Komentiraj i osvoji Saponijin paket

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Default avatar -
    zlamara
    [UREĐENO] 25. Lipanj 2016. 14:01

Vim. Najviše me podsjeća na djetinjstvo jer smo u školi kao marljivi mali učenici uvijek prali klupe sa Vimom. Već se znalo ako su klupe previše išarane iskače Vim da spasi stvar ;)

• Default avatar -
    marali

Gotovo svake zimske školske praznike provodili bi, brat i ja na selu, kod bake. Nije bilo grijanja, osim u kuhinji gdje je uvijek kurila peć na drva, međutim u sobama je bila prava ledara. Sjećam se tog dječjeg skičanja i cike kad god bi išli spavati u hladne, prostrane sobe, stavljanja gumenog, al toplog termofora pod debele perine koje su, i dan-danas, osjećam taj miris, odisale svježinom i mekoćom Faksa...
    Moja baka je i sada u svojim jesenjim godinama života i dalje vjerna isključivo samo jednom prašku - Faks Helizimu čiji je miris ostao utkan u sjećanje mog djetinjstva!

lepid

Saponia ima jako puno proizvoda koji su uz mene još od djetinjstva! Pamtim stara pakiranja Vima, Faks Helzima i Kalodonta. Jako mi je simpatično kad vidim retro izdanja tih proizvoda jer de bude stare uspomene. To su proizvodi s kojima sam odrasla, a danas ih i ja imam u svojoj kupaonici i cijelom domaćinstvu! Saponia ima dugogodišnju tradiciju i kvalitetu proizvoda koju su vjerni kupci prepoznali pa zato i današnje generacije odrastaju s istim proizvodima!

• Default avatar -
    pero2001

Rekla bih Kaladont, dugo vremena nisam znala da je Kaladont samo jedan od proizvođača paste za zube, mislila sam da se pasta zove Kaladont,bili su mi sinonimi. Jako mi je drago sto se Kaladont nakon dugo vremena opet poceo reklamirati, bas kao nekad.

• Default avatar -
    inas

Na djetinjstvo me najviše podsjeća Faks deterdžent u prahu, jer ga je baka uvijek koristila i to u njihovim ambalažama umotanim u krpenu ambalažu, koja je kasnije služila kao kuhinjska krpa, i uvijek bi te krpe s Faks logo, vsjele oko peći, a bijelo rublje je uviek iskuhavala na peći i uvijek je Faks u prahu bio tu negdje po kuhinji, kuhinji koja je bila središte i srce kuće.

• Default avatar -
    glava

Kad te sunce probudi
    A mama poljubi
    Lakše se ustaneš
    Odmah se pokreneš
    Do kupaonice dotrčiš
    Odmah četkicu zgrabiš
    Nema brige I problema
    Tu je tvoja Kalodont krema

• Default avatar -
    trixy

Likvi - podsjeća na baku i na djetinstvo. Tada nije bilo perilica suđa, pa čak ni sudopera. Sjećam se velikog, tamnoplavog lonca u kojem se pralo suđe, i Likvija koji je stajao kraj njega.

• Default avatar -
    ida_f

Kalodont, oduvijek je tu negdje. Priznajem sve paste su kalodont ma kako god se zvale. Kao da mi netko kaže da sapun nije sapun :P. Sjećam se starih pakiranja s kojima sam se igrala kao mala. Najviše pamtim Plavi radion. Mislim da više ni ne postoji, ali bio je hit. Pa neka netko kaže da Saponia nije preteča svega, prašak se još uvijek pakira u takve kutije ali nažalost djeca su se prestala igrati s njima.

• Default avatar -
    mayday0007

Iz svog djetinjstva se najviše sjećam Arfa i kalodonta. Baka ga je uvijek imala u kući jer kad bi ja i braco sami ostali s starijom sekom ona bi nam kuhala, ali nije baš bila spretna u tome pa bi uvijek nešto zagorilo. Tu bi Arf uvijek došao kao spas. Naravno kalodont je bio obavezan ujutro, navečer i nakon svakog jela, da čuva naše male zubiće. Vjerujem da će imom djetetu ostati u sjećanju vaši predivni proizvodi. Divan miris Ornela, čisto rublje oprano faksom te zdravi zubi čuvani od kalodonta. :)

• Default avatar -
    dudilo

Kad je u pitanju Saponija iz Osijeka osjećam se kao u vremenskom stroju. Pitate se sigurno zašto? Pa, stoga što i sada kao i prije 20-25 godina koliko mi pamćenje seže, isti se proizvodi koriste i onda i sada. Miris Arfa mogu prepoznati s ulaznih vrata i rado ću se prepustiti užitku kupanja u kadi kad je mirisna čistoća Arfa s mirisom limuna preuzela zadaću čistoće i svježine naše kupaonice. Nakon toga oprat ću zube svojim Kalodontom. U biti, kad malo bolje razmislim mijenjala se samo ambalaža i dizajn proizvoda, dok su kvaliteta, ime i tradicija ostajali za sva vremena, da ga baštinimo i za buduće generacije!

• Default avatar -
    maja1906

Saponiju obožavam i koristim ju non stop, voljela bih ovo osvojiti jer sam podstanar u Zagrebu ,trenutno dala otkaz u firmi jer mi nisu plačali pa bih mi ovo jako dobro došlo da nemoram kupovati još . Ovakvim nagradama još nisam vjerovala da ću ikada dobiti te se nadam ovom prilikom da hoću .

• Default avatar -
    ROZALINDA

KALADONT JE NEŠTO ŠTO JE DEFINITIVNO OBILJEŽILO MOJE DJETINJSTVO, PRVO ZATO ŠTO SAM MISLILA DA I NE POSTOJI DRUGA PASTA ZA ZUBE TJ. DA JE DRUGI NAZIV ZA PASTU ZA ZUBE KALADONT. A ZATIM I ONA PJESMICA: ŠUBI DUBI DUBI SAD ME BOLE ZUBI NE POMAŽE MI NIŠTA NI KALADONT U TUBI. JA JE PJEVAM SAD I SVOJIM CURKAMA...

• Default avatar -
    jsejic

Definitivno na djetinjstvo me podsjeća FAKS deterđent.

Sjećam se vjetar je puhao i mami je otpuhao s "štrika" svježe okvačenu opranu snježno bijelu odjeću. Veša je bilo po cijelom dvorištu. I dok je mama to sakupljala, hrabro, a mogla je zaplakati od muke, stiže susjeda koju smo "obožavali". Gledala je mamu kako trči po dvorištu i onda odjednom prozborila: "Dete drago, si prala z Fakzem?" Mislim da su mi se mogli vidjeti blinkajući upitnici iznad glave kad sam upitala mamu što je to "Fakzem". Susjeda je prozborila : "Mala kaj si ti mene našla za...bati" i odjurila preko dvorišta kao Furija. Meni su se upitnici poduplali, ali onda mi je mama objasnila da je prašak Faks u pitanju. Nasmijale smo se tada, a i danas kad kupujemo Faks prašak nasmijemo se i u šali kažemo kako idemo po Fakzem

kisica

Kad premotam film u dane moga djetinjstva, prvo mi na pamet pada moja majka koja je tada bila čistunac do kostiju. Sve je moralo biti čisto, blistati, mirisati, nigdje nikakva packa ni mrlja. Uvijek je redovno prala sve sa faksom..da sve..odjeću, obuću, zavjese, stoljnjake, posteljinu i na vrhuncu staze i tepihe. Nažalost granice nikad nije imala, pa bi redovno u naselju povadila sve tepihe van, i onda neštedeći Faks po pune čaše bacala na tepih. Onda bi slijedilo ribanje četkama, pa ispiranje..i dok su se susjede smijale jer je to za njih bilo bespotrebno bacanje praška za veš ja sam odrastala u domu koji je mirisao svježe i čisto, Saponijski. Danas sam ista moja mama :)

jezichawa

Na djetinjstvo me definitivno najviše podsjeća Fax helizim prašak za robu. Još se uvijek sjećam kad bi mama s Faxa rezala barkodove i igrala Saponia nagradne igre, još čujem tetu s televizije kako reklamira Fax helizim... Kod nas se nije govorilo "trebamo kupiti prašak za robu" već se odmah znalo: "trebamo kupiti Fax helizim". Danas svi koriste tekuće deterdžente, ali moja je mama i dalje ostala vjerna svom prašku. Svaki put kad dođem kući, u kupaonici vidim onu staru Faks plastičnu kutiju punu praška i znam da će mi roba do povratka na fakultet divno mirisati na djetinjstvo :D

• Default avatar -
    rhema81

Od djetinjstva on me prati,
    uz njega je rublje čisto to moraš znati,
    miris i svježina,
    samo s Faksom rublje ima.
    Saponija je bila uglavnom gost mog doma,
    sjećam se prvog pranja suđa - Likvi - i evo ti loma,
    tanjur odletio i šteta je nastala,
    jer sam se uvijek prije pranja s pjenom igrala.
    moralo je biti uvijek puno puno pjene,
    dobro da nije zatrpala mene.
    I onda smo si mućkali vodu i Likvija malo,
    pa puhali balone dok sunce je sjalo.
    I gledali kako se prelijevaju boje.
    Uz saponiju je zbilja bilo zabavno djetinjstvo moje.

• Default avatar -
    dijanaturk

Fax- vječni pratioc i simbol za čistu odjeću... još iz vremena pakiranja u platnene vreće!

• Default avatar -
    nikazanella

Faks helizim je prašak koji me podsjeća na djetinjstvo. Moja baka a i mama su prale rublje jedino njime, što su i prenijele na mene. Znali smo naravno promijeniti vrstu praška (mislim tko nije), no uvijek bi se opet vraćale njemu Fax helizimu jer on nas nikada nije razočarao. Mi njega možda i jesmo ali bilo je to zbog financija, iz razloga što je neki drugi bio povoljniji. Danas sam ja mlada kućanica, nažalost bez posla....ali domaćinstvo treba održavati. I nastojim da to uvijek budu Saponijini proizvodi jer znam koliko su mi bitne čistoća i urednost mog doma i mojih ukućana.

• Default avatar -
    st2l

Nekoć davno, u dane mog djetinjstva i u puno sretnija vremena sjećam se kako sam pomagala mami vješati rublje. Kod perilice je uvijek bio prisutan neizostavan Faks Helizim. Dok sam čekala da ona izvadi rublje iz mašine, često sam proučavala šareni natpis i slike na ambalaži jer još nisam znala ni čitati. To će zauvijek ostati u mom sjećanju :)

• Default avatar -
    zara7

Jedina pasta za zube koju je moja obitelj koristila je Kalodont. Kad god kupim Kalodont, sjetim se djetinjstva i roditeljske kuće. Uostalom mojim roditeljima je "Kaladont" postao sinonim za zubnu pastu....

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani