...i ja sam od onih koji vječito moraju paziti što pojedu, od udaha zraka dobim kile, a što se tiće menopauze još gore katastrofa vječita borba
Korisni savjeti su uvijek dobrodošli. Pazim što i koliko jedem kad god sam u mogućnosti.
ja sam od vrste koja sve isprobava i poslije vidim da je opet još nešto kila pridodano. zadnje sam probala zelenu kavo. hahaha skupo ali ne pomaže. ajd da vidimo i taj G1
vječna borba sa kilogramima, bez problema dobijem kile, a skinuti par kila velika patnja
nažalost u prosjeku zadnjih par godina dobijem cca 3kg, a nikako da krenu dolje...isto sam isprobavala svašta uključujući i zelenu kavu od koje nisam ni dkg izgubila, ali definitivno nikad ne treba odustat od borbe! :-)
nadam se da će vaši savjeti barem malo pomoći!
Evo i ja sam se prijavila... Moja borba sa kologramima je počela od kad sam prestala pušiti, pa sam u zamjenu za cigarete svakodnevno uzimala bombone, čips, i ostale nezdrave stvari.
Nakon prvog poroda sam se uspjela malo skontrolirati i vratila sam se na neku normalnu kilaži, ali sada nakon drugog poroda je to nemoguće. Ne večeram, jedem mnogo voća, ali opet ništa. Moram se više kretati, ali uz dvoje male djece ne stignem šetati i baviti se nekim sportom. Vidjet ću da li će mi ovo bar malo pomoći, jer sam visoka 180cm, a imam 87kg. I sve mi odlazi u područje struka i noge (koje su samo po sebi već velike)!!!!
joj i ja sam kao i mnogo nas ljudi u stalnoj borbi protiv pretilosti i uzasno opterecena time.svaki puita kad idem skidat kile pocnem jest i jos dobijem od sve nervoze. da mi pomoc treba, definitivno treba :(
i ja imam uvijek koju kilu viška i nikako to skinuti, sad pogotovo u trudnoći, danas bila na testiranju za šećer pa ćemo vidjeti
Evo i ja nažalost tijekom godina naslagala poprilično kila viška koji nikako da odu. Srećom ne debljam se više, nego se uvijek krećem oko iste kilaže. Ne osjećam se loše kao kad sam bila mlada i zavidne figure, ali svejedno bih rado imala koje kilo manje.
što se tiče kilaže kila nemam previše,ali od trudnoće je ostalo što bi valjalo da se umanji,svaka pomoć je dobrodošla :)
Čitala sam literaturu o Gi, primjenjivala spoznaje u svojim prehrben navikama što je rezultiralo gubitkom kilograma, dobrim fizičkim stanje i raspoloženjem koje je od bitnog značaja kada mijenjamo svoje prehrambene navike. Kombinacijom pravih namirnica, niskog Gi, kilaža je bila u minusu a nisam se odricala ni slatkih užitaka. Vindijini sokovi, niskog Gi, bili su mi nagrada i osvježenje u tim navikama.
Posljednih dana razmišljam ponovno o takvoj prehrani i vaša stranica mi je samo jači argument da se vratim na takvu prehranu.
Nemam previše kila, ali su mi se masne stanice nakon 45-te počele taložiti u predjelu trbuha. Voljela bih usporiti, mjerenjem GI indexa, pretjerani "špek" na trbuhu :-)))
dragi komentatori...ja sam prije godinu dana počela sa prehrenom koja ima niski gi, točnije niži od 35..u 2,5 mjeseca sam skinula 6 kilograma a da nisam ni osjetila...pa ne znam što mi je bilo i jednostavno sam prestala se zdravo hraniti....osim što sam zaposlena, majka jednog sinčića.... uz to sam i upisala vanredno faks...previše obveza..sve svoje slobodno vrijeme sam provodila uz dijete...pa dok skuham za ukućane..i njima ugodim...uz obveze kao učenje i pisanje seminara nisam imala vremena kuhati posebno za sebe..i eto problem...vraćanje starim navikama...kile se vratile..ali ja ne odustajem...pred nekih tjedan dana opet sam počela sa zdravom prehranom...nadam se još boljim rezultatima...
Održavanje stabilne težine za mene ne znači definitivno samo lijep izgled, nego i kvalitetniji život nakon pedesete, sa 10 kilograma viška osjećam poteškoće u kretanju - dakle vaši savjeti bi mi bili više nego dobrodošli, sigurno više od kojekakvih navodno uspješnih dijeta.
Koristim samo Vindijeve proizvode,drugi ne dolaze u obzir jer imaju puno bojila konzervansa,i puno aroma.Dok Vindija je priprodni sokić i preporučam ga svakome,ne trebam se brinuti o kalorijama. Hvala Vindija <3
Nažalost što više znam o prehrani i što sam više time opsjednuta imam više kila, pa vjerojatno griješim u kolićini koju progutam. Jednostavno volim jesti i uživam u hrani a poslije se kajem za svaki zalogaj.Sve što sam pročitala o prehrani sa smanjenim GI ćini mi se jako komplicirano jer imam obitelj i to bi značilo da moram mijenjati ne samo svoj naćin prehrane već i njihov (što ustvari nebi bilo uopće loše). Pošto se sama nisam snašla Vaši savjeti bi mi pomogli.
Bez obzira na svo znanje o prehrani,a pročitala sam mnogo toga zbog kronične urtikarije te napravljen test intolerancije na hranu kojeg se povremeno pridržavam te se u tom periodu osijećam izvrsno te povremena prehrana sirovom hranom koja je odlična za cijelokupno stanje organizma,ne samo fizičko već i psihičko,često pokleknem i pojedem nešto što nebi smjela.Ne da pojedem,već se pretrpavam ogromnim količinama zabranjenih namirnica (kruh,keks,kolači,čokolade i čokolade,sirevi).Kad padnem u takav period koji traje po mjesec dana nakupim i do 10kg više.Što više jedem to sam više gladna.Čini mi se da stres i nervoza na poslu,jedan dan ujutro drugi popodne,umor najviše djeluju na moju prehranu te da u većini slučajeva jedem ne zato što sam gladna već zbog gore navedenih situacija.Svjesna sam svega toga ali nikako se izvuči iz začaranog kruga.Kile toliko i nisu bitne već općenito stanje organizma kao što je nakupljanje tekućine što rezultira oticanjem kompletnog lica ujutro,a navečer nogu,naročito lijeve noge.U takvim periodima nemam snage ni volje ama baš za nizašto,samo bih spavala i naravno ponovno i nanovo jela i to najviše i samo nezdrave namirnice tako da sam u stanju umjesto ručka pojesti pola kile keksa i 20dkg čokolade.Dobro bi mi došla VAŠA pomoć i podrška.UNAPRIJED ZAHVALJUJEM
Željela bi kontrolirati razinu šećera u krvi, ali to ostaje uvijek samo na želji. Nažalost dolazim iz obitelji dijabetičara i svakodnevo susrećem se sa posljedicama te bolesti. Tješim se da ja nisam nasljedila te gene, ali tu je uvijek prikriveni strah od toga. Možda poslušam Vas
Željela bih smanjiti par kilograma svoje težine, ali bez obzira što pazim što i koliko jedem to ne uspijevam...
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji