Fitness Vježbe za mršavljenje 26. veljače 2017.

Zvijezda La La Landa otkriva tri najučinkovitije vježbe za cijelo tijelo

1/2
Foto: Matt Crossick / Press Association/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U filmu "La La Land", redatelja Damiena Chazelle koji je imao čak 14 nominacija za Oskara, glumica i dobitnica Oscara Emma Stone neumorno pleše. Njezin osobni trener Jason Walsh otkrio je koje su joj tri vježbe dale snagu da izdrži napore snimanja tako zahtjevnog filma.

Walsh te tri vježbe koristi u radu sa sviom svojim slavnim klijentima među kojima su Emily Blunt, Matt Damon i John Krasinski.

Mrtvo dizanje (Deadlifts)

"Vježba mrtvo dizanje je temelj mog programa i za muškarce i za žene, zato jer jača glavne mišićne skupine", kaže Walsh i dodaje da je to najučinkovitiji pokret.

Za izvođenje vježbe mrtvo dizanje, stani s razmaknutim nogama u širini kukova i blago povijenih koljena. Pete su tijekom izvođenja vježbe čvrsto na zemlji, kralježnica treba biti ravna, a trup se ne naginje previše naprijed. Mrtvo dizanje se izvodi aktivacijom mišića nogu i leđa zajedno. Povuci šipku s poda, pogled treba biti usmjeren naprijed, a ne u pod. Povlačenje šipke mora biti kontrolirano, bez trzaja. Ramena trebaju biti utegnuta prema nazad, a lopatice spojene. Spuštanje šipke se također izvodi kontrolirano, a leđa su tijekom cijelog pokretom ravna. Lagano savij koljena i izbaci stražnjicu. Polako se sagni u kukovima i spusti šipku do koljena. Trebaš osjetiti blago istezanje u stražnjici. Povuci šipku prema gore, natrag u početni položaj.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Guranje predmeta (Sled pushes)

Walsh tvrdi da je ova vježba iznimna za tijelo jer kao i prethodna uključuje sve glavne grupe mišića, a da pri tom najviše rade noge te je odlična za stjecanje kondicije i sagorjevanje kalorija. Uglavnom sve fitness dvorane imaju prostor za sled.

Za izvođenje vježbe učvrsti stopala u pod, lagano savij koljena, stavi ruke na objekt koji guraš i kreni te izdrži koliko možeš. Najbolje da ti trener pokaže pravilan položaj kako ne bi došlo do ozlijeda.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Dizanje kukova (Hip thrusts)

"Vježba koja najbolje oblikuje mišiće stražnjice je most jer aktivira kukove i gluteus. Gluteus ujedno smatram i najvažnijim mišićem u tijelu", kaže Walsh.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Početni položaj za izvođenje vježbe: Lezi na leđa i savij koljena, a stopala neka ti budu paralelna jedno s drugim, dlanove okreni prema podu. Iz tog položaja podigni kukove prema stropu i zatim spusti, vježbu ponovi 10 do 15 puta.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.