Fitness 14. travnja 2010.

Zaštiti zglobove Osteo Bi-Flexom

Osteo-Bi-Flex
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Osteo Bi-Flex je snažna sinergistička kombinacija najnovijih dostignuća u zaštiti zglobova koja dovodi do pozitivnih rezultata već nakon 7 dana upotrebe. Proizvod se preporučuje kod kroničnih poteškoća i smanjene pokretljivosti, ali i kod akutnih sportskih ozljeda poput ozljeda tetiva i ligamenta

Zašto su zglobovi tako osjetljivi?

Zglobovi, zajedno s kostima i vezivnim tkivima čine sustav koji tijelu pruža stabilnost i zaštitu, ali i omogućuje pokret. Nažalost, postoji veliki broj ljudi kojima svakodnevni pokreti uzrokuju bol, a uzroci su osteoartritis, reumatske bolesti ili razne povrede zglobova.

Zbog čega su bolesti zglobova sve češće?

Starenje stanovništva se ističe kao glavni razlog. Naime, učestalost degenerativnih bolesti, pa tako i degenerativne bolesti zglobova veća je u starijoj životnoj dobi. Osim toga, znamo da nas je moderni način života doslovno prikovao za naslonjač ili kompjuterski ekran, pa je kretanje gotovo istisnuto iz svakodnevnih aktivnosti. Kako mišići i zglobovi uglavnom miruju, tako i ubrzano stare i propadaju.

S druge strane tu su i sportaši i rekreativci koji pojačano opterećuju zglobove, a ne smijemo zaboraviti i da prekomjerni kilogrami dodatno opterećuju zglobove.

Oštećenja zglobova mogu se ublažiti i spriječiti

Postoje neke osnovne preporuke: tjelesna aktivnost, naravno primjerena stanju bolesnika, redukcija prekomjerne tjelesne težine, korištenje prikladne obuće te na kraju fizikalna terapija i protuupalni lijekovi, a u krajnjem slučaju operativni zahvat.

Međutim, danas se sve veća važnost pridaje primjeni prirodnih supstanci koje mogu biti od značajne koristi pri ublažavanju tegoba sa zglobovima; pod tim se prije svega misli na bolove u zglobovima u mirovanju i u pokretu te ukočenost ili smanjenu pokretljivost zgloba.

Br. 1 za zaštitu zglobova

Osteo Bi-Flex nazivamo novom generacijom hondroprotektiva prije svega zbog njegovog inovativnog sastava. Jedan od sastojaka je 5-Loxin koji inhibira upalne enzime te enzime koje pospješuju razgradnju, a time i oštećenje hrskavice.

Kliničko istraživanje pokazalo je da 5-Loxin dovodi do pozitivnih rezultata već nakon 7 dana upotrebe. Točnije, već kroz tjedan dana upotrebe može smanjiti neugodu u zglobovima, ali i razinu upalnih markera kod pacijenata.

Zbog toga je Osteo Bi-Flex stekao veliku popularnost kod liječnika u SAD-u pa je i najčešće preporučen hondroprotektiv.

Kome se preporučuje Osteo Bi-Flex?

Osteo Bi-Flex namijenjen je prije svega osobama s osteoartritisom tj. onima koji pate od bolova u zglobovima, ukočenosti, smanjene pokretljivosti, škripanja u zglobovima te sličnih tegoba.

Osteoartristis se ne može izliječiti, međutim uklanjanje ili ublažavanje boli i otečenosti te održavanje pokretljivosti zglobova velika su pomoć bolesnicima.

Ne zaboravimo na rekreativce i osobito profesionalne sportaše jer njihova zglobna hrskavica je prva na udaru pa se često javlja bol u zglobovima prstiju, ruku, ramena ili nogu, ovisno o vrsti sporta.

Osteo Bi-Flex potraži u ljekarnama, a za više informacija nazovi Savjetovalište na 01 6379 400 ili posjeti www.osteobiflex.com

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.