Danas je tempo života toliko ubrzan da i sam organizam to teško podnosi i reagira sa kontraefektom,tj.svi loši čidbenici se pojavljuju.Od povišenog kolesterola do šečera.Ja osobno jako na to pazim...samo prirodne sokove bez šečera,voće,povrće.Imam višak kilograma zbog hormonskih problema i kontrola Gl-a mi je neophodna pa vodim računa što.kako i koliko konzumiram.Kretanje bar pola sata dnevno i zdrava ishrana puno pomažu....
Prošle godine reducirala sam prehranu i uspjela skinuti 10 kg u 6 mjeseci uz promjenu prehrane, fizičku aktivnost i brojač kalorija na Vašem portalu :-).
Još uvijek nisam potpuno zadovoljna konačnim rezultatima, ali vjerujem da između ostalog to ima veze s mojim radnim mjestom na kojem provedem 8 sati sjedeći, te manjak vremena za sebe. Htjela bih uz još malo novih znanja pkušati reducirati ono što do sada nisam i prehranom bar malo osnažiti organizam.
LP
U današnje vrijeme,vrijeme trke za poslom i obavezama,izgubili smo naviku pripremanja hrane,uglavnom se pojede nešto brzinski,s nogu i to nekvalitetno i loše utiče na naš organizam i zdravlje
Od kad sam prošle godine uspijela u svom naumu i izgubila 30 kg ,koje uredno uz zdravu prehranu ,tjelovježbu i naravno Vindijine GI sokove. Oni me spašavaju u vrijeme krize i svoje klince sam naučila da su ti sokići najzdraviji i odličnog okusa ;)i svakodnevno ih koristimo !
Supruga mi je dijabetičarka te sam i ja na istom režimu prehrane.Istina,ponekad uzmem malo više i kriomice pojedem malo više slatkoga ,ali vidim da se vrijednosti ŠUK malo po malo dižu.Dakle,moram pripaziti.
Dakle ovako: ja sam osoba koja dijetom ne mršavim. Volim slatko. Pred par godina moja kćer je bila u bolnici 3 mjeseca s 9 operacija koljena. Nepokretna. Profesorica sam u srednjo školi od koje se očekivalo onoliko, koliko mora i treba; dakle, puno.
Gdje je poanta : dva puta dnevno bila sam u bolnici , na rubu živčanog sloma , preteško i za mene i za supruga. U ta tri mjeseca skuhala sam možda 5 ručkova za nas dvoje
......( pobjegao mi komentar )....a udebljala se 5 kg! Ne mogu sebi oprostiti to debljanje. Dijete mi se doslovno borilo za život i svaka normalna mama BI SMRŠAVILA od brige, straha , neizvjesnosti i obaveznog posla------samo ne ja!
Ljuta sam na sebe još uvijek iako su od tada prošle 3 godine
JA SAM SE UPRAVO SAD PRIJAVILA JER SAM TAKOĐER NA MUKAMA SA DOBIVENIH 5 KG KOJE NE MOGU RIJEŠITI SA DIJETOM ,PROBALA SAM ALI BEZUSPJEŠNO.INAĆE VOLIM SI PONEKAD POJESTI KOJU PALAČINKU SA NUTELOM I TO MI JE OČITO GRIJEH.OČEKUJEM DA ĆE MI ZDRAVA KRAVA POMOĆI SA IZAZOVOM KONTROLIRAJ SVOJ GLIKEMIJSKI INDEKS KOJI UTJEĆE NA TJELESNU TEŽINU.BAJ ,BAJ
Uvijek je tu koja kila viška otkad znam za sebe, bez obzira koliko pazim na prehranu i odričem se nekih stvari koje volim. Očekujem da mi ovaj izazov kaže zašto je to tako i kako mogu kontrolirati svoju težinu a da to bude na zdrav način, bez gladovanja.
Evo i ja sam se prijavila,i ja se stalno borim sa viškom kila,možda će mi ovaj izazov pomoći u rješavanju kila i održavanju.Jedva čekam da vidi da li sam ušla u obzir...pozdrav svima
Nakon sto sam prestala pusiti ,zdebljala sam se dvadeset i sest kila ;( i nikako ih skinuti...svaki savjet je dobrodosao:)
Moj problem je uvijek pokoja kila viška,pa bih htjela probati sa ovim izazovom riješiti taj problem,jer sa djetama i gladovanjen neide,a ako i malo uspije te iste kile se ponovno vrate.
imam jedan jako velik problem!
imam 16 godina i visokmsam otpriliko oko 181 i imam 85 g sto je previse za moje godine ali kako izgledam to je nevjerojatno.puno sam veci od svojih vrsnjaka a sto me je sram pa trebo bih pomoc
moj problem su ostatak kila poslije poroda pa bih htjela probati s ovim izazovom jer kile nejdu ....a gladovanje a ni to ne....
Pozdrav Zdrava Krava i cijela ekipa!Vidim da svi imamo isti problem-pokoji kg viška,a pitanje je kako to riješiti?Sve mi znamo-smanji obroke,jedi puno voća i povrće,bavi se nekim sportom,kreći se što više i bla,bla,bla...uzalud sve te spoznaje,barem u mom slučaju!Iskreno,ja bih koji kg manje uz što manje odricanja i žrtve...padne mi mrak na oči kad vidim neke moje kolegice koje smiju sve i svašta žvakuljiti tokom dana i dalje ostaju vitke, a ja...e pa,ovo bi mogli biti dobri savjeti!Koji slijede ovih dana!Jedva čekam!
Višak kila, ali i briga za zdravlje ne samo moje nego i obitelji! Dobro bi mi došao savjet i pomoć!
Nikada dovoljno savjeta o zdravoj prehrani.
Slažem se s Kiki44. Jedva čekam nove spoznaje.
Pozdrav
U današnje vrijeme smo toliko bombadirani svako jakim dijeta i vježbama a da ne govorim kako savršena tijela doslovce iskaču iz paštete raznih časopisa,televizije,interneta,portala i društvenih mreža.Zato kako si pomoći?????
i ja sam od onih kaj stalno moraju biti na dijetama, i kad smršavim opet moram pazit jer čim se malo opustim odmah se nakupljaju. imam osjećaj da od same pomisli na čokoladu odmah dobijem kilu!veliki problem mi je što ne mogu više jest tolko povrća i bijelog mesa,npr. karfiol i brokulu više ne mogu vidjet, odmah mi se diže želudac,fali mi i druga hrana, al čim si ju dozvolim nastaju problemi. :(
Iako sam "zadovoljna" svojim izgeledom.... ne izgledam kao Sharon Stone no bila bi sretna da me netko u menopauzi posavjetuje što i kako..... Dosta mi je djeta i iscrpljujučih vježbi (gladujem i ovako jer nedostatan mi je prihod za dijetu i teretenu)! trebam samo savijet kako se u mojim godinama zdravo hraniti i pristojno izgledati! Nisam niti želim biti "lice s naslovnice" želim zdravu prehranu u mojim godinama koja mi neče "lijepiti kg". Nisam "ovisnik" no nisam ni osoba od izgladnjivanja!
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji