Ma nisam ni do kraja otvorila članak, a već sam se vidila kako se šepurim u ovoj haljini...e šta bi "vlaške cure" popadale na guzičice kad bi doma došla u ovoj haljini :)))
Inače se nisam susretala tako često sa organskom odjećom, no imam dosta torbi koje su ili od organske ili reciklirane (kao npr torba iz LUSH-a, dućana u kojem radim) i malo više sam upućenija u reciklirane predmete, bio hranu, al u organsku odjeću nažalost i ne toliko, pa zato mislim da bi ova haljina za mene bila savršen početak jednog divnog prijateljstva s organskim materijalima :)) 
Minjam kuglu za kupanje za ovu haljinu (kugla po vlastitom izboru), ponuda traje do isteka zaliha :)

Ova haljinica ima napisano moje ime all over it :D bacam se na trcanje iz ovih stopa da budem 100% sigurna da je moj konfekcijski broj :)) a i odlično će ići uz moje nove "leptir mašna" startasice koje su upravo stigle <3 zelena je moja boja,  a ja na metale alergična i još više prirodna :) 
Natur je glavni hit al ne samo sada već oduvijek. Ljeto ide ormari se čiste, gledam sve nešto i bunim se. Sve su one jedna do druge al' u meni nema veće tuge...Poliester i wanna be svila 
ma nije mi to nikakva sila! Joj da hoće,  samo kad bi htjela, ona organska haljina biti ures mojeg tijela! 
K&H od kratkokose ljepotice ;)

iskreno,meni se haljina uopće ne sviđa, ali totalno ju mogu zamisliti na svojoj sestrični,kojoj je nedavno bio rođendan,a ja joj nisam mogla ništa kupiti..
ne znam kako ona stoji s organskim materijalima,ali ja sam s njima na ti :) totalno ekološki osvješten stvor zahvaljujući godinama i godinama natjecanja iz ekologije (da,postoje i natjecanja iz ekologija :D)

Dok si pjevušim onu dobru staru haustorovu " Djevojke u ljetnim haljinama volim " zamišljam kako bi se savršeno uklopila sa mojim žutim platformicama i velikim lepršavim cvijetom u kosi. haljinica je fantastična, a fantastičan bi bio i osjećaj kada se u njoj pojavim na sestrinoj svadbi i iskočim iz mase običnih haljina. Još jedan razlog je i moj studentski budžet, koji nažalost nije dovoljan za ovako divne krpice. Eto, možda sam vas uvjerila da ju meni poklonite, možda i nisam, ali sigurna sam da koja god ju osvoji neće skidat osmjeh s lica i želim joj predivan provod u ovoj haljinici.

Vidjevši ovu haljinu, prvo sto sam pomislila bilo je - sunce, svježina, priroda i romantika. Sve u jednom. Ako haljine imaju svoje snove i maštu, mislim da svaka od njih sanja da ce jednom postati ovaj sjajan maleni komad. Ono sto ova haljina za mene ima je Duša! Jednostavno zrači i govori nam - Obuci me!
Iskreno, nikad prije nisam imala nikakav komad odjece od organskih materijala. Ekoloski sam osvjestena, ali ova haljina me natjerala da razmislim - Pa dobro, zasto onda ekoloski ne zivim?
Hocu li obuci ovu prekrasnu haljinicu ili ne, sada je manje bitno. Istina je da bih svim srcem voljela bas u njoj ovo ljeto upijati tople zrake sunca, i mamiti pogledesuprotnog spola (skinimo maske- i zenskog ) , ali ako ne - svejedno - Od danas DOBAR DAN svim organskim materijalima!! Prirodno je IN ;)

Ma haljina nije ništa posebno, ali kada bih je ja obukla... e to bi onda bilo to!! ;))))

da mogu stat u taj broj ne bih ni bila registrirani član zdrave krave!!!!

....HMmmmm možda bi mogla počet nosit boje ... .(al nikad nisam dobila nagradnu igru ..) ..pa mi ni boje nisu suđene ..

Nažalost, do sad nisam imala priliku nositi odjeću od organskog materijala, međutim, trudim se prirodu što više uključiti u moj svakodnevni život koristeći prirodnu kozmetiku ili zdravije jesti.
Priroda me utoliko inspirira što obožavam birati boje odjevnih predmeta koje su u skladu s godišnjim dobima i mojim raspoloženjem. Svakodnevni život i stresan posao ne ostavljaju puno slobodnog vremena za boravak u prirodi, međutim, idealan način kako dobro iskoristiti vrijeme vikendom je posjet mom rodnom selu i boraviti među mačkama, psima i kravicama :-)Pa možda čak i tako pronaći inspiraciju...
Ova haljina je upravo savršena za unijeti tračak prirode i veselja u sivilo svakodnevice. A tek prošetati je uredom i osjećati se kao zvijezda...fantastično....

ŽELIM JE, ŽELIM JE, ŽELIM JE, ŽELIM JE, ŽELIM JE, SAVRŠENA JE!!! Zorane, znam da si inspiraciju za ovu haljinu dobio sanjajući mene ;))) I uspio si me opisati: vesela, lepršava, prirodna, otvorena...čak si i veličinu pogodio! Samo mi je još pošalji, kad bi me vidio u njoj znao bi da nisi pogriješio kome je pokloniti...

Po prirodi vrlo sam inspirativna kad je riječ o odijevanju. Zapravo, priroda i jest moja najveća inspiracija. Cvjetni uzorci, šarenilo, točkice, prugice… Sve je to odraz mene kao osobe jer sam vesela i puna pozitivne energije. Najčešće zalazim u određene dućane gdje postoje posebne eko-linije odjeće u kojoj se ja uistinu najbolje osjećam. Posebno mi je drago što postoje upravo takve linije odjeće kojima je svrha, osim modne, pobuditi i ekološku svijest u što više ljudi. Oduševljava me u dućanima vidjeti eko-friendly stvarčice jer, kada kupujem odjeću, pažnju obraćam na to kako i od čega je odjeća sačinjena. Podržavam ekološki svjesne tvrtke koje su spoznale važnost zaštite okoliša jer tako pridonose očuvanju naše okoline. Nastojim živjeti u skladu s prirodom i trudim se biti ekološki osviještena.

Bok, moji eko-prijatelji. :) Istina je da ne koristim organske materijale, ne sudjelujem u zelenim akcijama... Sve to jer sam maloljetna i nemam vlastitih prihoda (vesela srednjoškolka sam :D). Stoga si niti ne bih mogla priuštiti ovak prekrasan komad koji me osvojio na prvi pogled. Prvenstveno jer je moj stil. Nastojim živjeti u skladu s prirodom, iako je to još uvijek ono nebacanje smeća, nekorištenje plastičnih vrećica... :D I naravno, punjenje glava mojih prijatelja tim stvarima :D Imam nešto kozmetike od prirodnih materijala, ali također nedovoljno. Osjećam se zeleno, a ne mogu to biti :D Čekam svoje vrijeme, za par godina vidjet ćete me na ulicama Zagreba. Svu šarenu i s nekim letcima i slično, obećajem ;) I da, u mojoj odjeći od prirodnih materijala :D
Nadam se da će ovo biti moj prvi takav komad odjeće, štoviše, moj najdraži rođendanski poklon jer slavim rođendan sljedeći tjedan. :)

Ni u svojim najljepšim snovima čovjek nije mogao smisliti nešto ljepše od prirode. (A. de Lamartine)
Možda nije mogao ljepše ali je svakako došao jako blizu! Svaka čast dizajneru..haljina je inspiracija za svakog tko zna cijeniti originalnost. A ja skromno iz dana u dan u prirodi nalazim inspiraciju..pogled na proljetni dan i njegove žive boje je dovoljan da smislim neku novu kombinaciju! :)
Pozdrav :)))

Moda i ekologija , reciklirano i organsko , može li biti lijepo i nosivo ?  
O , da :) !.
Danas na tržištu postoji  odjeća od raznih organskih materijala: konoplja, bambusa, vune..i najpopularnijeg  organski uzgojenog pamuka ( bez  kemikalija  tipa pesticida, fungicida)  uzgojen iz genetski nemodificiranog sjemena. Kao majka tri curice znam koliko je dječja koža osjetljivija, tanja i propustljivija za štetne kemikalije kojim se tkanina i odjeća tretira a koje se putem znoja  apsorbiraju kroz kožu i nakupljaju u organizmu, o štetnim posljedicama ne želimo ni razmišljati !!. Često je cijena presudni faktor mada ne bi trebala biti kada je u pitanju kvaliteta i nadasve zdravlje.
Priroda nudi mnogo sadržaja, okružena je tajnama, okupana  savršenstvom boja , izazov za umjetnike i stvaraoce, poticaj za mislioce, izvrstan prijatelj ukoliko ga razumjemo. 
Ova haljina kao da kaže tvoja sam , budi vedra i slobodna , pjevaj rascvjetanim glasom livada i šušti mirnoćom gorskih planina.
Da, pravi primjer da moda i ekologija mogu ruku pod ruku, modno osvještene i prirodne .
Bilježim se, sa štovanjem :)

Zeleno ili ne, prirodno ili ne.. ova haljina oduzima dah i idealna je za ovoljetne svatove bojom, materijalom, stilom i naravno brojem :).
Od prirode nema ništa ljepše, ali ova haljina stvara sliku prekrasnog osjećaja lepršavosti i slobode u predivan ljetni dan!!

VOLIM PRIRODU!Jel sad mogu dobit tu haljinu za po gradu?

Bok!
Ovo mi je  prvi put uopće da sudjelujem u nekoj nagradnoj igri,pa što da kažem....bit ću iskrena ,uzbuđena sam ful,nikad nisam razmišljala na takav način,dal nosim odjeću od organskih materijala,jednostavno nisam ali moram priznati zanimljivo.....odjeću biram po raspoloženju,kakav mi je dan....
moje boje su nešto malo zatvorenije i moram priznati da bi voljela početi nositi nešo  vedrije i smjelije te bi mi ova haljinica bila idealan poticaj da se počnem vedrije oblačit:-))))Mislim da sam idealna za haljinu:-)))

Bok :) Ja sam inače veliki zaljubljenik u modu..a ako je kombinirana s ekologijom..onda je bez sumnje volim još više :).
Ova me haljina ostavila bez daha.
O Zoranu Aragoviću prvi sam puta čula u jednoj emisiji dok je Anđa Marić govorila o njegovoj haljini.Nešto kasnije,vidjela sam i predivne šarene torbe njegova dizajna.Nikad nisam imala prilike nositi nešto njegovo..jer mi je novčanik..kao većini tinejdžera pretanak :/
Iskreno...dok se odjevam priroda me inspirira...ali uglavnom u proljeće i jesen.U proljeće i ja sva cvatem,pa volim zelenu i plavu u svojim kombinacijama.U jesen sve tamni,pa i moja odjeća poprima tople tonove smeđe boje :)
Što se organskim materijala tiče-pazim jedino na krzno..Ne volim da životinje stradaju zbog mojih jakni :)

"Kako li samo olako prihvaćamo to što šuma lista i svojim očaravajućim zelenilom oduzima dah...Kako li samo olako prihvaćamo to što sunce svakog jutra svojim čarobnim zracima donosi život svemu pod nebom.."
Kako je lijepo znati da netko još uvijek misli na prirodu i njena bogatstva i kroz ljupku haljinicu prirodne čari otkriva...:-))
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji