene dozvolila. :)
Moja seka i ja. Rano buđenje, ono gdje imaš osjećaj da si u tom trenutku jedina osoba na svijetu, kad otvoriš prozor i priroda još spava, cvrkut ptica ali ako samo malo zastaneš - sveopća tišina. Svježe iscijepana drva, prohladan povjetarac koji oduzima dah ali u isto vrijeme te zove zove da izađeš van, opijajući miris kave koji me podsjeti na moju majku. Okupan prvim zrakama sunca obuvaš blatnjave čizme i trčiš, da na tren pobjegneš u prirodu. Prije - zato jer si dijete i to je jedino što radiš, a sad zbog nepoloženih ispita, minusa na kartici, propalih veza, neprospavanih noći, nepotrebnih ljudi koji me okružuju i guše svojim besmislenim pričama, da pobjegnem od svega na tren. Onaj osjećaj kad hodaš po prvom proljetnom tepihu i izgubiš ravnotežu i padneš, ali nema veze jer ovdje možeš ostati ležati i uživati u svom padu i smijati se; nitko te ne gleda. Nas dvije, tražimo jagode, beremo cvijeće, pjevamo glasno, sjedimo na mokroj travi, trčimo i gore i dolje, zujanje pčela, penjemo se na drveće, žamor skakavaca, prve krijesnice. I onda povratak kući sa zalaskom sunca, mišići mi se grče od umora, ali onaj jedan u prsima je ispunjen do kraja. Treba mi ovo.
Probudih se tuzna, nigdje ni mrava,
kad ono ugledah - ZDRAVA KRAVA,
uvijek je bila stranica prava!
Pogledah bolje - nagradna igra,
pa mi srce poskoci k'o cigra.
Uvijek sam htjela do Ivanic grada,
cujem da je tamo prava raja.
Priroda, zelenilo i zdrav zivot - nagrada je prva,
u moru komentara, nade je mrva.
Al' moram da probam,
uvijek sam htjela da po wellnessu hodam.
I jos uz to ruksak za piknik pravi,
zavidili bi mi u prirodi mravi.
Pogledah dalje nagrada druga,
i za nju bih dala truda.
I treca i peta,
u svakoj se po prirodi seta.
I proljece je na vrata doslo,
mora da je ovo neki dobar covjek posl'o.
Ne znam jel slucajnost ili sudbina neka,
al' ostavit ce me da u nestrpljenju cekam! :)
Za vrijeme hladnih i jednoličnih zimskih dana zamišljala sam ju, s nestrpljenjem iščekivala i pitala se kako će ovoga proljeća izgledati. Hoće li biti veličanstveno lijepa, hoće li me ponovno očarati i pružiti mi mogućnost da uživam u svim njenim posebnostima… Napokon se probudila, odbacila tajanstveni veo i pokazala novo ruho. Ona. Priroda. Ponovno je zasjala okupana najnježnijim mirisima i ponovno nam se tako nesebično pruža. Spremna je svim bićima uljepšati dan, izmamiti im osmijeh na lice i učiniti ih sretnima. Upravo je u tome tajna njezine moći. Ponesene blagim notama ptičjeg pjeva, bogate krošnje zaplesale su na laganom povjetarcu te pokretima ističu svoju ljepotu. Ponose se svojim izgledom, gracioznošću te izazivaju divljenje leptira čija ih krila svakodnevno miluju po licima. Cvijeće je obuklo najsvečanije haljine. One su savršenog kroja, od najfinije svile, rađene po mjeri i stvorene da oduzimaju dah. Šarenilo različitih uzoraka hipnotizira nas svojom posebnošću i mami opojnim mirisima. Pupoljci su svakodnevno okupani ranim zraka proljetnog sunca te se bojažljivo otvaraju sve dok napokon nisu spremni do kraja progledati i udahnuti ljepotu proljetnoga dana. I ništa više nije kao prije. Jer, ona se probudila. Naša majka Priroda… Svaki boravak u njoj je idealan ako ju znate istinski doživjeti, ako ste jedan od onih koji može pronaći sreću u malim stvarima. Kada ugledam ljepotu koju nam pruža, zaboravim na sve materijalno, udahnem punim plućima i dopustim joj da mi se zavuče u svaki kutak moga bića. I ništa drugo nije bitno, samo taj trenutak i osjećaj suživota s njom.
(Nagrada br. 2)
Idealan boravak u prirodi sačinjavaju: dobro društvo, lijepo vrijeme, rekviziti za igru (reketi za badminton, lopta) i neizostavan roštilj kojeg peče uvijek ista muška osoba jer se u Lijepoj našoj poštuje tradicija! Mlada sam i odmor mi ne treba koliko treba mojoj mami i tati i htjela bi da se odmore Etno selu Stara Lonja...i naravno, obnove živce i strpljenje za brata i mene :)
Idealan odmor....
Ja nazalost ne mogu pisat o odlascima u prirodu,trcanju po travi i spavanju pod zvjezdanim nebom jer zelje su jedno a mogucnosti nesto sasvim drugo.
Nalazim se u cetvrtom mjesecu visokorizicne trudnoce i na bolovanju sam tako da ne mogu ni reci da sam umorna zbog silnih obaveza,trcanja na posao i rintanja po kuci ali sam umorna od lezanja i od svih mukotrpnih pretraga kroz koje prolazim.Voljela bih se na trenutak maknuti od svega,zaboravit ruzne stvari i probleme i otic se negdje opustit i zato i pisem ovo jer mozda i mene sreca konacno posluzi....ali ipak puno je ljudi koji su zasluzili odmor vise od mene tako da cu svima ostalima drzat fige...Meni se svidja destinacija broj 1...i to je moj idealan odmor..
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji