Kada osjetim miris vanilije znam da je trenutak za vođenje ljubavi s mojim dragim! Nema boljeg opuštanja:)))
navečer prije spavanja, kad je sve spremno za počinak nema mi većeg gušta nego zapaliti si svoju svijeću s mirisom lavande i pročitati koju stranicu knjige koju trenutno čitam i sve dobro zaliti domaćim sokom od bazge...:) uživam u svojih par minuta mira, naravno da zaspem već nakon prve strane knjige, ali to je za moj gušt:)
Kako nam ne dolazi lijepo vrijeme i vani je sve hladnije i hladnije, upalim svijeću koja me podsjeća na toplinu i njezino svjetlucanje podsjeća me na sunčeve zrake koje se odbijaju od morske valove. Mirisi svijeća podsjećaju me na egzotična voća i miris ljeta koji nam je daleko. U ovim tmurnim i hladnim noćima grije ljubavnu sobu i ostavlja osjećaj ljubavi i romantike. Svjetlucanje svijeća i njeni mirisi potiču uzbuđenje i osjećaje i zadovoljavaju naše potrebe.
Uronjena u pjenušavu kupku uživam u vremenu koje imam samo za sebe. Mojih sat vremena subotom uvečer. Uokolo mene su obavezno dvije-tri mirisne svijeće šarenih veselih boja, tinjaju i ispustaju divne mirise prirode. Osjecam se udobno i sigurno. Duboko disem.Tako je dobro samo se opustiti. Svaki tjedan radujem se eksperimentiranju, istrazujem različite mirise da vidim kako utjecu na moje raspolozenje. Tako mi miris dalekih mora i oceana daje osjecaj slobode. Najednom letim iznad divljih pjenusavih valova dok mi vodena prasina prska po licu i kosi. S mirisom cedrovine prebačena sam u guste dubine suma, okruzena visokim stablima, ljeto je, osjet sreće i radosti je u zraku. Sa mirisom poljskog cvijeca nalazim se usred polja i livada,promatram zrake izlazeceg sunca dok kupaju zemlju zlatnim sjajem. Miris jabuke i cimeta odvodi me u djetinjstvo, dječji smijeh, sladoledi, lizalice i slatki bomboni,vesela igra i zadovoljstvo druzenja.
Uzivam igrati se sa mirisima i otvarati vrata svoje maste i sjecanja.
Moja soba je, kako je moji prijatelji zovu, harem svijeća. Obožavam svijeće kao što netko obožava čokoladu i nema dana kad bar na pola sata ne upalim koju mirisnu svijeću i opuštam se uz bilo koju radnju: učenje, spremanje, čitanje ili čak i dok gledam filmove i imam poslijepodnevno drijemanje. Najdraži od svih mirisa mi je miris naranče i cimeta jer njihov miris me uvijek podsjeća na Božić i božićne kolačiće. Taj miris uvijek povezujem sa toplinom doma i moje sobe jer ne volim zimu i uz taj miris sanjam o nekim toplijim danima.
Ajme, samo dok gledam ponudu svijeća kao da osjetim njihov miris... Međutim, ona koja mi je zapela za oko je Soft Blanket - zbog malog medvjedića :)Inače sam kolekcionar malih medvjedića i svijeća, a ovo mi je 2 u 1 ;) Zaista bih bila oduševljena ovim svijećicama... Inače, najfinije su mi svijeće od kokosa, vanilije i čokolade (isto takav i sladoled :)) Obožavam navečer pogasit svijetla, upalit neku laganu tihu glazbicu (Leonarda Cohena recimo) i po stanu popalit par svijeća....
Obožavam mirisne svijeće. Najdraže mi je kad ih zapalim kod dečka za romantični dojam i predivan miris, što odmah znači da se tehnologija gasi, uz to se idealno paše ambijentalni jazz i boca vina. Relakascija zagarantirana, prava terapija...
Najviše volim one s mirisom višnji ili neke posebne mješavine...
Beach Wood mi je najdraža...podsjeća me na miris mora u Tunisu na maturalcu,zalazak sunca,provod do ranih jutarnjih sati,pjevanje i plesanje na plaži uz naravno neke "spasioce" na plaži...podsjeća malo i na neku ukusnu večericu uz kamin i čašu vina...;)
Najčešće koristim svijeće sa mirisom grejpa, talka, vanilija&drvo, cedar, cold water, morska obala,koji na mene dijeluju tako opuštajuće i antistresno da ih već godinama koristim.Prilikom kupanja uz laganu glazbu obavezno se širi moj omiljeni miris morske obale koji me onako sijetno vraća u lijepu prošlost i prekrasne dane moga dijetinjstva <3
MIRIS NARANČE-obožavam jer podsječa na kolače i blagdane,uz dobar film i topao dnevni boravak dok vani u Slavoniji pada snijeg,ovaj miris je "šlag na torti"...
Odlicni miris mi je Turquise sky,te Spicedorange,jer su ugodnog mirisa. Obozavam mirisna ulja i mirisne svijece u svom domu. Izuzetno su mi dobre svijece Yankee Candle,jer mi ne smetaju,ugodnog su mirisa,i ne izazivaju alergiju kao od ostalih proizvodaca,sto mi je jako bitno!
Obožavam miris ruže. Idealna su mi ljetna predvečerja na selu kod mojih roditelja. Velika terasa okružena zelenilom i blagi povjetarac, daleko od užurbane i stresne gradske svakodnevice. Zapalim nekoliko mirisnih svijeća i uz čašicu vina, na velikoj ljuljački čitam omiljene knjige, a misli pustim da odlutaju gdje god požele. Mir i tišina s tek pokojim cvrkutom ptica te svjež zrak nošen mojim omiljenim mirisom ruže idealna je antistres terapija vrednija od bilo kakvog wellnessa, a uz to i potpuno besplatna. :)
Obožavam mirise vanilije, čokolade i mediteranski miris (mješavina mora, borova i soli). Da bi u potpunosti uživala u mirisu zavalim se u fotelju u najudobniji položaj i svim čulima upijam miris koji se lagano širi prostorijom. To opusti i odmori i dušu i tijelo. Trudim se duboko disati da mi se omiljeni miris uvuče u svaku poru tijela i duše!
Miris jasmina, jeste li probali to? Zavodljiv i mističan. Još su stari rimljani upotrebljavali miris jasmina za zavođenje (Marka Aurelija). možete li zamisliti svjetlost svijeća isprepletenog mirisom jasmina kako se isprepliće po prostoriji poput povjetarca.
Božanstven miris koji ulazi u pore osoba prisutnih u ovom trnutku. Sve želje će biti ostvarene!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Najbolje se u ovo tmurno vrijeme prisjetiti slatkog i mirisnog proljeća uz Yankee Candle :D Prava stvar za opuštenu atmosferu i punjenje baterija nakon zime.
Obožavam med,
koji me ne može baciti u bed,
Vrlo je lako uz miris taj,
Domu udahnuti pravi sjaj.
Med i naranče moj su favorit,
Jer u njima sadržana je bit,
Onoga što volim i želim,
Onoga što s drugim dijelim.
I nije teško izabrati miris pravi,
Ako znaš gdje tražiti,
A Yenkee Candle je prva liga,
Tako da me za sve ostalo i nije baš previše briga.
Najbolje opuštanje mi je nakon subotnjeg čišćenja. Prvo kuću dovedem u red, a onda dignem sve četiri u zrak, zapalim mirisnu svijeću (najčešće od limuna ili vanilije) i uživam u laganoj muzici ili nekoj dobroj knjizi. Nema bolje relaksacije.
Svijeća: parafin plus fitilj
uz stras pravljenja postaje pravo malo čudo koje donodi mir svojim plamenom i mirisom.
Osobno sam ljubitelj vanilije, svojom slatkoćom me odvodi u smiren i opušten svemir... :)
Zaboravljamo važne stvari, a to su upravo te; male stvari kroz dan, poput mirisa i ostalih osjetila. Uživajte u svome njuhu! :)
Aloha narode!Ma kako ću se natjecat za ove predivne mirisne svijeće kad imam veliki problem!Naime,prije puno godina kad smo se moja obitelj i ja vratili iz prognaništva doma nakon domovinskog rata,kuća nam naravno još nije bila dovršena i ja sam se uz svijeću kupala u našem poludovršenom kupatilu.Od silne žurbe žena je zaboravila ugasiti svijeću i tako lijepo zapalim vodokotlić(hvala Bogu da kupatilo nije bilo dovršeno)pa se on cijeli istopio,a zidovi pougljenisali.Moj muž i svekar danima strugali čađu itd.Uglavnom,od tada moj muž ima užasnu fobiju od upaljenih svijeća(naravno)i ja NE SMIJEM paliti svijeće(osim kad nestane struje).A obožavam miris jasmina!!!!Ali nisam te sreće!A tko mi je uostalom kriv?Rado bih navečer nakon stresna dana upalila jednu lijepu svijeću,oko mene miris jasmina,a ja lagano čitam knjigu i uživam!A onda tres!I eto me u stvarnost....pozdrav svima do nekog drugog puta!
Kako izabrati samo jedan od svih mirisa Yankee Candle-a? Kada bih vec morala izdvojiti, bila bi to Turquise sky jer me podsjecaju na more i Dalmaciju koji mi iz dana u dan sve vise nedostaju, a obavezama sam sprijecena. Najviše se volim opustiti u kadi uz mirisnu svijecu i neku dobru knjigu. I volim kada mi cijela soba nakon ciscenja mirise po Yankee Candle svijecama :)
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji