Komentiraj i osvoji Saponijin paket

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Default avatar -
    Ecume
    [UREĐENO] 25. Lipanj 2016. 14:01

Na djetinjstvo me najviše podsjeća Faks deterdžent jer sam 1991. dok je rat bjesnio u Dubrovniku, imala čast kao najmlađe dijete u zgradi, plastičnom čašicom dijeliti iz Caritasa dobiveni prašak svim stanarima iz zgrade. Sjećam se da bi tih dana umjesto po barutu sve mirisalo po čistoći...

• Default avatar -
    pa3sha

Sjećam se Faksa iz djetinjstva, u platnenim vrećicama koje smo zatim upotrebljavali kao kuhinjske krpe, i naravno, bile su puno kvalitetnije i trajnije od ovih današnjih.
    A moj roditelji i danas svaku pastu za zube zovu Kalodont.
    Drago mi je da se ti proizvodi opet mogu kupiti.

• Default avatar -
    vila007

ajme mirisi i okusi djetinstva!!!!

• Default avatar -
    apucoos

Na djetinjstvo me najviše podsjeća likvi, odnosno prazne boce od likvija koje smo punili vodom na +40 C stupnjeva i tako se kao klinci špricali međusobno :) Veća faca je bio onaj ko je imao veću plastičnu bocu od likvija... Eh to su bili dani :))

• Default avatar -
    mala_i

Arf je za mene Saponijin proizvod koji najbolje odolijeva vremenu. Čak i u vremenu kada smo kupovinu obavljali u Italiji uvijek smo na popis stavljali Arf. S vremenom Arf je postao sinonim za proizvode svih marki namjenjene čišćenju kupaonica i kuhinje.

• Default avatar -
    sambaaa

Neki dan sam pijuckala kavu u omiljenom kafiću u kojem radi moja prijateljica. I pogled mi padne na kava aparat, a preko šalica prebačena Faks helizim krpa. Da, da. Baš ona, prastara, u kojoj je moja mama doma nosila prašak. Koja su to super vremena bila, veš sniježno bijeli, a mi djeca bi se zaletavali među još mokre plahte. Sve dok nas mama ne bi vidjela i najurila... Rado se toga sjetima, a prijateljicu sam jedva nažicala tu prastaru krpu i vjerujte neće služiti za brisanje posuđa već kao predmet koji me vrati u djetinjstvo.

• Default avatar -
    silwach

Kad se sjetim djetinjstva, uvijek se sjetim one stare kutije kaladonta i vrati me u prošlost kada me mama morala nagovarati da perem zube, a meni se nije baš dalo jer sam bila mala i nisam ni znala zašto ja sada moram prati zube :) Dugo godina kasnije ni nismo znali ni za jednu drugu zubnu pastu nego smo sve paste zvali upravo Kaladont po onom najboljem, Saponijinom :) kada vidim onog dječaka koji je bio na starom staro posteru, tj. reklami Kaladonta uvijek se sjetim djetinjstva i sretnih vremena :)

• Default avatar -
    Tia0101

Moram reći da me svi ovi proizvodi, odnosno Saponia općenito, podsjećaju na djetinjstvo. Mama je kupovala i još uvijek kupuje domaće Saponia proizvode. Posebno sam oduševljena ovom slavljeničkom ambalažom. Jučer sam baš čistila kupaonicu Arfom i doista je čaroban, sve se sjaji a i nastavljam tradiciju koju sam naslijedila od mame. Ovaj Likvi moram posebno izdvojiti jer uvijek je, kad sam bila malena, u kući vladalo veselje kad je došlo vrijeme pranja suđa. Voljela sam se igrati sapunicom a mama je bila u tim trenucima, kada je vjerojatno bila i jako umorna, jako strpljiva samnom i dopustila mi igranje i pravljenje balončića od sapunice. To su trenuci koji se pamte i ne zaboravljaju. A kad čujem miris rublja opranog Faksom, i to me podsjeća na djetinjstvo. Mirisi ostavljaju trag u našim životima a mene taj specifičan miris podsjeća na vesele trenutke djetinjstva. A tu je i neizostavan kalodont, to je bila moja prva pasta za zube. Doista, Saponia u meni budi divna sjećanja i nadam se da će ih i moja djeca imati. Volimo domaće, volimo Saponiu i hvala joj što nas toliko godina vjerno služi.

• Default avatar -
    daxx

Osim Kalodonta koji je definitivno obilježio djetinjstvo nas nešto starijih, moje sjećanje na djetinjstvo vezano uz Saponijine proizvode podsjeća me i na Likvi. U vrijeme kad nije bilo perilica suđa Likvi je bio neizostavan kod ručnog pranja suđa. kako smo sestra i ja pomagali majci kod kućanskih poslova tako je i pranje suđa bila jedna od obaveza u kojoj smo se sestra i ja smjenjivali svaki dan. A tada je obavezan bio Likvi i njegova bogata pjena koja je punila sudoper.

• Default avatar -
    ja134

Moje je djetinjstvo prepuno Saponije,
    U njenim se mirisima ljubav krije,
    Majčine ruke što se oko mene svile,
    Mirisne su uvijek bile,
    Blage i meke od nježne Nile.
    Mirise Faksa i Ornela kroz život sam nosila kao niti
    Jer u tom mirisu, osmijeh moje majke zauvijek se uspio skriti.
    I danas, kada je više nema,
    Sjećam se kako je Saponiji vjerna bila,
    Likvi, Arf, Ornel, Faks i Nila,
    To su njezina krila bila.
    Kuća nam je uvijek bila čista,
    Rublje mirisno, a čaša se blista.
    Ma nema ljepšeg mirisa na cijelom svijetu
    Od košulje oprane Faksom i Ornelom u duetu.
    Majka me naučila kako da mi dom miriše,
    Saponija je brend na koji moja kuća i danas diše.

• Default avatar -
    ninanesto

Dva proizvoda koja su uz mene od kad znam za sebe su Likvi i Kalodont.Oba dva su sudjelovala u bitnim stavkama mog života.Od čiščenja onih prvih mlječnih zubiča, pa do današnjih, koji su moram se pohvaliti uz pomoć Kalodonta i danas u mojim 30tim bez ijednog karijesa. Danas ga koriste i moja djeca i nikad nebi kupila niti jedan drugi. Likvi je također generacijski proizvod koji je prvo koristila moja majka, danas i ja. Ma kakva perilica posuđa, ja samo stavim kapljicu Likvija na spužvicu i suđe je oprano za čas. Također je jedan od proizvoda bez kojeg nebi mogla.

• Default avatar -
    Danci89

Čini mi se da za Faks znam od pamtivjeka... oduvijek ga je mama kupovala, a tako sa i sama nastavila nakon što sam se udala.... To mi je bio, i ostao najbolji prašak za odjeću i stvarno mi je nezamjenjiv. Pere snjim i šareno, i bijelo i prljavo i napola čisto :)))) ...I drugih se proizvoda sjećam... ali nekako sam najbolje upamtila tu vrećicu sa praškom unutra ....

bug88

Šte reći nego: Faks = djetinjstvo i mirisni veš :)

• Default avatar -
    VENIO

Miris bilih lancuna po borovim šumama(zahvaljujući dobrom starom Ornelu) vraća me u neka davna vrimena...
    Ležin miran zamotan u lancun, a mama i nona ljuljaju me dok ne zaspim...Lancun bi mirisa po suncu i veselju a ja miran i spokojan utonija bi u san...Danas 60-ak godina posli ljuljan svog unuka, a lancuni jednako mirišu... zahvaljujući Saponiji i Ornelu opet osjećam da su majka i nona tu kraja mene iako odavno nisu među nama...Sjećanje polako blijedi ali mirisi zauvik ostaju.......

• Default avatar -
    Monikak

Slučajno sam jednom kupila Ornel-plavi ,oduševila se mirisom i dugotrajnošću mirisa odjeće. Volim kupovati Hrvatsko,znam da su Saponia proizvodi kvalitetni i po pristupačnoj cijeni

pantaa

Mene najviše na djetinjstvo podsjeća Likvi. Uvijek kad je mama prala suđe, ja sam je gnjavila da smočim ruke u vodu u kojoj je bilo Likvija. Nakon što sam namočila ruke, slagala sam prste tako da tvore krug i pokušavala napuhnuti balončiće. Naravno da sam polijala sve oko sebe i mama je osim suđa morala prati i pod. :D

• Default avatar -
    Ermossisima

Na djetinjstvo me najviše podsjeća Kalodont. Još i danas kad osjetim njegov miris, kao da se u mislima vratim u naš mali podstanarski stan, u dobro mi znanu kupaonicu gdje stojim ispred umivaonika i čekam da mi mama stavi moj omiljeni Kalodont na četkicu i onda se sa sestrom natječem koja će prije oprati sve zubiće...Voljela sam te slatke male rituale i volim ih se sjetiti još i danas. :)

• Default avatar -
    Manja72

Da, zaista podsjeća na djetinjstvo. Ja ne znam da je išta drugo i postojalo....

eleja

Još se danas sjećam kada me djed učio prati zube Kaladontom, i njegovih savjeta_ " zatvori usta da pjena ne bi ispadala", a mene bi baš zanimalo kako se tako dobro pjeni Kaladont...posebno se sjećam bakine kuhinje koja je sva sjajila od Arfa, bakinog ponosa...a rublje nikada nije tako bilo čisti i mirišljavo nego od Nile i Faksa!

• Default avatar -
    rowan

Skoro svi Saponia proizvodi me pdojsećaju na djetinjstvo jer su to bili proizvodi koje nas po koje nas je mama slala u dućan.
    Sa papirićem i nocima smo dolazili teti u trgovinu i dovoljno je bilo reći Kaladont i od kusura smo kupvali žvake ili slaju i veselo skakutali kući.
    Kada su nam u školi pokazivali nacrtane paste za zube, uvijek je grupni odgovor cijelog razreda bio Kaladont..... i mislim da će kaladont ostati zauvijek sinonim za pastu za zube.

No, sada kada ja svoju kćer šaljem u trgovinu moram joj točno napisati što želim i nema nasmijane tete u trgovinu već su sad supermarketi i snalazi se sam. Doduše, kaladont i likvi su ostali i dalje sinonim za pastu za zube i deterđent za suđe.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani