Fitness 05. listopada 2016.

Žene koje vježbaju pet puta tjedno smanjuju opasnost od infarkta

Hodanje_Istezanje-1
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svima je poznato, a medicinska istraživanja puno puta su to potvrdila, da pravilna prehrana i zdrav način života utječu na naše zdravlje, spriječavaju razvoj svih bolesti, a posebno raka i srčanih oboljenja, te produžuju život.

Međutim, većina ljudi kako godine prolaze zanemaruje fizičku aktivnost, a osim toga prirodno im se usporava metabilozam, pa postoji mogućnost da im se povećava tjelesna težina čak iako ne jedu puno.

Istraživanje obavljeno u SAD-u, u kojem je prisusutvovalo čak 99.000 žena, pokazalo je da žene koje su se udebljale nakon 35. godine češće oboljevaju od raka dojke. Također, žene koje vježbaju pet puta tjedno čak 41 posto rjeđe dožive infarkt srca, a one koje treniraju tri puta tjedno – 32 posto u odnosu na osobe koje ne vježbaju. Lječnici savjetuju da s godinama pojačavamo fizičku aktivnost, ne u smislu tempa i napora, već da bude češća. Savršeno bi bilo svakodnevna rekreacija od 30 do 60 minuta.

Savjet stručnjaka: zašto bi svakako trebala početi vježbati ujutro?

 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.