Fitness 05. rujna 2017.

Život je moguć i bez alergija uz ove odlične prirodne proizvode koji štite imunitet!

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Moraju li neugodne posljedice alergija biti toliko jake? Ne moraju - ključ je u podizanju imuniteta organizma. Kada su alergijske reakcije već započele, značajno će ih ublažiti moćno ulje crnog kima, a tu je i 'crni med' (Nigella – poliflorni cvjetni med sa sjemenkama crnog kima) kao najučinkovitija priprema za borbu protiv svih oblika alergija.

Jaka imunološka reakcija u obliku alergije

Alergije predstavljaju neprimjerenu i prekomjernu reakciju našeg sustava obrane na različite, inače neškodljive, čimbenike iz okoline. Općenito možemo reći da su alergeni tvari koje organizam prepoznaje kao strane i potencijalno štetne, pa stoga protiv njih stvara specifična protutijela. To je koristan mehanizam obrane od štetnih čimbenika iz okoline, kao što su različite bakterije, virusi i sl. No, ako organizam prepozna, na primjer, bezopasnu pelud cvijeća kao veliku opasnost, tada započne jaku i bezrazložnu imunološku reakciju – tako nastaju alergije.

Odlične proizvode za imunitet potraži na Fit Zoni!

Od kada je ambrozija pala s Olimpa, izgubila je svoju neodoljivu slast i namjesto hrane bogova postala jedno od najneugodnijih prokletstava alergije. Pitome joj ravnice najviše pogoduje, pa je upravo tamo mjesto njenog najžešćeg djelovanja. Cvate i rasipa svoj neugodni žuti prah sve do konca rujna. Nakon toga lakše se diše, ali sve će se opet ponoviti… No, mora li?

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Ne mora, kažu najnovija istraživanja. Ključ je u podizanju imuniteta organizma. Kada su alergijske reakcije već započele, značajno će ih ublažiti moćno ulje crnog kima. Velika i sve veća izloženost stresu, aditivima i konzervansima iz hrane, mijenjaju čovjekov obrambeni sustav koji učestalo odgovara alergijskim reakcijama.

Najpopularniji alternativni lijek - crni kim

Protiv alergija nije se lako boriti – to priznaje i suvremena medicina – koja osim konvencionalnih lijekova sve više prihvaća i alternativne. Jedan od njih je i crni kim, odnosno ulje crnog kima.

 | Author: PR Foto: PR

Ulje crnog kima daje izvanredne rezultate kod alergičara. Njegova dugoročna upotreba dovodi do znatnog smanjenja simptoma. U jednoj od alergoloških studija tretirao se alergijski rinitis, bronhalna astma i neurodermitis s kapsulama ulja crnog kima u količini od 40-80mg/kg/dan (otprilike 40 kapi, tri puta na dan). Zabilježen rezultat pokazuje da je subjektivni osjećaj alergije smanjen kod svih ispitanika.

Zbog svojeg kemijskog sastava koji uključuje i nezasićene masne kiseline, ulje crnog kima pokazuje povoljan učinak i na astmu (zbog djelovanja omega 3 kiseline), ali i atopijski dermatitis.

Tretman kod alergija najbolje je započeti prije perioda polinacije (koje počinje u ožujku ili travnju), kako bi se tijelo uspjelo pripremiti za sezonu visoke koncentracije peluda u zraku. Ulje crnog kima treba uzimati tri puta na dan nakon obroka, po 30-40 kapi. Kod alergija tretman treba trajati sve do kraja jeseni. Tijekom zime može se napraviti pauzu, ali opet treba početi s terapijom najkasnije u ožujku. Do sada su zabilježeni slučajevi alergičara s izrazito teškim simptomima koji su se nakon nekoliko godina terapije skoro u potpunosti riješili svih simptoma alergije.

Kod alergičara ne važi ona narodna izreka “klin se klinom izbija” te uzimanje čistog cvjetnog praha može biti opasno, a isto tako svi poliflorni (cvjetni) medovi su prepuni peludi, pa i peludi ambrozije. Pčele naime jako cijene ovu pelud i rado je sakupljaju i nije slučajno da je Sveti Ambrozije zaštitnik pčelara. Zato alergičarima preporučujemo tzv. Funkcionalne medove sa manje cvjetnog praha i više aktivnih tvari koje djeluju antialergijski.

Djeluju poput nježnog prirodnog cjepiva

Med Nigella ili Nigella junior djeluju poput nježnog prirodnog cjepiva ako ih uzimate dva puta dnevno tijekom dužeg vremenskog perioda, a vrijeme za početak njegovog uzimanja je upravo sada. Med Nigella je sa sjemenkama egipatskog crnog kima u velikom postotku, gdje timokinon iz ove biljke širi bronhije i tada prestaju simptomi alergije, a tijelo se polako navikava na cvjetni prah koji ga iritira pa i onaj od ambrozije. Tako ovaj med postaje funkcionalan i sam po sebi ima manje cvjetnog praha (koji smeta ljudima alergičnim na pelud, a istovremeno širi naše bronhije i olakšava nam disanje.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Ako Vas je alergija već dobro "pritisnula" onda Vam preostaje uzimanje 3 žličice (čajne) ulja crnog kima i "malva meda"

Med uz koji ćeš disati punim plućima

Funkcionalni med kojemu su dodane sjemenke crnog kima, cvijet crnog sljeza i pustenaste divizme. Pripravak koji je namijenjen svima koji žele disati punim plućima. Korištenjem sjemenki crnog kima u prehrani, pročistite dišne putove, spriječite nakupljanje sluzi, omogućite bolje disanje, povećajte aktivnost obrambenog sustava, naročito u tkivu pluća i postignite visoke razine T-limfocita i NK-stanica u organizmu. Naime, te stanice su nosioci imunog sustava i prva crta obrane od raznih virusnih i bakterijskih infekcija, a prah sjemenja crnog kima značajno potiče njihov rast i aktivnost. Crni sljez sadrži sluzi, glukozide i organske kiseline, te je koristan pri ublažavanju kašlja i kataru usta i grla. Pustenasta divizma je ekspektorans, ona služi za poticanje i ubrzanje uklanjanja bronhijalne sluzi iz dišnog sustava. Smiruje sluznicu respiratornog trakta, čisti višak sluzi te smanjuje upalu i bol.

Malvamed namijenjen je svima koji pate od astme, alergija i drugih problema sa disanjem.

Odlične proizvode za imunitet potraži na Fit Zoni!

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.