Fitness Vježbe za ravan trbuh 07. veljače 2017.

Zašto je cijeli internet "poludio" zbog trbuha Lady Gage?

Foto: ADREES LATIF/REUTERS/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U poluvremenu nedavno održanog američkog Super Bowla nastupila je Lady Gaga. Njezin nastup je podigao veliku medijsku prašinu, ali ne zahvaljujući njenom izvrsnom nastupu. Ovoga puta internet su "zapalile" fotografije njezina trbuha i tako pokazale koliko je praksa negativnog komentiranja nečijeg tijela postala učestala.

U polufinalu Super Bowla Lady Gaga je još jednom priredila spektakl u sebi svojstvenom stilu: uskočila je u stadion i zatim savršeno otpjevala neke od svojih najvećih hitova, uz paralelno njihanje na konopima i plesne pokrete koje možemo usporediti s kardio treningom visokog intenziteta. I da, sve je to napravila na visokim petama.

Međutim, pažnja javnosti je umjesto na njezin nastup pala na njezin izgled, i to ne na odabir odjeće ili frizuru već na njezin trbuh. Ubrzo nakon nastupa Twitter su preplavili komentari poput: "trbuh joj visi preko hlača", "mogla bi malo i smršavjeti", "gledajući u viseći trbuh Lady Gage" i slično.

 | Author: Daniel Powers/REUTERS/PIXSELL Foto: Daniel Powers/REUTERS/PIXSELL

Koliko su takvi komentari bezopasni?

S druge strane, Lady Gaga je trenutno u vjerojatno najboljoj formi svog života. Na njenom Instagram profilu je vidljivo koliko je dugo i naporno trenirala za ovaj nastup. Dok se trend posramljivanja drugih na račun izgleda sve više širi, znanstvenici sa Sveučilišta u Pennsylvaniji su nedavnim istraživanjem dokazali da takvo ponašanje može ugroziti zdravlje osobe koju se kritizira. 

Metabolički sindrom

Kada se netko osjeća loše u vlastitoj koži, velike su šanse da će ga pogoditi takozvani metabolički sindrom: niz zdravstvenih problema koji mogu dovesti do razvoja srčanih bolesti ili dijabetesa, najvjerojatnije uzrokovanih načinom na koji se naše tijelo nosi sa stresom.

Biljke u borbi protiv dijabetesa

U obranu Lady Gage su, pak, stali njeni obožavatelji i pokazali da ipak ima onih koji vide koliko je trend posramljivanja nekog na račun izgleda loš. Riječima jednog od njih: "Pitamo se zašto su djevojke toliko opterećene izgledom, komentari koje dajete na račun izgleda Lady Gage pokazuju da ste vi ti koji imaju problem, ne ona. Normalno dolazi u svim oblicima."

Klikni za tri najefikasnije vježbe za isklesani trbuh!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.