Fitness 07. ožujka 2016.

Budi dio zdrave kros utrke u Maksimiru!

Utrka-Maksimir
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pozivamo te na kros utrku “Maksimirski Minus Zwei cener” koja će se održati u subotu 02.04.2016. godine u Zagrebu u parku Maksimir s početkom u 11 sati

Kako je prošlogodišnja humanitarna utrka rezultirala uspjehom i izazvala brojne pozitivne reakcije i komentare, a kao rezultat utrke danas u parku Maksimir postoji primjereno mjesto za previjanje beba u sklopu sanitarnog čvora, AK Maksimir nastavlja sa organizacijom spomenute utrke.

Zdravlje je bitno tijekom cijele godine

Ove godine tematski smo povezani sa Svjetskim danom zdravlja koji se svake godine obilježava pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO). Ovaj dan se obilježava kako bi se izgradila svijest o određenoj temi koja je vezana za zdravlje čime bi se skrenula pažnja na prioritetna područja koja su briga Svjetske zdravstvene organizacije. Aktivnosti vezane za tu određenu temu, kao i sredstva potrebna za njih, ne smiju se odnositi samo na dan 7. travnja, već bi se o njima trebalo voditi računa tijekom cijele godine.

Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja

Glavna tema ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja je dijabetes. Atletski klub Maksimir u suradnji sa Zagrebačkim dijabetičkim društvom i Domom zdravlja Zagreb - Centar obilježit će ovogodišnji Svjetski dan zdravlja, u subotu, 2. travnja u Parku Maksimir jedinstvenom kros utrkom na 8 km s ciljem promocije zdravog načina života i uživanja u prirodi. Jedan od glavnih ciljeva je promicanje sportske rekreacije, unapređenje zdravlja i kvalitete življenja. Kako je za preventivu razvoja dijabetesa bitna tjelesna aktivnost, želimo poslati poruku građanima da je izuzetno važno kretati se, bilo da se radi o šetnji, trčanju, vožnji biciklom, ili nekoj sličnoj aktivnosti.

U sklopu događanja, prije i nakon utrke, stručno osoblje Doma zdravlja Zagreb – Centar i volonteri Zagrebačkog dijabetičkog društva održat će mjerenja šećera i tlaka, dijelit će se stručni savjeti od strane liječnika, te će se promovirati i pilot- projekt ''Ponesi svoj glukometar u svoj Dom zdravlja''. Najbolji natjecatelji u ukupnom poretku bit će nagrađeni peharima, a prva tri natjecatelja u svakoj kategoriji medaljama. Naravno, za sve sudionike osiguran je startni paket.

Za utrku se možeš prijaviti na stranicama Stotinke. Sve informacije o utrci dostupne su na stranici utrke ili Facebook stranici.

Pročitaj zašto je 60 posto muškaraca impotentno zbog šećera.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.