Fitness 26. svibnja 2020.

Video vježbe za stražnjicu bez čučnjeva i skokova

Foto: Lana Novota, mag.cin. kineziologije
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Glutealni mišići ili mišići stražnjice su poprilično zahtjevni i „vole“ stvarati probleme. Iako ih trebamo u svakodnevnom hodanju i po tome bi njihova aktivnost trebala biti stalna dolazi do njihovog slabljenja i time narušavanja estetike, odnosno lijepo oblikovanih mišića stražnjice.

Kada vaši mišići stražnjice izgube snagu, ostale mišićne skupine, posebno vaša leđa i donji dio tijela, ali i mišići kvadricepsa su prisiljeni na dodatni rad i preuzimanje kontrakcije što dovodi do njihova preopterećenja i slabljenja mišića stražnjice i opuštanja.

Lana Novota

 | Author: Lana Novota, mag.cin. kineziologije Foto: Lana Novota, mag.cin. kineziologije

Bez obzira na to što idete u teretanu i izvodite čučnjeve koji bi trebali aktivirati gluteuse ne dobiva se željeni rezultat, a vaša bedra postaju sve veća, a traperice pretijesne, ali ne zbog lijepo oblikovanih mišića stražnjice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Lana Novota (Habitus by Lana) (@lana.novota)

Moguće rješenje može biti aktivacija gluteusa bez skokova i čučnjeva. Odličan rekvizit koji će pojačati aktivaciju je elastična traka. Traka je vjerojatno najmanji rekvizit za vježbanje s jako puno mogućnosti za trening. Vježbe iz videa će jako dobro aktivirati mišiće stražnjice bez aktivacije mišića kvadricepsa.

U slučajevima kada ipak želite izvoditi i čučnjeve u treningu trebat ćete analizu pokreta da bi se utvrdilo zašto ne dolazi do aktivacije gluteusa prilikom izvođenja pojedinih pokreta. U tim slučajevima dobro bi bilo potražiti pomoć stručnjaka koji će vas uputiti koje vježbe raditi za ispravljanje nepravilne posture.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      ena95

      Top! Uvest cu to u svoju rutinu uz klasicne vježbe koje sam do sada izvodila. Skinula sam dosta aplikacija za vježbanje s Huawei AppGallery-a i odusevljena sam

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.